De ce câți bani ai nevoie în România

Alți români inteligenți ajută pe cei din jur cu un like, share sau comment

Trăiești în cea mai coruptă și săracă țară din Uniunea Europeană, iar asta înseamnă o grămadă de consecințe negative.

Lipsa de banilor te poate aduce în situații grave, pentru tine și familia ta. Dar și prea mulți bani îți pot face rău.

Politicienii

Întrebarea magică este:

Când știi că ai îndeajuns bani?

Cu siguranță în orașul în care trăiești ai politicieni corupți. Întrebarea pe care noi, eu și tu, oameni sănătoși mintal ne-o punem este:

Cât poate fura un politician?

Când se oprește din furat? Cât are nevoie? Un milion de euro? Douăzeci? Cât să trăiască 10 de generații după el?

Din fericire, odată cu schimbarea regimului politic, ei mai ajung și la închisoare. Aceeași bani la care se raportau, care le dădeau putere, acum i-au băgat adânc în necaz.

Tu

Învățând de la politicieni, sau luându-i ca model, întrebarea este legitimă și pentru tine: „Câți bani vrei să ai?”

Când știi să te oprești?

Am o mulțime de clienți care au afaceri bune, o grămadă de bani, dar tot nu sunt fericiți. Și ei se întreabă, și nu își dau seama de ce tot strâng avuție când de mult nu le mai face plăcere.

Eu și tu nu suntem politicienii corupți, dar întrebarea este aceeași:

Când te oprești?

Consecințe

După cum observi din grafic, există o pantă abruptă a venitului de care ai nevoie. Cu siguranță nu este indicat să fii sărac/ă, mai ales în România.

Ai nevoie de bani pentru tine, pentru copilul care trece prin spital unde trebuie să dai șpagă, pentru grădiniță și fondurile școlii, pentru casă și mașină, pentru educație (nu cea din școală), pentru călătorii.

Dar după un timp, panta abruptă devine foarte fină. Asta înseamnă că

chiar dacă câștigi mai mult, fericirea nu îți sporește.

Asta se întâmplă din diferite motive. Poate ai avansat la o poziție în carieră care de fapt era peste puterile tale și te lupți să supraviețuiești. Poate ai acum atât de multe responsabilități că vii cu un pachet de stres și nervi acasă. Poate nici nu mai dai pe acasă, începi să îți petreci viața între pereții biroului. Poate lucrezi cu oameni care nu îți fac plăcere.

Cercul vicios

Ca și cum nu ar fi îndeajuns de rău că acum ești stresat/ă și petreci mai mult timp la lucru, începi să cumperi lucruri pe măsura venitului. O mașină mai scumpă, un apartament mai luxos, o rată la bancă mai mare. Iar asta înseamnă că

câștigi mai mult, dar și cheltuiești mai mult.

Deci te autosabotezi, pentru că te auto-forțezi să rămâi în poziția stresantă și nefericită, te legi de acest tranzit ciclic al banilor.

Transformarea

Întrebarea pe care ai nevoie a ți-o pui este:

în ce mă transformă acest job?

Poate înainte câștigai mai mult, dar erai mai fericit/ă, petreceai mai mult timp cu familia și prietenii, călătoreai, te educai, te bucurai de viață.

Iar după mai mulți bani ai devenit sclavul jobului – mai mult stres, mai mult timp închis/ă în cutiuța ta.

Pe scurt

Banii sunt buni, până la o limită. Politicienii plătesc necunoștința limitei prin închisoare. Tu o plătești prin stres și timp între cei patru pereți ai biroului, departe de familie și visurile tale. Unde ai învățat această nevoie de „a avea”? Când te oprești din a „avea”? Despre asta vorbim vineri la curs.

Workshop

Sâmbătă ne întâlnim în Oradea să vorbim patru ore despre cele 3 surse principale de suferință din viața ta, și cum să tratezi cu ele.

