Femeie româncă, sau româncă inteligentă?

Alți români inteligenți ajută pe cei din jur cu un like, share sau comment

Din cauza articolului de acum două zile, internetul și oamenii au luat foc.

Pe de o parte bărbații și femeile îmi mulțumeau, pe de altă parte, un grup de femei erau deosebit de revoltate.

Claudia scrie: „M-am oprit din citit când ai început să spui că femeia la 30 de ani e deja bună de dat la gunoi pt că nu mai arată ca la 20, și nu mai continui să spun ce m-a șocat în modul tău de a explica…m-ai dezamăgit…”.

Dacă citești articolul, vei observa că niciunde nu am scris ceea ce minte Claudia, iar explicațiile psihologiei evolutive sunt aduse ca să te ajute – de acolo și secțiunea Suferința.

Capacitatea de înțelegere și adaptare înseamnă inteligență, așa că hai să vedem diferențele dintre Claudia și o româncă inteligentă.

Femeia româncă Românca inteligentă
sunt frumoasă, iar soțul care mă înșală este un om rău Vârstă și Gravitația îmi aduc daruri grele, dar eu fac sport, mănânc sănătos ca soțul meu să se bucure de mine încă mulți ani buni
sunt o mamă bună, iar asta îmi ocupă toată viața nu mă identific în roluri și adjective, îmi place când sunt soție, când iubită, când carieristă, când stau singură
țip la copii pentru că îi iubesc, ei trebuie să mă asculte, să facă cum spun eu nu țip la copii sau soț, asta ar însemna că nu am control asupra mea, aș fi ca mama
îmi cicălesc soțul pentru că nu face cum spun eu mă bucur că am un soț care își vede și de viața lui și de a noastră împreună; mă comport cu el așa cu aș vrea ca el să se comporte cu mine; nu sunt ca mama mea
sunt deșteaptă, am tot timpul păreri despre orice, știu cam tot cheltuiesc timp și bani pe cărți și cursuri, mă schimb în fiecare zi, nu arunc cu păreri, nu judec pe alții
sunt agresivă pentru că știu că toată lumea este rea și vrea să îmi facă rău sunt fericită pentru că înțeleg psihologia soțului, a copiilor și a mea, și mai ales că înțeleg că oamenii nu sunt răi

Căsătoria

Am ajuns și eu la vârsta în care fetele cu care am copilărit au 30+ de ani.

Care crezi că este inteligența lor emoțională la 15 ani și la 30? Crezi că acum sunt „deștepte”?

Sau crezi că în acești 15 ani au avut experiențe puține, din care oricum nu au învățat prea mult, astfel că au ajuns la maturitate cu aceeași gândire ca la 15 ani?

Mai rău, observi cât de mult seamănă cu mamele lor? Mai ales la corp și la mentalitate?

Drama

Cea mai mare dramă pe care o persona o poate suferi este să fie după chipul și asemănarea mamei românce.

Să „trăiască” o viață în umbra ei, să fie o copie fidelă a corpului ei, și din păcate, să aibă lipsa de educație a ei, și să sufere întreaga nefericire în căsnicie pe care și mama ei a copiat-o la rândul ei de la bunica.

Cu cine te căsătorești

Cunosc o mulțime de femei românce ca și Claudia. Tinere ajunse bătrâne, răutăcioase, needucate. Care nu înțeleg realitatea, trecerea timpului, care declară ferm convinse: „s-au schimbat bărbații, înainte primeam mai multe favoruri, acum în fiecare zi mai puține”.

Te-ai căsători cu o Claudia? Ai vrea să ai o prietene ca și Claudia? Să trăiești 40 de ani lângă o persoană needucată care se minte singură?

Cum crezi că s-ar comporta cu tine în aceste decade?  Crezi că ar avea grijă de corpul ei? Crezi te-ar înțelege, că ar avea capacitatea rațional-emoțională să fie alături de tine, să fiți fericiți?

Sau poate ai avea o viață ca și părinții tăi, după chipul și asemănarea lor?

