Trimite și prietenilor tăi articolul!

Trăiești în cea mai coruptă și săracă țară din Uniunea Europeană, iar asta înseamnă o grămadă de consecințe negative.

Lipsa de banilor te poate aduce în situații grave, pentru tine și familia ta. Dar și prea mulți bani îți pot face rău.

Politicienii

Întrebarea magică este:

Când știi că ai îndeajuns bani?

Cu siguranță în orașul în care trăiești ai politicieni corupți. Întrebarea pe care noi, eu și tu, oameni sănătoși mintal ne-o punem este:

Cât poate fura un politician?

Când se oprește din furat? Cât are nevoie? Un milion de euro? Douăzeci? Cât să trăiască 10 de generații după el?

Din fericire, odată cu schimbarea regimului politic, ei mai ajung și la închisoare. Aceeași bani la care se raportau, care le dădeau putere, acum i-au băgat adânc în necaz.

Tu

Învățând de la politicieni, sau luându-i ca model, întrebarea este legitimă și pentru tine: „Câți bani vrei să ai?”

Când știi să te oprești?

Am o mulțime de clienți care au afaceri bune, o grămadă de bani, dar tot nu sunt fericiți. Și ei se întreabă, și nu își dau seama de ce tot strâng avuție când de mult nu le mai face plăcere.

Eu și tu nu suntem politicienii corupți, dar întrebarea este aceeași:

Când te oprești?

Consecințe

După cum observi din grafic, există o pantă abruptă a venitului de care ai nevoie. Cu siguranță nu este indicat să fii sărac/ă, mai ales în România.

Ai nevoie de bani pentru tine, pentru copilul care trece prin spital unde trebuie să dai șpagă, pentru grădiniță și fondurile școlii, pentru casă și mașină, pentru educație (nu cea din școală), pentru călătorii.

Dar după un timp, panta abruptă devine foarte fină. Asta înseamnă că

chiar dacă câștigi mai mult, fericirea nu îți sporește.

Asta se întâmplă din diferite motive. Poate ai avansat la o poziție în carieră care de fapt era peste puterile tale și te lupți să supraviețuiești. Poate ai acum atât de multe responsabilități că vii cu un pachet de stres și nervi acasă. Poate nici nu mai dai pe acasă, începi să îți petreci viața între pereții biroului. Poate lucrezi cu oameni care nu îți fac plăcere.

Cercul vicios

Ca și cum nu ar fi îndeajuns de rău că acum ești stresat/ă și petreci mai mult timp la lucru, începi să cumperi lucruri pe măsura venitului. O mașină mai scumpă, un apartament mai luxos, o rată la bancă mai mare. Iar asta înseamnă că

câștigi mai mult, dar și cheltuiești mai mult.

Deci te autosabotezi, pentru că te auto-forțezi să rămâi în poziția stresantă și nefericită, te legi de acest tranzit ciclic al banilor.

Transformarea

Întrebarea pe care ai nevoie a ți-o pui este:

în ce mă transformă acest job?

Poate înainte câștigai mai mult, dar erai mai fericit/ă, petreceai mai mult timp cu familia și prietenii, călătoreai, te educai, te bucurai de viață.

Iar după mai mulți bani ai devenit sclavul jobului – mai mult stres, mai mult timp închis/ă în cutiuța ta.

Pe scurt

Banii sunt buni, până la o limită. Politicienii plătesc necunoștința limitei prin închisoare. Tu o plătești prin stres și timp între cei patru pereți ai biroului, departe de familie și visurile tale. Unde ai învățat această nevoie de „a avea”? Când te oprești din a „avea”? Despre asta vorbim vineri la curs.

Workshop

Sâmbătă ne întâlnim în Oradea să vorbim patru ore despre cele 3 surse principale de suferință din viața ta, și cum să tratezi cu ele.

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Când a apărut anxietatea și depresia prima oară în viața mea, am luat-o razna. Simțeam frică de lumină, dar și de întuneric. Simțeam frică de zgomote puternice, dar și de liniște. Simțeam frică să stau singur, dar și să ies în lume. Credeam că înnebunesc!
Mai rău, din cauza atacurilor de panică am ajuns să nu mai am încredere în mine, să nu mai ies din casă, să mă izolez.
După aproape de jumătate de an în această situație, am decis că singura soluție de a scăpa de suferință este... sinuciderea.
10 ani mai tărziu, sunt perfect sănătos, fericit, și ajut oameni să iasă din anxietate și depresie. Ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, este o poveste și mai lungă, pe care o vei trăi și tu la rândul tău, odată ce te hotărăști să spui stop suferinței tale.
Când simți că nu mai poți, și explodezi de teroare și supărare, atunci fă-ți loc pentru 20 de training online, în care nu numai că vei reveni la starea anterioară psihologică, ci îți vei crea o nouă viață, o viață în care tu ești în control, în care tu ai puterea, și încredere în tine și nu îți pasă de ce spun ceilalți.
Ridică mâna și spune: vreau să termin cu anxietatea și depresia, în 20 de zile! Acum!

Stop anxietate și depresie!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie


4 gânduri inteligente la “De ce câți bani ai nevoie în România

  1. La vârsta a 3-a , este mult mai delicat .în momentul în care trebuie sa-ți drămuiești bruma de pensie , chiar în cuplu ! Sigur, dacă-ți lucră incă la parametri normali ,, serverul” poți găsi o sursă de venit în plus . Dar diferența între nivelul nostru de trai și cel din majoritatea statelor U.E. este mare . La fel corupția ! Atunci când în politică intri nu ca să faci bani , ci dacă ai bani iar interesul să nu fie personal ci pentru națiune am putea ieși din mocirla în care ne-au adus primatele ce ne reprezintă politic .Eu sânt adept al monarhismului.S’auzim numai de bine !

  2. Salut,
    vreau să-ți semnalez un typo. Deasupra barei de adăugare comentariu scrie “Gândurile inteligente sunt publicate, atacurile la persona nu”. Cred că “persona” ar trebuie să fie “persoană”…

Comentariile sunt închise.