Un lucru pe care nu-l știi despre stres! – Video scurt

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Deja știi că stresul are consecințe la fel de nocive ca și fumatul, ca de exemplu: depresie, anxietate, atacuri de cord, ulcer, etc. Dar mai jos afli ceva ce lumea încă nu știe.

Vezi pe Youtube

Relația stres – sărăcie

Ai observat că oamenii săraci tind să fie săraci în continuare? De ce se întâmplă asta?

Oamenii săraci rămân săraci pentru că fac de multe ori alegeri greșite. Ce legătura are cu stresul? Este vorba de stresul financiar. Atâta timp cât încă persoana nu are siguranța zilei următoare, va trăi perioade de timp dese și puternice de stres; de acolo, scăderea de IQ în fața deciziilor importante, respectiv de acolo prelungirea stării nefericite de sărăcie, iar din aceasta prelungirea și a stresului. Adică un cerc vicios!

Viitoarea mamă

Când mama ce urmează să nască este supusă stresului îndelungat, efectele sunt devastatoare asupra copilului. Pe lângă IQ-ul care va fi scăzut, copilul va avea mari șanse la anxietate și depresie. La acestea se adaugă și o probabilitate mai mare pentru comportament violent și activități criminale.

Pe scurt

Stresul este cel puțin la fel de dăunător ca și fumatul. De asemenea, nu suferă doar persoana stresată, ci și cele din jurul lor. Unul dintre multele grave efecte ale stresului, este că… te face prost!

Dar un fumător petrece 5 minute * 10 țigări = 50 de minute / zi fumând. Tu câte minute pe zi petreci sub stres? Sau mai bine zis, câte ore? Care sunt atunci consecințele pe care le suferi tu și persoanele pe care le iubești (și sunt în jurul tău)?

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Singurul consilier psihologic din România cu educație și experiență de 10 ani în civilizație te ghidează să ieși din burnout și depresie!

De mic copil am fost bătut de părinți și colegi. Majoritatea profesorilor mei m-au torturat și mi-au distrus orice fărâmă de personalitate și creativitate. Religia românească m-a învățat să urăsc pe cei diferiți de mine.
Am suferit ca un câine primele trei decade ale vieții mele.
Am hotărât că toată viața mea de acum înainte voi ajuta românii inteligenți să nu sufere precum am suferit eu, la mâna și răutatea infinită a românilor stupizi.
Ca să ies din depresia și nefericirea provocată de românii din jur, am studiat la cele mai mari universități din lume, am citit cărțile celor mai inteligenți oameni de pe planetă. Informația aceasta de cea mai mare valoare a umanității m-a salvat, inclusiv de la sinucidere.
Mă întorc mereu la sensul vieții mele, de a ajuta românii bătuți de părinți și societate să scape de realitatea cruntă în care trăim.
Am publicat sute de articole de psihologie și filozofie, unele mai serioase, unele mai hazoase, toate cu un singur scop: să te ajute pe tine să te eliberezi de suferință, să trăiești viața pe care o meriți, nu cea care ai fost blestemat/ă să o trăiești până acum.

Acum poți fi fericit/ă!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie