Site icon Adrian Vîntu

Psihologul român incompetent

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Am scris despre șoferul „expert”, apoi despre femeia „experta”… iată că i-a venit rândul și psihologului „expert”.

„Ești efectiv dement Adrian”

Cu această dulce vorbă mă alina „Un psiholog oarecare”, cu IP de Oradea, în comentariile pe care le puteți citi în articolul precedent Cum să dormi mai puțin.

Ce mai spunea psihologul român incompetent?

Adrian. Vorbești prostii. Pur și simplu minți oamenii cu nerușinare.

ai face pereche bună cu Olivia Steer

șarlatan

Problema

Domnul sau doamna psiholog, poate și orădeancă, tocmai dăduse față cu psihologia din străinătate. Nu putea să înțeleagă că da, există știință mult mai valoroasă în străinătate, de care ea nu avea nici cel mai mic habar.

Nu se poate

Pe principiul românesc „ceea ce se întâmplă este imposibil” (sic), ea era copleșită de informație. Declară:

Vehiculezi […] o sumedenie de nonsensuri

fac pe un cunoscător în domeniu să se cutremure că oameni că tine există

Nu vei reuși să convingi niciun neuropsiholog de existența unor sisteme de curățare cărora neuronii le «fac loc » prin micșorare

Ignoranța

M-a impresionat foarte tare ignoranța totală față de știință. Putea oricând să facă o căutare pe Google să vadă dacă „sa creadă, sau nu” – ca la religie. Chiar și eu am adăugat în sfârșitul articolului: mi-au luat trei secunde să caut sursele studiilor pentru informația valoroasă pe care am adus-o cu drag cititorilor mei.

Izvor de ură

Dar poate cel mai tare m-a impresionat ura. Ura vehementă, a unui om de o mare incompetență dar și mare rea voință. Comentarii pline de injurii, mai rău ca ultimul manelist agresiv din ghetou.

Să-mi fie cu iertare expresia, cunosc maneliști care sunt oameni cât se poate de decenți și cu o minte bună, dar acest psiholog are mari și grave probleme… psihologice.

Sindrom

Acest psiholog român incompetent și violent nu este nici prima nici ultima persoană care mă înjură. Nu asta m-a deranjat, ci faptul că am întâlnit în România mulți psihologi și psihiatri incompetenți și incredibil de plini de ură și mizantropie.

Dar cu siguranță acest fapt nu ține de domeniul de activitate. Ura și lipsa e competență reprezintă majoritatea, nu excepțiile, indiferent de domeniu: doctori, avocați, judecători, polițiști sau altele.

Un prieten de al meu a fost operat în Oradea de apendicită – el avea piatră la rinichi. Pe un altul l-au omorât în Cluj din cauza unui diagnostic cel puțin fantezist.

Acești „oameni” incompetenți și violenți se ascund în spatele unor titluri – și acelea cine știe cum luate – și distrug viețile noastre și ale copiilor noștri.

Întrebare

Dragii mei cititori, voi cum trăiți cu astfel de oameni? Cum îi detectați? Care sunt șansele ca următorul profesor, doctor, psiholog vă va distruge copilul?

Trimite și prietenilor tăi articolul!
Exit mobile version