Trimite și prietenilor tăi articolul!

Unul dintre lucrurile puțin știute este numărul de creiere pe care le avem, din punct de vedere evoluționist.

Cele trei au funcții diferite, începând de la cel mai vechi (creierul reptilian/instinctual) care este programat pentru supraviețuire și terminând cu cel rațional, cel care vede în viitor, cel care ne ajută să spunem STOP emoțiilor negative – ură, furie, stres, gelozie.

În clip vorbesc despre împăratul televizor, cărui creier îi vorbește el și mai ales ce subiecte. Cunoștința asta te ajută să nu clasifici oamenii în „proști” sau „deștepți” – în funcție de canalul pe care se uită, ci să înțelegi care creier li se activează.

La fel, când vorbim despre subiecte fierbinți ca religie, sex, politică, ai observat că oamenii devin puternic iritați și vehemenți. Asta pentru că discuțiile despre aceste subiecte sensibile nu au loc la nivel rațional, ci la cel reptilian/instinctual și cel emoțional. Acesta este și motivul de ce prin logica rațională nu vei putea convinge pe cineva despre părerea ta diferită asupra religiei, sexului, politicii – pur și simplu conversația are loc în diferite creiere decât cel rațional.

În alte cuvinte, în primul rând din cauza biologiei, nu poți comunica rațional cu cineva care simte puternic emoțional. De aici și fanatismul religios, abuzurile sexuale și punctele de vedere extreme – naționalism, etc.

Slide-urile din clip

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Ca tu să înțelegi viața și să trăiești inteligent și deci fericit/ă ai nevoie de o viziune globală asupra vieții tale, oferite de către psihologia modernă împreună cu filozofia de la începuturile umanității

Aleg să lucrez cu tine dacă:

  • ai încercat psihologii români incompetenți și nu ai obținut rezultatul dorit
  • ți-ai dat seama că colegii/prietenii tăi sunt reduși intelectual, trăiesc ca niște roboți
  • vrei să vezi dacă viața înseamnă mai mult decât job, soț/soție, credit, apartament, mașină

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software


Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie


Doar comentariile inteligente sunt publicate