Minciuni și adevăruri despre relațiile romantice

Alți români inteligenți ajută pe cei din jur cu un like, share sau comment

În cele două săptămâni de workshopuri despre depresie a ieșit la suprafață faptul că oamenii au relații romantice groaznice, care pur și simplu le distrug viața.

De fapt, majoritatea femeilor aveau acasă un monstru de „bărbat”. Am hotărât să creez un workshop care să îți explice de fapt o grămadă din minciunile cu care am fost crescuți, și cum să înțelegi de fapt relațiile și să te eliberezi de durere.

Femeia ușoară

Există expresia „femeie ușoară”. Cine crezi că consideră femeile ușoare? Bărbații?

Pentru a înțelege ce se întâmplă, e nevoie să facem o excursie în timp și în psihologia evolutivă. Acum sute de mii de ani când trăiam în savană și în triburi, sexul era o activitate cu un potențial maxim de moarte.

De la început, femeia putea să ia o boală cu transmisie sexuală de la un bărbat și să moară. La naștere, în acele vremuri de maxima lipsă de curățenie și cunoștințe medicale, avea toate șansele să moară. Apoi, atât timp cât era însărcinată cât și după naștere, depindea de resursele procurate de către bărbat (mâncare, foc, protecție), iar dacă era dezobedientă sau bărbatul se plictisea, era pe drumul către moarte.

Pentru o femeie deci, sexul însemna o mare mare posibilitate de moarte.

De unde expresia „femeie ușoară”? Pentru că dacă o femeie în trib oferă sex „ușor”, „gratuit”, atunci celelalte femei nu mai au acces la resursele bărbaților.

Sexul este moneda de schimb pentru resurse și protecție.

Și bineînțeles,

Sexul este metoda de control a bărbaților.

Cum a supraviețuit expresia, cine o folosește, și bineînțeles răspunsul la întrebarea „ești o femeie ușoară” le găsești în acest articol.

Atractivitatea sexuală după 30 de ani

Întâlnesc des cu femei peste 30 de ani, care se cred ca la 20. Adică energice, pline egoism, pasiv-agresive – asta înseamnă lipsa lor de educație, și probabilitatea că vor fi neveste groaznice.

Pe lângă această lipsă de inteligență emoțională, mai au încă o mare iluzie: aceea a frumuseții fizice. O grămadă din femeile peste 30 cred că la această vârstă sunt atrăgătoare sexual (ca și ele însele la 20). Și nu, nu mă refer la cele care fac sport, mănâncă sănătos și nu se stresează.

Dacă ești cititor bărbat, atunci știi adevărul. Dacă ești cititoare, atunci îți explic prin câteva exemple.

Dacă te uiți în jur, unde poți să observi care sexualitate se vinde și cumpără, la ce ani?

Zeul Televizor, dacă îl deschizi vezi filme cu tinere sexy, reclame la sucuri și haine purtate de femei (cu corpuri) adolescentine.

În revistele „pentru femei”, vezi o grămadă de tinere în jurul produselor de slăbit, bijuteriilor, etc.

Poate cea mai bună statistică o poți lua din cea mai veche meserie. Dacă ai vizitat o țară civilizată atunci ai observat cererea de către piață a fetelor: între 18 și 30. Acesta este probabil cea mai mare statistică, făcută de-a lungul a mii de ani.

De ce este importat să știi adevărul? Pentru ca să nu suferi.

Ca să înțelegi ca bărbat, că soția ta se va urâți de la o zi la altă, ca să nu ai așteptări că va rămâne ca la 20.

Ca femeie să înțelegi că Vârsta și Gravitația aduc daruri grele, dar poți să faci ceva. Poți face sport, poți mânca sănătos, poți să te educi să trăiești în mai puțin stres, și poți să te educi să ai o personalitate atât de plăcută încât să compenseze degradarea fizică.

Singurul mod de a avea o relație romantică fericită este prin sport, mâncare sănătoasă și educație psihologică.

Cu siguranță articolul De ce nu poți avea relații romantice bune îți deschide ochii și mai tare.

Partenerul ideal

O altă minciună care îți distruge viața este cea învățată de la mama și de la Televizor: oricare dintre noi avem perechea, cel/cea care ne completează, care ne întregește.

Profilul partenerului ideal: cineva care să îți satisfacă toate nevoile, care să îți dea resurse: timp, călătorie la mare la munte, să aibă grijă de copiii, să facă de mâncare.

Și bineînțeles, să fie de acord cu tot ce spui tu.

Cum sună asta?

De fapt, ce ne-au învățat părinții și societatea este că avem nevoie e un eu robotic, de un câine.

