fbpx
Românii inteligenți spun "Mulțumesc"!

Deja știi că stresul are consecințe la fel de nocive ca și fumatul, ca de exemplu: depresie, anxietate, atacuri de cord, ulcer, etc. Dar mai jos afli ceva ce lumea încă nu știe.

Relația stres – sărăcie

Ai observat că oamenii săraci tind să fie săraci în continuare? De ce se întâmplă asta?

Oamenii săraci rămân săraci pentru că fac de multe ori alegeri greșite. Ce legătura are cu stresul? Este vorba de stresul financiar. Atâta timp cât încă persoana nu are siguranța zilei următoare, va trăi perioade de timp dese și puternice de stres; de acolo, scăderea de IQ în fața deciziilor importante, respectiv de acolo prelungirea stării nefericite de sărăcie, iar din aceasta prelungirea și a stresului. Adică un cerc vicios!

Viitoarea mamă

Când mama ce urmează să nască este supusă stresului îndelungat, efectele sunt devastatoare asupra copilului. Pe lângă IQ-ul care va fi scăzut, copilul va avea mari șanse la anxietate și depresie. La acestea se adaugă și o probabilitate mai mare pentru comportament violent și activități criminale.

Pe scurt

Stresul este cel puțin la fel de dăunător ca și fumatul. De asemenea, nu suferă doar persoana stresată, ci și cele din jurul lor. Unul dintre multele grave efecte ale stresului, este că… te face prost!

Dar un fumător petrece 5 minute * 10 țigări = 50 de minute / zi fumând. Tu câte minute pe zi petreci sub stres? Sau mai bine zis, câte ore? Care sunt atunci consecințele pe care le suferi tu și persoanele pe care le iubești (și sunt în jurul tău)?

Românii inteligenți spun "Mulțumesc"!

Cel mai important lucru pentru mine este ca tu să înțelegi viața și să trăiești INTELIGENT și deci: FERICIT/Ă!

Ce câștigi lucrând cu mine:

  • informații de la cei mai inteligenți oameni din lume
  • un om care te înțelege și nu te judecă
  • înțelegi cum funcționează emoțiile și gândurile
  • înțelegi stresul și depresia
  • ai relații excelente cu partenerul de viață și copiii
  • mult timp liber!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software


Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie


Doar comentariile inteligente sunt publicate