fbpx
Românii inteligenți spun "Mulțumesc"!

Unul dintre lucrurile puțin știute este numărul de creiere pe care le avem, din punct de vedere evoluționist.

Cele trei au funcții diferite, începând de la cel mai vechi (creierul reptilian/instinctual) care este programat pentru supraviețuire și terminând cu cel rațional, cel care vede în viitor, cel care ne ajută să spunem STOP emoțiilor negative – ură, furie, stres, gelozie.

În clip vorbesc despre împăratul televizor, cărui creier îi vorbește el și mai ales ce subiecte. Cunoștința asta te ajută să nu clasifici oamenii în „proști” sau „deștepți” – în funcție de canalul pe care se uită, ci să înțelegi care creier li se activează.

La fel, când vorbim despre subiecte fierbinți ca religie, sex, politică, ai observat că oamenii devin puternic iritați și vehemenți. Asta pentru că discuțiile despre aceste subiecte sensibile nu au loc la nivel rațional, ci la cel reptilian/instinctual și cel emoțional. Acesta este și motivul de ce prin logica rațională nu vei putea convinge pe cineva despre părerea ta diferită asupra religiei, sexului, politicii – pur și simplu conversația are loc în diferite creiere decât cel rațional.

În alte cuvinte, în primul rând din cauza biologiei, nu poți comunica rațional cu cineva care simte puternic emoțional. De aici și fanatismul religios, abuzurile sexuale și punctele de vedere extreme – naționalism, etc.

Slide-urile din clip

Românii inteligenți spun "Mulțumesc"!

Cel mai important lucru pentru mine este ca tu să înțelegi viața și să trăiești INTELIGENT și deci: FERICIT/Ă!

Ce câștigi lucrând cu mine:

  • informații de la cei mai inteligenți oameni din lume
  • un om care te înțelege și nu te judecă
  • înțelegi cum funcționează emoțiile și gândurile
  • înțelegi stresul și depresia
  • ai relații excelente cu partenerul de viață și copiii
  • mult timp liber!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software


Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie


Doar comentariile inteligente sunt publicate