Trimite și prietenilor tăi articolul!

Din cauza articolului de acum două zile, internetul și oamenii au luat foc.

Pe de o parte bărbații și femeile îmi mulțumeau, pe de altă parte, un grup de femei erau deosebit de revoltate.

Claudia scrie: „M-am oprit din citit când ai început să spui că femeia la 30 de ani e deja bună de dat la gunoi pt că nu mai arată ca la 20, și nu mai continui să spun ce m-a șocat în modul tău de a explica…m-ai dezamăgit…”.

Dacă citești articolul, vei observa că niciunde nu am scris ceea ce minte Claudia, iar explicațiile psihologiei evolutive sunt aduse ca să te ajute – de acolo și secțiunea Suferința.

Capacitatea de înțelegere și adaptare înseamnă inteligență, așa că hai să vedem diferențele dintre Claudia și o româncă inteligentă.

Femeia româncă Românca inteligentă
sunt frumoasă, iar soțul care mă înșală este un om rău Vârstă și Gravitația îmi aduc daruri grele, dar eu fac sport, mănânc sănătos ca soțul meu să se bucure de mine încă mulți ani buni
sunt o mamă bună, iar asta îmi ocupă toată viața nu mă identific în roluri și adjective, îmi place când sunt soție, când iubită, când carieristă, când stau singură
țip la copii pentru că îi iubesc, ei trebuie să mă asculte, să facă cum spun eu nu țip la copii sau soț, asta ar însemna că nu am control asupra mea, aș fi ca mama
îmi cicălesc soțul pentru că nu face cum spun eu mă bucur că am un soț care își vede și de viața lui și de a noastră împreună; mă comport cu el așa cu aș vrea ca el să se comporte cu mine; nu sunt ca mama mea
sunt deșteaptă, am tot timpul păreri despre orice, știu cam tot cheltuiesc timp și bani pe cărți și cursuri, mă schimb în fiecare zi, nu arunc cu păreri, nu judec pe alții
sunt agresivă pentru că știu că toată lumea este rea și vrea să îmi facă rău sunt fericită pentru că înțeleg psihologia soțului, a copiilor și a mea, și mai ales că înțeleg că oamenii nu sunt răi

Căsătoria

Am ajuns și eu la vârsta în care fetele cu care am copilărit au 30+ de ani.

Care crezi că este inteligența lor emoțională la 15 ani și la 30? Crezi că acum sunt „deștepte”?

Sau crezi că în acești 15 ani au avut experiențe puține, din care oricum nu au învățat prea mult, astfel că au ajuns la maturitate cu aceeași gândire ca la 15 ani?

Mai rău, observi cât de mult seamănă cu mamele lor? Mai ales la corp și la mentalitate?

Drama

Cea mai mare dramă pe care o persona o poate suferi este să fie după chipul și asemănarea mamei românce.

Să „trăiască” o viață în umbra ei, să fie o copie fidelă a corpului ei, și din păcate, să aibă lipsa de educație a ei, și să sufere întreaga nefericire în căsnicie pe care și mama ei a copiat-o la rândul ei de la bunica.

Cu cine te căsătorești

Cunosc o mulțime de femei românce ca și Claudia. Tinere ajunse bătrâne, răutăcioase, needucate. Care nu înțeleg realitatea, trecerea timpului, care declară ferm convinse: „s-au schimbat bărbații, înainte primeam mai multe favoruri, acum în fiecare zi mai puține”.

Te-ai căsători cu o Claudia? Ai vrea să ai o prietene ca și Claudia? Să trăiești 40 de ani lângă o persoană needucată care se minte singură?

Cum crezi că s-ar comporta cu tine în aceste decade?  Crezi că ar avea grijă de corpul ei? Crezi te-ar înțelege, că ar avea capacitatea rațional-emoțională să fie alături de tine, să fiți fericiți?

Sau poate ai avea o viață ca și părinții tăi, după chipul și asemănarea lor?

Pe scurt

Există femei românce, precum și românce inteligente. Jocul de-a căsătoria se lasă în marea majoritate a cazurilor cu o viață dezastruoasă, cu o nefericire zilnică, și cu întrebarea: „pentru ce mai trăiesc?”. Când întâlnești o femeie (pentru căsătorie sau prietenie) e bine să o cercetezi: este ea o Claudia?

Îți doresc să te educi, să fii o româncă inteligentă, dorită de bărbați inteligenți și buni la suflet cu care să ai o viață fericită, nu ca majoritatea românilor!

Workshop

Sâmbătă ne întâlnim în Oradea să vorbim patru ore despre minciunile pe care ai fost educat/ă să le crezi, și cum să ai de fapt relații fericite.

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Când a apărut anxietatea și depresia prima oară în viața mea, am luat-o razna. Simțeam frică de lumină, dar și de întuneric. Simțeam frică de zgomote puternice, dar și de liniște. Simțeam frică să stau singur, dar și să ies în lume. Credeam că înnebunesc!
Mai rău, din cauza atacurilor de panică am ajuns să nu mai am încredere în mine, să nu mai ies din casă, să mă izolez.
După aproape de jumătate de an în această situație, am decis că singura soluție de a scăpa de suferință este... sinuciderea.
10 ani mai tărziu, sunt perfect sănătos, fericit, și ajut oameni să iasă din anxietate și depresie. Ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, este o poveste și mai lungă, pe care o vei trăi și tu la rândul tău, odată ce te hotărăști să spui stop suferinței tale.
Când simți că nu mai poți, și explodezi de teroare și supărare, atunci fă-ți loc pentru 20 de training online, în care nu numai că vei reveni la starea anterioară psihologică, ci îți vei crea o nouă viață, o viață în care tu ești în control, în care tu ai puterea, și încredere în tine și nu îți pasă de ce spun ceilalți.
Ridică mâna și spune: vreau să termin cu anxietatea și depresia, în 20 de zile! Acum!

Stop anxietate și depresie!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie


5 gânduri inteligente la “Femeie româncă, sau româncă inteligentă?

  1. Zi de zi mă educ cu aceste articole ,poate într-o zi am să te ascult pe viu în Timișoară

  2. Multumesc mult, pentru educatia emotionala pe care mi-o oferi zi de zi cu articolele tale.

  3. La primul punct consider ca fiecare are grija de el ca sa se bucure impreuna cu partenerul, n-o face doar pentru bucuria celuilalt.

Comentariile sunt închise.