5 beneficii pe care ți le aduc depresia și anxietatea

Trimite și prietenilor tăi articolul!

O mulțime de oameni vin la mine speriați: au făcut testul și-au dat seama că suferă de depresie și/sau anxietate și vor să „scape” cât mai repede de ea.

Un procentaj din aceștia sunt cei ce vor asta gratuit sau ieri – nici nu le răspund măcar la emailuri.

Un procentaj sunt cei care, totuși, au o inteligență peste medie și înțeleg că lucrurile sunt mult mai complexe decât par – chiar dacă ei nu au habar în ce au intrat.

În general, oamenii se simt destul de înspăimântați – frică de moarte, frică de viitor, frică de oameni, frică de atacurile de panică, frică peste frică.

Progresia

Cum se întâmplă doamnele Depresie și Anxietate? Ca mai jos.

Oamenii, tu și eu, trăim la un standard de fericire, care rămâne destul de constant de-a lungul zilelor.

Dintr-o dată clientul are un atac de panică, de exemplu: merge cu mașina și începe să fie cuprins/a de spaima că va muri, că va pierde controlul mașinii, iar apoi se va lovi de parapete sau va cădea într-o prăpastie.

De aici încolo, domnul/doamna nu va mai conduce ani de zile.

Ești tu în situația asta? Sau cunoști pe alții? Aș bănui că da.

Un alt efect ce poate apărea: frica de călătorie, zbor, nou. Orice este nou, poate declanșa groaznicele atacurile de panică, care pentru cei needucați, înseamnă moartea.

Asta în cazul celor ce suferă de anxietate, în cazul celor cu depresie nu numai că au frică de moarte din cauza noului, dar în același timp nici nu doresc să mai facă lucruri nici noi, iar nici cele vechi și cunoscute nu le mai aduc plăcere.

Următorul pas al progresiei este de a suferi. Cât timp?

De obicei ani.

Nu știu să fi venit la mine cineva care nu suferea de cel puțin doi. Da. Cel puțin doi ani de trăit în teroare, frică, lașitate, izolare, apatie. Plus iritarea, paranoia, enervare pe oamenii din jur și pe lucruri mărunte.

Oamenii nu au nici o pregătire despre anxietate și depresie, nici nu știu nici când încep, nici măcar nu le pot recunoaște. Iar de tratament nu mai vorbesc.

Tratamentul este, că tot veni vorba, următorul pas al progresiei, panta crescătoare, în grafic. Iar aici este subiectul articolului.

Nu tratamentul, ci odată ce acești oameni sunt stabilizați și în tratament, ce beneficii descoperă în depresie și anxietate.

1. Reorganizarea vieții

Odată ce educ clienții înspre ce înseamnă fericire, care sunt activitățile care aduc fericire, ce oameni au nevoie în jur pentru a facilita asta, precum și profunda realizare a propriei morți, aceștia aleg să își reorganizeze viața.

Unii își schimbă prietenii, pentru că au învățat diferența între „prieten” și „cunoștință”.

Unii își schimbă jobul, pentru că au învăț diferență între rutină/moarte, respectiv pasiune/experimentare/aventură/viață.

Oamenii fac o mulțime de schimbări creative odată ce înțeleg viața și au control asupra ei.

2. Tonifierea corpului

Că suferă de anxietate, depresie, burn-out sau alte lucruri, după discutarea beneficiilor aduse de sport, clienții aleg ei singuri să îl practice regulat.

Odată cu instaurarea regimului sănătos de educare al corpului, ei observă uimiți efectele:

  • dispariție dureri de cap, spate, etc
  • corp ferm, tânăr
  • încredere de sine ridicată
  • energie „ca la 20 de ani”
  • somn adânc și odihnitor

Dacă suferi de depresie sau anxietate, atunci ști cât valorează un somn profund și odihnitor – cam priceless, nu-i așa?

3. Eliberarea de stres

Ca să te eliberezi de stres ai nevoie să știi ce este el, și care sunt tacticile eliberatoare susținute de știință ca și funcționale.

Că vorbim despre meditație, că vorbim despre activități, poate setare de granițe interpersonale – servici, mama, că ne referim la propriile credințe – toate acestea pot fi educate, modificate, și profitate.

La sfârșitul tratamentului, clientul are un sac adânc de unelte, concepte, procese pe care le poate utiliza pentru a fi în controlul minții și acțiunilor. Iar asta duce exact la ținta dorită: FE-RI-CI-REA!

4. Eliberarea de gândurile negative

„Toți sunt răi”, „totul este rău”, „tara merge în prăpastie”, „nu voi avea bani la pensie”, „nu sunt în stare să fac un lucru bun”, „sunt urât/ă”, „sunt gras/ă”, „iar voi avea atac de panică”, „iar îmi este frică că îmi bate inima prea tare”.

O mulțime de gânduri care vin ca o avalanșă. Când întreb clienții de calitatea gândurilor, de obicei sunt negative. Cam cât? 80% din gândurile zilei sunt negative.

Și asta se poate schimba, bineînțeles.

Asta este și unul din scopurile psihologiei: de a te înțelege tu pe tine, de a lucra cu tine, de a învața să stai cu tine, să îți placă de tine și de viața ta.

Un scop al psihologiei este ca tu să ai o perspectivă sănătoasă asupra vieții, cât mai apropiată de realitate. Adică invers decât ți-a spus: mama, preotul, televizorul.

5. Fericirea mult mai mare

În grafic observi finalitatea, aceea de a stabili un nou standard de fericire. Odată ce clienții învață și practică psihologia, odată ce înțeleg viața și pe ei, când ies din depresie și anxietate nu se întorc la standardul vechi de fericire, ci îl depășesc foarte tare.

Cum s-ar putea să nu depășești vechea fericire când acum ești înarmat/ă cu inteligența celor mai deștepți oameni din lume (adică oamenii de știință din psihologie)?

Vei fi la fel după depresie și anxietate?

Nu!

Vei fi de un milion de ori mai inteligent/ă și mai fericit/ă!

Cum îți suna asta?

Alte beneficii

Aș putea să scriu până la noapte beneficiile pe care le-au obținut clienții care au trecut prin iad, dar azi am ales pe cele cinci de mai sus. Totuși, îți mai spun pe scurt câteva bunătăți pe care le-au remarcat ei:

  • au realizat că viața se trăiește pe slow motion, nu pe fast forward
  • fac mai puține activități, dar mult mai plăcute
  • au grijă regulat de corpul și mintea lor – deci fericire, încredere de sine, etc
  • au frică mai mica de orice
  • încearcă entuziaști activități noi – a fi copil din nou, până la moarte!
  • nu îi mai deranjează oamenii „răi”, situațiile negative
  • trăiesc pentru prima oară în viață lor

Vreau să suferi de depresie

În dialogul meu cu oamenii inteligenți ajung la o onestitate „brutală”, una care sperie romanii normali, adică neinteligenți.

O expresie pe care un client inteligent o înțelege, iar un om de pe stradă nu, este

Vreau ca tu să suferi de depresie!

Din păcate, oamenii au nevoie de un șoc puternic pentru a se trezi la realitate, pentru a înceta să trăiască o viață rutinată, robotică, tipic românească: căsătorie, copii (că așa face toată lumea), credit, casă, moarte.

Depresia și anxietatea sunt prietenele tale care, dacă nu te vor omorî, îți vor da o viață nouă, una fericită, pe care o vei iubi!

Pe scurt

Odată ce clienții intră în tratament, învață și practică informația obținută de la cei mai inteligenți oameni de pe planetă, viața lor se schimbă 180 de grade. Inclusiv în timpul suferinței, ei pot să observe nenumăratele beneficii aduse de trezirea la realitate de către depresie și anxietate. Oamenii neinteligenți trăiesc într-un somn rutinat, plictisitor, animalic. Probabil de acolo expresiile „trezire”, „iluminare” pe care le auzi prin literatură.

Probabil vei avea parte de prietenele Depresie și Anxietate, așa că îți doresc să ai pe cineva de valoare gigantă lângă tine care să te ghideze către viața nouă!

STOP ANXIETATE

Dacă suferi din cauza doamnei Anxietăți, ai șansa să te eliberezi în doar 20 de zile. Pentru asta, accesează cursul gratuit anti-anxietate oferit de către STOP ANXIETATE. Îți doresc mult succes!

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Când a apărut anxietatea și depresia prima oară în viața mea, am luat-o razna. Simțeam frică de lumină, dar și de întuneric. Simțeam frică de zgomote puternice, dar și de liniște. Simțeam frică să stau singur, dar și să ies în lume. Credeam că înnebunesc!
Mai rău, din cauza atacurilor de panică am ajuns să nu mai am încredere în mine, să nu mai ies din casă, să mă izolez.
După aproape de jumătate de an în această situație, am decis că singura soluție de a scăpa de suferință este... sinuciderea.
10 ani mai tărziu, sunt perfect sănătos, fericit, și ajut oameni să iasă din anxietate și depresie. Ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, este o poveste și mai lungă, pe care o vei trăi și tu la rândul tău, odată ce te hotărăști să spui stop suferinței tale.
Când simți că nu mai poți, și explodezi de teroare și supărare, atunci fă-ți loc pentru 20 de training online, în care nu numai că vei reveni la starea anterioară psihologică, ci îți vei crea o nouă viață, o viață în care tu ești în control, în care tu ai puterea, și încredere în tine și nu îți pasă de ce spun ceilalți.
Ridică mâna și spune: vreau să termin cu anxietatea și depresia, în 20 de zile! Acum!

Stop anxietate și depresie!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie