Ce au televizorul, sexul, politica și naționalismul în comun?

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Unul dintre lucrurile puțin știute este numărul de creiere pe care le avem, din punct de vedere evoluționist.

Cele trei au funcții diferite, începând de la cel mai vechi (creierul reptilian/instinctual) care este programat pentru supraviețuire și terminând cu cel rațional, cel care vede în viitor, cel care ne ajută să spunem STOP emoțiilor negative – ură, furie, stres, gelozie.

În clip vorbesc despre împăratul televizor, cărui creier îi vorbește el și mai ales ce subiecte. Cunoștința asta te ajută să nu clasifici oamenii în „proști” sau „deștepți” – în funcție de canalul pe care se uită, ci să înțelegi care creier li se activează.

La fel, când vorbim despre subiecte fierbinți ca religie, sex, politică, ai observat că oamenii devin puternic iritați și vehemenți. Asta pentru că discuțiile despre aceste subiecte sensibile nu au loc la nivel rațional, ci la cel reptilian/instinctual și cel emoțional. Acesta este și motivul de ce prin logica rațională nu vei putea convinge pe cineva despre părerea ta diferită asupra religiei, sexului, politicii – pur și simplu conversația are loc în diferite creiere decât cel rațional.

În alte cuvinte, în primul rând din cauza biologiei, nu poți comunica rațional cu cineva care simte puternic emoțional. De aici și fanatismul religios, abuzurile sexuale și punctele de vedere extreme – naționalism, etc.

Slide-urile din clip

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Când a apărut anxietatea și depresia prima oară în viața mea, am luat-o razna. Simțeam frică de lumină, dar și de întuneric. Simțeam frică de zgomote puternice, dar și de liniște. Simțeam frică să stau singur, dar și să ies în lume. Credeam că înnebunesc!
Mai rău, din cauza atacurilor de panică am ajuns să nu mai am încredere în mine, să nu mai ies din casă, să mă izolez.
După aproape de jumătate de an în această situație, am decis că singura soluție de a scăpa de suferință este... sinuciderea.
10 ani mai tărziu, sunt perfect sănătos, fericit, și ajut oameni să iasă din anxietate și depresie. Ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, este o poveste și mai lungă, pe care o vei trăi și tu la rândul tău, odată ce te hotărăști să spui stop suferinței tale.
Când simți că nu mai poți, și explodezi de teroare și supărare, atunci fă-ți loc pentru 20 de training online, în care nu numai că vei reveni la starea anterioară psihologică, ci îți vei crea o nouă viață, o viață în care tu ești în control, în care tu ai puterea, și încredere în tine și nu îți pasă de ce spun ceilalți.
Ridică mâna și spune: vreau să termin cu anxietatea și depresia, în 20 de zile! Acum!

Stop anxietate și depresie!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie