Trimite și prietenilor tăi articolul!

Procrastinarea înseamnă amânarea unei activități care are nevoie să fie îndeplinită. Cum scăpam de procrastinare?

Blocare timp

„Vreau să slăbesc”, „Vreau să scriu o carte” și alte dorințe sunt bune și frumoase, dar parcă nu iau formă.

Ceea ce este nevoie este să fii cât mai specific/ă – când vrei să faci toate astea?

Zilnic îți blochezi nouă ore pentru lucru, o oră pentru mecanicul auto, etc.

La fel, zilnic este nevoie să îți blochezi timp pentru tine! Asta înseamnă să îți organizezi foarte bine ziua, sau măcar acea parte pe care o blochezi.

De exemplu: blochez 45 de minute zilnic chiar după trezire pentru sport. Nu dau voie la nimic să intervină în acest orar. Nu e importat cât de bine fac sportul, ci doar să îl fac.

Blochez 45 de minute seara la ora 10 pentru scris la cartea mea. Nu este importat cât scriu, ci doar să scriu ceva timp de 45 de minute.

Eficientizare mediu

Dacă alergi dimineața, pregătește-ți costumul de sport și pantalonii de cu seară.

Pentru scris un jurnal, de pildă – pune-ți pixul și caietul lângă pat.

Aceste mici gesturi te ajută să înlături prima piedică a procrastinării, aceea că mediul lucrează împotrivă ta.

Vizualizare

Poate cea mai bună tehnică împotriva procrastinării este vizualizarea.

Ceea ce este necesar sunt 5 minute de conștientizare. Deci ia-ți timp doar să stai.

Vizualizează rezultatele activității dacă nu ai procrastina. Ce simți după ce începi și termini activitatea pe care o amâni? Intră în detalii. Cum se simte corpul, mintea, emoțiile? Stai în acest mod de vizualizare cât de mult poți, ca mintea ta să conștientizeze consecințele pozitive. Fii foarte specific/ă!

Vizualizează rezultatele activității dacă ai procrastina – adică ceea ce faci acum. Deplasează-te în timp în viitor. Dacă nu faci sport, cum arăți într-o lună? Dar într-un an? Cum te simți? Dacă nu scrii acum, cât de bine ești cunoscut de public? Cum îți câștigi existența? Fii foarte specific/ă!

Ambele vizualizări au o putere extraordinară de conștientizare și motivare. Una merge pe pozitiv, cealaltă pe negativ. Sub o formă sau alta, una dintre ele va funcționa și în cazul tău!

Pe scurt

Așa cum am spus în acest articol „8 reguli dovedite științific pentru a îți crea obiceiuri de succes și de a te ține de ele”, contrar credințelor populare, crearea de obiceiuri noi nu ține atât de mult de voință cât de tehnică.

Oamenii care cred că au o voință puternică sunt cei mai probabili că vor pierde controlul în fața tentației.

Îți doresc mult succes în aplicarea acestor tehnici dovedite științific!

 

STOP ANXIETATE

Dacă suferi din cauza doamnei Anxietăți, ai șansa să te eliberezi în doar 20 de zile. Pentru asta, accesează programul anti-anxietate oferit de către STOP ANXIETATE. Îți doresc mult succes!

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Peste 90% dintre români suferă din cauza anxietății și depresiei. În spatele suferinței se află, de obicei, emoția numită "frică".
Frica de părerile altora, frica de a interacționa romantic cu fete sau băieți, frica de a nu fi judecat/ă și frica de a nu face greșeli sunt cele mai întâlnite emoții în cultura noastră. Pe lângă aceste frici, femeile, în special, trăiesc cu frica de partener, frica de gura soacrei, frica de viitor.
Aceste probleme care te distrug pe tine și familia ta pot să dureze ani de zile. Ani de frică, teroare, paranoia, lipsă de încredere, pesimism.
În caz că suferi de una dintre fricile de mai sus (sau cunoști pe cineva care suferă) și dorești să spui stop fricii, atunci descarcă aplicația și începe/ți eliberarea de suferință.
Îți doresc mult succes!

               

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness, Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie


3 gânduri inteligente la “Cum scapi de procrastinare

  1. Apreciez enorm si astept cu nerabdare articolele tale. Gasesc ca au o mare doza de adevar in ceea ce priveste societatea din Romania si au o larga aplicabilitate atat la nivel personal cat si colectiv.
    Iti multzumesc ca imparti cu noi ceilalti, tot ceea ce viata se pate ca te a invatzat.

  2. Mulțumesc pentru toate răspunsurile.În fiecare zi învăț sau îmi rectualizez cunoştințele.

Comentariile sunt închise.