Orașul în care românii își hrănesc copiii cu rahat (la propriu)

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Există o mulțime de lucruri îngrozitoare pe care românii le fac cu succes: omorârea copiilor prin nevaccinare, omorârea oamenilor prin mizerabilele șosele, omorârea oamenilor prin mutarea de fonduri de la spitale și cercetare către biserică.

Aceste lucruri sinistre nu există în civilizație, de aceea o expresie pe care am auzit-o pe internet cred că definește cel mai bine această mândră țară condusă de către inteligenții politicieni:

România este India Europei!

În zonele rurale și sărace din India, există un obicei la modă încă: defecarea în public. Este o tema destul de interesantă, cu legături sociale, politice și financiare. La sfârșit, lucrul arată că în imaginile următoare.

Despre acei oameni barbari poți să afli printr-o simplă căutare pe Google, sau următoarele articole:

Daily waste on India’s urban streets ‘enough to fill 16 jumbo jets with poo’

Death-trap toilets: the hidden dangers of Mumbai’s poorest slums

România

Ce legătură au indienii ce defechează în plină stradă?

Românii, în inteligența lor infinită, au decis să pluseze. Dacă unii indieni au nivelul intelectual al unui copil de patru ani, de ce să nu strălucească românii, și asta nu numai printr-un prim ministru care probabil ar fi la fel de bine văzut și în India ca și aici.

Românii din orașul din articol, au deci voința să o facă și mai lată.

Ai fost în concediu vara trecută? Poate fost în Barcelona, sau ai făcut baie în Mediteraneeană la Saint-Tropez. Cum orice e frumos și are calitate, vacanța a luat sfârșit, și te întorci către România. Pe măsură ce te apropii de est, observi sărăcia tot mai mare. Ungaria, de pildă, este un superb gradient, ce pornește de la Șopron, un oraș bogat austriac, și se termină la Debrețin, o făcătură (post) comunistă.

Oradea

Apoi, urmează, orașul fanaticilor religioși, Oradea. Primul lucru pe care îl observi după Vama Borș este ceva ciudat. Ceva în aer. Ceva atât de puternic încât îți vine să vomiți.

Pute a rahat!

Mergi câțiva kilometri și încă ai în nări și în haine mirosul crunt de fecale de animale. Te uiți dezorientat/ă în stânga, în dreapta, ce se întâmplă.

Când s-a terminat civilizația și când a început India?

Centrul Oradiei

Ocazional, când mai trec prin Oradea și stau la o bere în centru, mai apare în vizită mireasma proaspăt ieșită din intestinele animalelor crescute în zonă.

Întreb orădenii de la masă dacă simt și ei același lucru. Ei: „Da”. Îi întreb dacă înțeleg de fapt ce este „mirosul”. Mirosul nu este un lucru ciudat sau abstract, nu este format din nimic, chiar dacă așa cred majoritatea românilor pe care i-am întâlnit.

Mirosul

Conform dexonline.ro, mirosul este:

MIRÓS, s. n. Simț prin care organismul percepe proprietățile unor substanțe, venind în contact cu particulele volatile degajate de acestea; capacitate de a percepe și deosebi aceste emanații; olfacție.

Mirosul este un senzor, care ne spune ce particule sunt în aer.

Atunci când miros fecale, orădenii, de fapt, inhalează rahat!

Nivelul orădean de inteligență

Odată ce le explic asta oamenilor, ce fac ei? Ei bine, ei… râd!

Hă hă hă, și ce ai vrea să facem?! – pe un ton batjocoritor.

Sau, tot ei vin cu (ne)soluții rapide:

Și propui ca oamenii aia să nu mănânce vreo 2 zile? :)) sau să nu respire măcar 1 zi până se curăță aerul?? – pe același ton sarcastic batjocoritor.

Comentariul despre mâncare se referă la explicația care dă numele articolului. Orădenii nu numai miros. Aceste particule fecale intră atât pe nas, cât și pe gură, unse pe pâine sau în supă.

O mare parte din orădeni mănâncă zilnic rahat! Și își hrănesc copiii cu rahat!

Ziarele

Câteva articole găsite rapid pe Google sunt următoarele.

Mega-porcăria: La doi paşi de crescătoria de porci din Ioşia, care împute Oradea, s-a deschis una de trei ori mai mare, la Sântandrei!

O nouă sursă de mirosuri la Sântandrei

Din comentarii observi că oamenii se plâng de mirosul de rahat de-a lungul a mulți kilometri.

Mirosul raspandit de o ferma de pui face aerul inrespirabil pe o raza de cativa km. Si asta nu ocazional ci permanent.

Pentru cei care nu cunosc, efectele unei astfel de afaceri cu păsări, le spun eu că pute ,pe o rază de 3 km[].

Pe hârtie, în stilul românesc, nu există nici o problemă.

Concluzia finală a studiului de impact asupra stării de sănătate a populației, elaborat de Centrul de mediu și sănătate Cluj-Napoca este că „Impactul global al funcționării complexului de ferme asupra calității aerului nu va fi semnificativ, estimările arătând că amoniacul și pulberile generate vor avea concentrații în imisii sub normele în vigoare.

Inteligența rațională

Înainte de a vorbi despre inteligența emoțională, să vorbim despre inteligența „rațională”/logică.