Cineva care nu are dorințe proprii și personalitate, cineva care există doar pentru a ne face nouă pe plac.

„Un asistent personal și nota, vă rog”!

Suferința

Toate aceste minciuni pe care ai fost îndoctrinat/ă să le crezi sunt de fapt sursa nefericii tale în relațiile romantice.

Atâta timp cât tu ai sisteme de referință nerealiste, cât timp te aștepți ca partenerul să fie sclavul personal, nu ai cum să trăiești în altceva decât iluzie și suferință.

Pe scurt

Psihologia evolutivă te ajută să înțelegi multe lucruri, printre care expresia mincinoasă „ești o femeie ușoară”. Dacă ești ca majoritatea femeilor românce și îți ignori vârsta (te minți singură) ai toate șansele ca partenerul să te ignore, să te respingă și înșele. Dacă accepți minciuna că partenerul tău „trebuie” să fie ideal, atunci îl vei tortura, cicăli, abuza ori de câte ori nu face „cum trebuie”, adică cum vrei tu. Vă întâlniți apoi la tribunal.

Îți doresc să te educi, să nu ai relații romantice ca și vecina sau prietenele tale!

Workshop

Sâmbătă ne întâlnim în Oradea să vorbim patru ore despre minciunile pe care ai fost educat/ă să le crezi, și cum să ai de fapt relații fericite.

Alți români inteligenți ajută pe cei din jur cu un like, share sau comment

Singurul coach din România cu educație și experiență de 10 ani în străinătate te ajută să ieși din burnout și depresie!

Cel mai important lucru al meu este ca tu să nu suferi ca mine.

Am trecut prin depresie de câțiva ani și multe alte lucruri grele. Am citit mai multă psihologie și filozofie decât orice persoană pe care o cunosc. Am călătorit prin lume și am găsit că există și oameni fericiți.

Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Inginer Software


Ce spun clienți mei inteligenți


Ioana

Acum că înțeleg cum funcționează viața nu mai trebuie să sufăr.

Andreea

Nu m-aș fi gândit niciodată din punctul ăsta de vedere.

Raluca

You blow my mind!

Elena

Mi-a plăcut că deși ai venit pregătit de curs, totul s-a desfășurat ca pe vremea facultății, când mergeam cu prietenii la o bere și dezbăteam de multe ori viața noastră. Mi-a stârnit poftă asta iar, o cam pierdusem.

Am descoperit ce greu este să vorbesc despre mine; mă așteptăm să fie mai ușor și mai cursiv, să zicem, speach-ul meu, dar multe lucruri care ar fi trebuit spuse au rămas adânc legate încă în sufletul meu. Poate data viitoare, poate nu.

Am învățat că orice sentiment/situație/etc poate să fie o șansă sau un dezavantaj. Depinde de mine ce și cum fac.

Faptul că nu ești un prof din universitate sau vreunul care a citit din cărți fără să fi experimentat pe pielea lui, m-a făcut să am mai multă încredere în ce spui.

Daniel

Mi-a plăcut că totul a fost structurat clar și concis, pe gustul meu (se vede că ai fost IT-ist) și că am primit sfaturi practice.

Adela

Cunoscând care sunt mecanismele din spate, "bucătăria emoțiilor" dacă vrei, am aflat că pot să obțin exact ce-mi doresc, și că sunt responsabilă de prezent, întrucât pot gestiona situațiile, iar dacă nu o fac nu e destin… e ignoranță.

Fiecare din noi poate face asta, unii cu mai multă trudă, alții cu mai puțină, poți să fii autodidact dar pentru asta trebuie să știi unde să cauți, sau poți pur și simplu economisi timp în favoarea ta, participând la cursuri ca și cele organizate de tine, și "absorbind" informația prin toți porii...

Cursul tău nu doar că m-a scutit de multe ore de studiu pentru a afla aceste informații, dar mi-a oferit și oportunitatea de a cunoaște noi oameni preocupați de ei, perfectibili care iubesc să trăiască, și nu doar supraviețuiesc.

Ioana

Experiența mea de 9 ani în domeniul psihologiei și psihoterapiei îmi permite să profit de ocaziile în care Adrian organizează workshop-uri, pentru a reactualiza informația și a participa la schimburi de idei cu persoane interesate, educate și entuziaste.

Cursurile lui Adrian atrag prin maniera lui autentică de a relaționa cu participanții, și calitatea informațiilor oferite, iar "Inteligența emoțională în relația ta romantică" nu face excepție!
Comentariile inteligente sunt publicate, atacurile la persona nu