Alți români inteligenți ajută pe cei din jur cu un like, share sau comment

Pe tren, Denisa, o studentă de 21 mă anunță că dorește să se mărite cu iubitul ei cât de curând.

Ce Denisa nu știe e că își semnează cu mâna ei contractul către o viață într-o groaznică suferință.

Fanatismul

Îți aduci aminte de când ai avut prima mașină, prima jucărie, cum te-ai simțit? Îndrăgostit/ă până peste cap, nimic nu mai conta. Iubeai primul lucru, orice ar fi.

De unde acest sentiment fanatic?

De la lipsa de sisteme de referință. Pentru că creierul nu are cu ce să compare, crede, de fapt te minte pe tine să crezi că posesia ta este unică în lume.

Sună cunoscut? Iubire fanatică, partenerul este cel mai frumos/deștept, etc din univers?

Chirurgul

Ai dori ca un chirurg să te opereze, el însuși având vârstă de 21 de ani? Îți dai seama câtă lipsă de informație și experiență are? Ai face o nebunie ca asta, să îți lași corpul în mâinile unui tânăr care până acum 3 ani trebuia să ceară voie de la profesoară să meargă până la toaletă?

De ce atunci nu numai că ți-ai da corpul, dar și mintea și fericirea unui partener care are zero experiență, la fel ca tine?

Chirurgul are nevoie de 10 ani de teorie și apoi o încă 10 de practică ca să fie „bun” la tăiat oameni –  tu câți ani de teorie despre relații ai în spate? Zero? Iar practică?

Ai toate șansele să fii un chirurg în viața ta, cu zero ani de experiență și practică. Și te aștepți la fericire?

Femeia la 30

O mulțime de femei între 30 și 40 de ani vin la mine și sunt distruse. Își urăsc viața.

Urăsc că s-au căsătorit la 20 de ani, că au făcut copii, că nu au experimentat viața, și că au partener un praf.

Bărbatul român

Când ai 21 de ani și ești îndrăgostită fanatic, observi sexualitatea și cadourile pe care le primești.

După ce trec cei 2-4 ani de fanatism, începe durerea. Când vezi că omul de care te-ai îndrăgostit s-a plictisit de tine, că dacă nu mai dorește sex nu mai doresc nici să stea cu tine.

Câți bărbați știi care preferă calculatorul în locul femeilor?

Și întrebarea cea mai grea: crezi că bărbații români au habar despre emoții, gânduri, empatie, a crește o relație sau un copil ?

Am descris în articolul Bărbații nu se educă să înțeleagă emoțiile femeilor posibilul tău soț.

Părinții

Ce faci tu, să te căsătorești la 21 de ani este să faci aceeași greșeală sinistră a părinților tăi, fără a învăța nimic.

Pur și simplu te auto-blestemi la un destin în durere, până la moarte. De ce ai face așa ceva?

Anii 20

În anii 20 ai posibilitatea să faci lucruri pe care nu le vei mai putea face niciodată.

Este sinistră părerea unor femei că „vârsta nu contează”. Ironic, chiar ele suferă, când ajung la 30 de ani cu pretenții de 20.

În  articolul De ce anii 20 sunt mai importanți decât 30 vezi lucrurile care sunt importante pentru tine acum și ce să faci ca să nu ajungi ca prietenele tale.

Parteneri romantici

După cum știi, România este țara cea mai săracă și coruptă din Uniunea Europeană. Peste asta, sau poate tocmai de aceea, și profund fanatică religios. Asta înseamnă multe puncte negative referitor la drepturile femeii, percepția asupra femeii, precum și „bătaia ruptă din rai”.

Divorțul este un tabu încă în această societate medievală, iar tu ca femeie ar trebui să ai un singur partener romantic, să îi faci copii și și să mori.

O atitudine mai sănătoasă găsești în articolul Ești o „femeie ușoară”? unde vezi și părerea societăților civilitate din lume despre acest subiect.

Pe scurt

Denisa este un copil simpatic, curajos, prietenos. Din păcate ea a crescut în societatea românească bolnavă, împreună cu tiparul părinților lipsiți de orice educație psihologică. Acum Denisa are șansa să își distrugă groaznic întreaga viață, la doar 21 de ani. Dacă cunoști o Denisa și ții la ea, trimite-i acest articol, poate poți salva un om de la destinul negru înspre care se îndreaptă!

Update

Acest articol a fost surprinzător de citit și distribuit de către cititori. Ca să vezi câtă suferința îți provoci, îți împărtășesc aici părerea unei cititoare care a făcut marea greșeală a Denisei.

Sunt o altă ,,Denisa” care a făcut greșeala de a se căsători la 20 ani acum 24 ani. Așadar, cunosc foarte bine  consecințele căsătoriei  de la acea vârstă. La 20 ani suntem prea plini de noi pentru a înțelege greșeală pe care o facem și, nu numai, motivele sunt multiple când alegi să te căsătorești la acea fragedă vârstă. Nu putem pune în prim plan doar faptul că ești îndrăgostit până peste cap.

E foarte greu, după 24 ani de relație să-i spui partenerului  că nu v-ați potrivit niciodată și abia acum ai descoperit acest lucru. Te schimbi,  totul în jurul tău e fără sens, plângi și iar plângi, cazi în depresie,  îți dai seama de greșeala comisă…partenerul nu te înțelege…abia acum conștientizezi  câte ai pierdut…la 20 ani puteam muta munții din loc…am fost și sunt un om cu ambiții mari dar care mi-au fost înfrânate de partenerul care mă  trage în jos, de faptul că nu vrea să mă vadă evoluând, de teama de a nu fi mai presus (când ești un om ambițios nu faci concurență cu partenerul ci ai nevoie de susținerea lui), de teama de a nu-l părăsi.

Așadar, orice ,,Denisa” pe care o cunosc și vrea să facă marele pas am încercat să-i arăt partea întunecată a ceea ce reprezintă căsătoria la 20 ani.

Workshop

Mâine ne întâlnim în Cluj să vorbim patru ore despre minciunile pe care ai fost educat/ă să le crezi, și cum să ai de fapt relații fericite.

Alți români inteligenți ajută pe cei din jur cu un like, share sau comment

Singurul coach din România cu educație și experiență de 10 ani în străinătate te ajută să ieși din burnout și depresie!

Cel mai important lucru al meu este ca tu să nu suferi ca mine.

Am trecut prin depresie de câțiva ani și multe alte lucruri grele. Am citit mai multă psihologie și filozofie decât orice persoană pe care o cunosc. Am călătorit prin lume și am găsit că există și oameni fericiți. Iar fericirea ți-o aduc și ție, prin educație.

Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Inginer Software


Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie


Gândurile inteligente sunt publicate, atacurile la persoană nu