Ce au televizorul, sexul, politica și naționalismul în comun?

Alți români inteligenți ajută pe cei din jur cu un like, share sau comment

Unul dintre lucrurile puțin știute este numărul de creiere pe care le avem, din punct de vedere evoluționist.

Cele trei au funcții diferite, începând de la cel mai vechi (creierul reptilian/instinctual) care este programat pentru supraviețuire și terminând cu cel rațional, cel care vede în viitor, cel care ne ajută să spunem STOP emoțiilor negative – ură, furie, stres, gelozie.

În clip vorbesc despre împăratul televizor, cărui creier îi vorbește el și mai ales ce subiecte. Cunoștința asta te ajută să nu clasifici oamenii în „proști” sau „deștepți” – în funcție de canalul pe care se uită, ci să înțelegi care creier li se activează.

La fel, când vorbim despre subiecte fierbinți ca religie, sex, politică, ai observat că oamenii devin puternic iritați și vehemenți. Asta pentru că discuțiile despre aceste subiecte sensibile nu au loc la nivel rațional, ci la cel reptilian/instinctual și cel emoțional. Acesta este și motivul de ce prin logica rațională nu vei putea convinge pe cineva despre părerea ta diferită asupra religiei, sexului, politicii – pur și simplu conversația are loc în diferite creiere decât cel rațional.

În alte cuvinte, în primul rând din cauza biologiei, nu poți comunica rațional cu cineva care simte puternic emoțional. De aici și fanatismul religios, abuzurile sexuale și punctele de vedere extreme – naționalism, etc.

Slide-urile din clip

Alți români inteligenți ajută pe cei din jur cu un like, share sau comment

Singurul coach din România cu educație și experiență de 10 ani în străinătate te ajută să ieși din burnout și depresie!

Cel mai important lucru al meu este ca tu să nu suferi ca mine.

Am trecut prin depresie de câțiva ani și multe alte lucruri grele. Am citit mai multă psihologie și filozofie decât orice persoană pe care o cunosc. Am călătorit prin lume și am găsit că există și oameni fericiți. Iar fericirea ți-o aduc și ție, prin educație.

Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Inginer Software


Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie


Gândurile inteligente sunt publicate, atacurile la persona nu