Ce mă surprinde deosebit de tare este faptul că oameni de 30, 40 de ani habar nu au că mirosul înseamnă molecule – de rahat în acest caz. Pur și simplu nu au făcut legătura până la această vârstă, că fecalele din mirosul orădean sunt de fapt particule pe care ei le înghit și pe care le dau copiilor prin mâncare.

Cât de lipsită de eficiență este școala românească, cât de mult se bazează pe memorare, în loc de gândire, dacă la 40 de ani un om nu poate să facă o conexiune cât de simplă?!

Inteligența emoțională

Ce are acest rahat (sic!) de-a face cu inteligența emoțională? Multe!

Lipsa de autocunoaștere – pentru că oamenii nu trăiesc în prezent, oameni ignoră lucrurile care se întâmplă sub nasul lor – în acest caz, la propriu. Majoritatea orădenilor simt mirosul de fecale, dar nu au o problemă cu asta, în primul rând pentru că nu observă ce se întâmplă cu ei și în jurul lor.

Lipsa de deschidere către nou – ai observat reacția lor când li se aduce un punct nou de vedere. Când le explic că mirosul înseamnă particule de rahat, ei râd și își bat joc, pe principul românesc „Ce bă, ai venit tu să ne înveți ceva?!”. Pentru ei nici măcar că înghit rahat nu îi face să iasă din emotivitatea lor plină de agresivitate.

Lipsa de inițiativă către acțiune – Oradea este de departe mort din punct de vedere cultural. Singura oară când au ieșit oamenii în stradă de m-au surprins și pe mine, a fost când s-a făcut adunarea fanatic religioasă care susținea bătaia copiilor. Când în oraș miros și înghit, la propriu, rahat de ani de zile, atunci nu au nici o voință și dorință de a se uni și de a schimba situația.

Lipsă de înțelegere a relațiilor – probabil că unii ar ieși în stradă, dar românul este și adeptul principiului „oricum nu o să se schimbe nimic”. De ce să se unească nu alții, de ce să acționeze că un grup? Singura acțiune generală a românilor este probabil ura față de vecin!

Lipsa înțelegerii victimei și abuzatorului – ai observat în comentariul citat, soluții posibile: orădenii să nu mai mănânce 2 zile. Sau să nu mai respire, până nu trece mirosul pestilențial. Înțelegi? Nu fermele sunt problema! Nu fermele trebuiesc mutate! Victima, orădenii, trebuie să se schimbe! Ei trebuie să își facă program de respirat în jurul fermelor.

Lipsa înțelegerii sistemelor interconectate – ce orădenii nu înțeleg este că chiar dacă ei stau în cartierele estice, tot intră în contact cu rahatul din vest.

Fie că este cărat pe o bancnotă, sau pe buzele unui sărut, rahatul trece din mână în mână și din gură în gură.

Educația

După cum observi, și probabil extrapolezi, o grămadă de probleme, dacă nu toate, au legătură cu psihicul uman.

În acest caz: orădeni au dat autorizație, orădeni mănâncă rahat zilnic, orădeni cred că sunt protejați pentru că stau în est (dar și ei se îmbibă zilnic de fecale), orădeni sunt cei decid să lase aceste firme să existe și automatic, inclusiv ei să mănânce rahat – la propriu.

Dacă școala românească ar fi altceva decât un rahat, probabil acești orădeni nu ar alege să nu miroasă rahat și să nu le dea copiilor lor să mănânce fecale.

Pe scurt

Dacă unii indieni se răsfață defecând în public, românii au descoperit metoda de a fi primii în top, și aici. Când tu te întorci din civilizație, în primul oraș în care intri îți este adus aminte repede cine ești și ce mănânci. Orădenii când află despre ce înseamnă de fapt miros – înghițirea de particule – se manifestă prin bătaie de joc față de cel ce aduce știință și inteligență. Oamenii care au dat autorizații, precum și cei ce îi lasă în continuare pe abuzatori să își continue agresiunea, sunt atât de lipsiți de inteligență încât ei înșiși semnează actele prin care tot ei vor mirosi rahat și își vor hrăni copiii cu fecale – la propriu!

Îți doresc să pleci naibii din țara asta de rahat, de preferat nu prin Oradea.

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Când a apărut anxietatea și depresia prima oară în viața mea, am luat-o razna. Simțeam frică de lumină, dar și de întuneric. Simțeam frică de zgomote puternice, dar și de liniște. Simțeam frică să stau singur, dar și să ies în lume. Credeam că înnebunesc!
Mai rău, din cauza atacurilor de panică am ajuns să nu mai am încredere în mine, să nu mai ies din casă, să mă izolez.
După aproape de jumătate de an în această situație, am decis că singura soluție de a scăpa de suferință este... sinuciderea.
10 ani mai tărziu, sunt perfect sănătos, fericit, și ajut oameni să iasă din anxietate și depresie. Ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, este o poveste și mai lungă, pe care o vei trăi și tu la rândul tău, odată ce te hotărăști să spui stop suferinței tale.
Când simți că nu mai poți, și explodezi de teroare și supărare, atunci fă-ți loc pentru 20 de training online, în care nu numai că vei reveni la starea anterioară psihologică, ci îți vei crea o nouă viață, o viață în care tu ești în control, în care tu ai puterea, și încredere în tine și nu îți pasă de ce spun ceilalți.
Ridică mâna și spune: vreau să termin cu anxietatea și depresia, în 20 de zile! Acum!

Stop anxietate și depresie!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie