Leader versus manager – Test de 2 minute

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Sunt întrebat des, de către prieteni și clienți, care este diferența dintre un leader și un manager.

Aș vrea să prezint mai jos câteva dintre distincțiile dintre cele două, într-un format care să vă ajute să analizați rapid atât oamenii din conducerea firmelor, cât și colegii sau chiar și persoanele în viața lor privată.

Bineînțeles, te îndrum, în primul rând să te auto-analizezi pe tine! 

Leader Manager Persoana analizată este un leader?

Da

Utilizează întrebări pentru a se informa Expert în toate
Sfaturi/ întrebări Ordine
Ajută pe ceilalți să crească Stagnare, sau creștere izolată
Deschis la idei noi Frică/reacție negativă în fața ideilor noi
Îți dă libertate să execuți acțiuni Micro-manageriază
Îți dă feedback pozitiv Feedback negativ sau deloc
Modest Mândru
Creditează echipa pentru succes Ia creditul pentru el sau dă vina pe alții în caz de eșec
Face ce spune Acțiunile nu sunt aliniate cu vorbele
Cunoaște echipa bine – așteptări reale Așteptări ireale, lipsă de înțelegere a situației
Conectează echipa Dezbină echipa
Motivează echipa Bârfitor
Integru, se respectă pe el cât și echipa.

Interesul echipei primează

Se aliază cu oricine e la putere pentru a-și îndeplini dorințele egoiste
Viziune globală avangardistă – echipa este încurajată să gândească inovativ Nu își asumă riscuri
Inspiră echipa la creativitate Orice greșeală este imediat pedepsită
Autodidact, știe noutățile Static, are informații vechi
Total 0

Lista nu este exhaustivă, dar sper că ați recunoscut deja câteva din tiparele cu care vă confruntați zilnic.

Aș vrea să menționez un fapt important: acești manageri negativi în cele mai multe cazuri nu își doresc să aibă calitățile acestea. Chiar sunt dispuși să le schimbe. Dar în primul rând, probabil nu știu de ele. Una din cauzele cele mai întâlnite ale aceste situații e comunicarea slabă.

Recomandări

Ca sfaturi, încurajez:

  • Stabilirea unei ședințe regulate măcar lunare, în care să se discute relațiile inter-personale. Petrecând nouă ore pe zi cu aceeași oameni, ar trebui să încercam să îi vedem nu neapărat ca o familie, dar măcar ca un grup care încearcă să crească și să fie fericiți împreună
  • Pentru că punctul de mai sus poate risca devenirea unei discuții aprinse fără rezultat, încurajez angajarea unui coach care să intermedieze și să coordoneze aceste întâlniri
  • Comunicare/comunicare/comunicare – este esențial ca grupul să fie la zi cu realitatea, cu perspectivele tuturor, iar indivizii să aibă nu doar priviri personale și izolate
  • Trainingul în leadership, atât a șefilor/managerilor, cât și a echipei. Cu o relativă mică investiție, poți avea rezultate excepționale pe lungă durată. Cine nu își dorește echipe bine închegate, inovatoare și auto regulate, bazate pe respect și încredere, și care să dureze în timp?!

Sper că acest articol să te ajute să îți formezi o idee despre capacitățile de leadership ale celor din jurul tău, cât și ale tale, și să îți dea câteva idei despre ce pași vei urma pentru a obține o calitate a muncii și a vieții mai bune.

Ca o curiozitate pentru tine, poți evalua testul de leadership atât părinților/prietenilor cât și persoanelor faimoase. Vei observa dacă Bill Gates este un leader. Dar Steve Jobs?

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Când a apărut anxietatea și depresia prima oară în viața mea, am luat-o razna. Simțeam frică de lumină, dar și de întuneric. Simțeam frică de zgomote puternice, dar și de liniște. Simțeam frică să stau singur, dar și să ies în lume. Credeam că înnebunesc!
Mai rău, din cauza atacurilor de panică am ajuns să nu mai am încredere în mine, să nu mai ies din casă, să mă izolez.
După aproape de jumătate de an în această situație, am decis că singura soluție de a scăpa de suferință este... sinuciderea.
10 ani mai tărziu, sunt perfect sănătos, fericit, și ajut oameni să iasă din anxietate și depresie. Ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, este o poveste și mai lungă, pe care o vei trăi și tu la rândul tău, odată ce te hotărăști să spui stop suferinței tale.
Când simți că nu mai poți, și explodezi de teroare și supărare, atunci fă-ți loc pentru 20 de training online, în care nu numai că vei reveni la starea anterioară psihologică, ci îți vei crea o nouă viață, o viață în care tu ești în control, în care tu ai puterea, și încredere în tine și nu îți pasă de ce spun ceilalți.
Ridică mâna și spune: vreau să termin cu anxietatea și depresia, în 20 de zile! Acum!

Stop anxietate și depresie!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie