Ce au televizorul, sexul, politica și naționalismul în comun?

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Unul dintre lucrurile puțin știute este numărul de creiere pe care le avem, din punct de vedere evoluționist.

Cele trei au funcții diferite, începând de la cel mai vechi (creierul reptilian/instinctual) care este programat pentru supraviețuire și terminând cu cel rațional, cel care vede în viitor, cel care ne ajută să spunem STOP emoțiilor negative – ură, furie, stres, gelozie.

În clip vorbesc despre împăratul televizor, cărui creier îi vorbește el și mai ales ce subiecte. Cunoștința asta te ajută să nu clasifici oamenii în „proști” sau „deștepți” – în funcție de canalul pe care se uită, ci să înțelegi care creier li se activează.

La fel, când vorbim despre subiecte fierbinți ca religie, sex, politică, ai observat că oamenii devin puternic iritați și vehemenți. Asta pentru că discuțiile despre aceste subiecte sensibile nu au loc la nivel rațional, ci la cel reptilian/instinctual și cel emoțional. Acesta este și motivul de ce prin logica rațională nu vei putea convinge pe cineva despre părerea ta diferită asupra religiei, sexului, politicii – pur și simplu conversația are loc în diferite creiere decât cel rațional.

În alte cuvinte, în primul rând din cauza biologiei, nu poți comunica rațional cu cineva care simte puternic emoțional. De aici și fanatismul religios, abuzurile sexuale și punctele de vedere extreme – naționalism, etc.

Slide-urile din clip

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Singurul consilier psihologic din România cu educație și experiență de 10 ani în civilizație te ghidează să ieși din burnout și depresie!

De mic copil am fost bătut de părinți și colegi. Majoritatea profesorilor mei m-au torturat și mi-au distrus orice fărâmă de personalitate și creativitate. Religia românească m-a învățat să urăsc pe cei diferiți de mine.
Am suferit ca un câine primele trei decade ale vieții mele.
Am hotărât că toată viața mea de acum înainte voi ajuta românii inteligenți să nu sufere precum am suferit eu, la mâna și răutatea infinită a românilor stupizi.
Ca să ies din depresia și nefericirea provocată de românii din jur, am studiat la cele mai mari universități din lume, am citit cărțile celor mai inteligenți oameni de pe planetă. Informația aceasta de cea mai mare valoare a umanității m-a salvat, inclusiv de la sinucidere.
Mă întorc mereu la sensul vieții mele, de a ajuta românii bătuți de părinți și societate să scape de realitatea cruntă în care trăim.
Am publicat sute de articole de psihologie și filozofie, unele mai serioase, unele mai hazoase, toate cu un singur scop: să te ajute pe tine să te eliberezi de suferință, să trăiești viața pe care o meriți, nu cea care ai fost blestemat/ă să o trăiești până acum.

Acum poți fi fericit/ă!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie