Trimite și prietenilor tăi articolul!

De când m-am întors în România am observat o mulțime de ură a oamenilor către cei din jur, dar probabil nici una mai devastatoare decât ura mamei pentru propriul său copil.

Străinătate

Pe internet circulă o imagine cu o micuță ce a devastat mașina părinților, scrijelind pe uși cu șurubelnița: „tata te iubesc”. După cum îți dai seama din poză, părinții au râs de glumă și de necunoașterea materială a fiicei, și chiar au rămas impresionați de dragostea copilului.

Cluj

Mergeam acum două zile prin centrul Clujului și priveam la lume. O tânără sub 30 de ani mergea cu o fetită de 3 ani de mână. Am ales să o privesc pentru că recunosc limbajul corporal al unui om grăbit, stresat, cu capul în nori – bănuiam că ceva nu va fi în ordine.

La un moment dat se oprește, și începe să o lovească frenetic pe micuța de 3 ani. Am prins printre frânturi: „ti-am zis să te uiți pe unde mergi, să nu te împiedici”. Micuța se împiedicase de un canal peste care mamă o fluturase.

Mă uităm cu câtă dorință de răzbunare își lovea copilul. Cum o educa. Micuța era în lacrimi și era atât de bătuta încât nici nu putea respira.

Ai fost vreodată atât de bătuta încât să nu poți respira?

Românca mamă își bătea cu o sete copilul care o întrecea pe nebuna din clipul de mai jos.

UPDATE: Clipul de pe LiveLeak nu mai există, mai jos poți să vezi altă tortură românească

Am rămas șocat. M-am blocat și nu puteam face nimic. Doar priveam ochii micuței care căutau în jur, pe oricine, să o ajute să scape de mama ei.

Consecințe

Ce crezi că se va întâmpla cu fetița româncă? Crezi că se va dezvolta sănătos? Sau că va trăi în teroare, că își va urî părinții? Și mai rău, că probabil va ajunge ca ei, un monstru?

Diferențe

Ce diferențe sunt între o mamă dintr-o țară civilizată și o româncă? În primul caz, cel în care micuța a devastat mașina, a primit dragoste și fericirea, a făcut înconjurul lumii. În al doilea caz, mama româncă și-a devastat copilul pe care „îl iubește”, și „știe ea mai bine decât oricine cum se crește”.

În 1960, în America femeile ieșeau în stradă să își câștige de la bărbați drepturile.

În 2017, în România femeile ies în stradă să distrugă drepturile femeilor și ale copiilor lor.

Spune-mi te rog, câtă ură are o mamă româncă pentru copilul ei?

După 30 de ani

Am o mulțime de clienți care vin la mine cu diferite probleme: stres, alocare a timpului ineficientă, relații romantice slabe, încrederea în sine zdruncinată, etc.

Ce crezi că au acești oameni în comun?

De unde crezi că le vine lor vocea critică negativă? Că nu sunt „îndeajuns de buni”? Că nu fac ce „trebuie”? Că „trebuie” să adune cât mai multe lucruri ca să fie fericiți?

Cum ajung femeile la 30 de ani cu grave probleme sexuale? Cine își transformă copiii în fanatici religioși, după chipul și asemănarea sa?

Da, ai înțeles bine: dumnezeul local numit mama!

Excepție

Câte crezi, dintre clientele mele că au suferit în copilărie și că vor suferi toată viața din cauza mamei lor?

….

Răspunsul este: toate!

Toate clientele mele suferă din cauza abuzurilor materne, fie că sunt ele fizice sau psihologice. Sub nici o formă nu există o excepție.

Eliberare

Cea mai mare eliberare a clientelor mele vine atunci când pot să vadă că nu ele sunt de vină pentru multe lucruri din viața lor. Că au mers pe pilot automat și că au făcut cum voia mama: au ales bărbatul pe care mama l-a ales și apoi au avut o căsnicie eșuată. Că au mers la facultatea care voia mama iar apoi au eșuat și au trebuit să o ia de la început. Că nu pot să aibă încredere în ele până nu renunță la vocea critică negativă din partea mamei, acest dumnezeu local etern nesatisfăcut, care știe mereu ce „trebuie”, și pentru care propriu copil nu va fi niciodată îndeajuns.

Mai rău

Întâlnesc o grămadă de părinți de o răutate fascinantă împotrivă propriilor lor copii. Întâlnesc părinți care urăsc educația, care urăsc psihologia. Care sunt vehemenți. Fanatici care își distrug copiii pentru religia lor, pentru ce le spun bărbați în rochii strălucitoare. Care își bat copiii cu o dorință cruntă de vărsare de sânge de copil.

Ce poți face

Am scris aici și aici două articole care pot ajuta mamele moderate să privească altfel lucrurile, să se educe și poate-poate să nu-și mai abuzeze copii. Dacă cunoști vreo mamă în situația descrisă – atunci te rog să distribui articolele – poate ajuți un copil să nu mai fie abuzat.

Pe scurt

Nu am întâlnit niciunde în lume ceva asemănător cu ura mamelor românce pentru proprii copii. Bătaia fizică este un drept pentru care mamele luptă în România. Distrugerea psihologică a dumnezeului local numit mama rămâne toată viața, ne distruge relațiile sociale, romantice și încrederea în sine.

Îți doresc să te educi cât mai mult ca să ieși de sub cruntul blestem de a fi avut o astfel de mamă româncă.

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Când a apărut anxietatea și depresia prima oară în viața mea, am luat-o razna. Simțeam frică de lumină, dar și de întuneric. Simțeam frică de zgomote puternice, dar și de liniște. Simțeam frică să stau singur, dar și să ies în lume. Credeam că înnebunesc!
Mai rău, din cauza atacurilor de panică am ajuns să nu mai am încredere în mine, să nu mai ies din casă, să mă izolez.
După aproape de jumătate de an în această situație, am decis că singura soluție de a scăpa de suferință este... sinuciderea.
10 ani mai tărziu, sunt perfect sănătos, fericit, și ajut oameni să iasă din anxietate și depresie. Ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, este o poveste și mai lungă, pe care o vei trăi și tu la rândul tău, odată ce te hotărăști să spui stop suferinței tale.
Când simți că nu mai poți, și explodezi de teroare și supărare, atunci fă-ți loc pentru 20 de training online, în care nu numai că vei reveni la starea anterioară psihologică, ci îți vei crea o nouă viață, o viață în care tu ești în control, în care tu ai puterea, și încredere în tine și nu îți pasă de ce spun ceilalți.
Ridică mâna și spune: vreau să termin cu anxietatea și depresia, în 20 de zile! Acum!

Stop anxietate și depresie!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie


2 gânduri inteligente la “Infinita ură a mamei românce pentru copilul său

Comentariile sunt închise.