Alți români inteligenți ajută pe cei din jur cu un like, share sau comment

Singurul coach din România cu educație și experiență de 10 ani în străinătate te ajută să ieși din burnout și depresie!

Cel mai important lucru al meu este ca tu să nu suferi ca mine.

Am trecut prin depresie de câțiva ani și multe alte lucruri grele. Am citit mai multă psihologie și filozofie decât orice persoană pe care o cunosc. Am călătorit prin lume și am găsit că există și oameni fericiți.

Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Inginer Software


Ce spun clienți mei inteligenți


Ioana

Acum că înțeleg cum funcționează viața nu mai trebuie să sufăr.

Andreea

Nu m-aș fi gândit niciodată din punctul ăsta de vedere.

Raluca

You blow my mind!

Elena

Mi-a plăcut că deși ai venit pregătit de curs, totul s-a desfășurat ca pe vremea facultății, când mergeam cu prietenii la o bere și dezbăteam de multe ori viața noastră. Mi-a stârnit poftă asta iar, o cam pierdusem.

Am descoperit ce greu este să vorbesc despre mine; mă așteptăm să fie mai ușor și mai cursiv, să zicem, speach-ul meu, dar multe lucruri care ar fi trebuit spuse au rămas adânc legate încă în sufletul meu. Poate data viitoare, poate nu.

Am învățat că orice sentiment/situație/etc poate să fie o șansă sau un dezavantaj. Depinde de mine ce și cum fac.

Faptul că nu ești un prof din universitate sau vreunul care a citit din cărți fără să fi experimentat pe pielea lui, m-a făcut să am mai multă încredere în ce spui.

Daniel

Mi-a plăcut că totul a fost structurat clar și concis, pe gustul meu (se vede că ai fost IT-ist) și că am primit sfaturi practice.

Adela

Cunoscând care sunt mecanismele din spate, "bucătăria emoțiilor" dacă vrei, am aflat că pot să obțin exact ce-mi doresc, și că sunt responsabilă de prezent, întrucât pot gestiona situațiile, iar dacă nu o fac nu e destin… e ignoranță.

Fiecare din noi poate face asta, unii cu mai multă trudă, alții cu mai puțină, poți să fii autodidact dar pentru asta trebuie să știi unde să cauți, sau poți pur și simplu economisi timp în favoarea ta, participând la cursuri ca și cele organizate de tine, și "absorbind" informația prin toți porii...

Cursul tău nu doar că m-a scutit de multe ore de studiu pentru a afla aceste informații, dar mi-a oferit și oportunitatea de a cunoaște noi oameni preocupați de ei, perfectibili care iubesc să trăiască, și nu doar supraviețuiesc.

Ioana

Experiența mea de 9 ani în domeniul psihologiei și psihoterapiei îmi permite să profit de ocaziile în care Adrian organizează workshop-uri, pentru a reactualiza informația și a participa la schimburi de idei cu persoane interesate, educate și entuziaste.

Cursurile lui Adrian atrag prin maniera lui autentică de a relaționa cu participanții, și calitatea informațiilor oferite, iar "Inteligența emoțională în relația ta romantică" nu face excepție!
2 răspunsuri

  1. La vârsta a 3-a , este mult mai delicat .în momentul în care trebuie sa-ți drămuiești bruma de pensie , chiar în cuplu ! Sigur, dacă-ți lucră incă la parametri normali ,, serverul” poți găsi o sursă de venit în plus . Dar diferența între nivelul nostru de trai și cel din majoritatea statelor U.E. este mare . La fel corupția ! Atunci când în politică intri nu ca să faci bani , ci dacă ai bani iar interesul să nu fie personal ci pentru națiune am putea ieși din mocirla în care ne-au adus primatele ce ne reprezintă politic .Eu sânt adept al monarhismului.S’auzim numai de bine !

Comentariile inteligente sunt publicate, atacurile la persona nu