Pe scurt

Există femei românce, precum și românce inteligente. Jocul de-a căsătoria se lasă în marea majoritate a cazurilor cu o viață dezastruoasă, cu o nefericire zilnică, și cu întrebarea: „pentru ce mai trăiesc?”. Când întâlnești o femeie (pentru căsătorie sau prietenie) e bine să o cercetezi: este ea o Claudia?

Îți doresc să te educi, să fii o româncă inteligentă, dorită de bărbați inteligenți și buni la suflet cu care să ai o viață fericită, nu ca majoritatea românilor!

Workshop

Sâmbătă ne întâlnim în Oradea să vorbim patru ore despre minciunile pe care ai fost educat/ă să le crezi, și cum să ai de fapt relații fericite.

Alți români inteligenți ajută pe cei din jur cu un like, share sau comment

Singurul coach din România cu educație și experiență de 10 ani în străinătate te ajută să ieși din burnout și depresie!

Cel mai important lucru al meu este ca tu să nu suferi ca mine.

Am trecut prin depresie de câțiva ani și multe alte lucruri grele. Am citit mai multă psihologie și filozofie decât orice persoană pe care o cunosc. Am călătorit prin lume și am găsit că există și oameni fericiți.

Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Inginer Software


Ce spun clienți mei inteligenți


Ioana

Acum că înțeleg cum funcționează viața nu mai trebuie să sufăr.

Andreea

Nu m-aș fi gândit niciodată din punctul ăsta de vedere.

Raluca

You blow my mind!

Elena

Mi-a plăcut că deși ai venit pregătit de curs, totul s-a desfășurat ca pe vremea facultății, când mergeam cu prietenii la o bere și dezbăteam de multe ori viața noastră. Mi-a stârnit poftă asta iar, o cam pierdusem.

Am descoperit ce greu este să vorbesc despre mine; mă așteptăm să fie mai ușor și mai cursiv, să zicem, speach-ul meu, dar multe lucruri care ar fi trebuit spuse au rămas adânc legate încă în sufletul meu. Poate data viitoare, poate nu.

Am învățat că orice sentiment/situație/etc poate să fie o șansă sau un dezavantaj. Depinde de mine ce și cum fac.

Faptul că nu ești un prof din universitate sau vreunul care a citit din cărți fără să fi experimentat pe pielea lui, m-a făcut să am mai multă încredere în ce spui.

Daniel

Mi-a plăcut că totul a fost structurat clar și concis, pe gustul meu (se vede că ai fost IT-ist) și că am primit sfaturi practice.

Adela

Cunoscând care sunt mecanismele din spate, "bucătăria emoțiilor" dacă vrei, am aflat că pot să obțin exact ce-mi doresc, și că sunt responsabilă de prezent, întrucât pot gestiona situațiile, iar dacă nu o fac nu e destin… e ignoranță.

Fiecare din noi poate face asta, unii cu mai multă trudă, alții cu mai puțină, poți să fii autodidact dar pentru asta trebuie să știi unde să cauți, sau poți pur și simplu economisi timp în favoarea ta, participând la cursuri ca și cele organizate de tine, și "absorbind" informația prin toți porii...

Cursul tău nu doar că m-a scutit de multe ore de studiu pentru a afla aceste informații, dar mi-a oferit și oportunitatea de a cunoaște noi oameni preocupați de ei, perfectibili care iubesc să trăiască, și nu doar supraviețuiesc.

Ioana

Experiența mea de 9 ani în domeniul psihologiei și psihoterapiei îmi permite să profit de ocaziile în care Adrian organizează workshop-uri, pentru a reactualiza informația și a participa la schimburi de idei cu persoane interesate, educate și entuziaste.

Cursurile lui Adrian atrag prin maniera lui autentică de a relaționa cu participanții, și calitatea informațiilor oferite, iar "Inteligența emoțională în relația ta romantică" nu face excepție!
4 răspunsuri

Comentariile inteligente sunt publicate, atacurile la persona nu