De ce oamenii inteligenți sunt fericiți

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Pentru că fac în continuu cursuri, mi-a venit ideea să îți vorbesc despre cât costă de fapt fericirea.

Coachingul

Unul dintre cursurile de coaching pe care le-am absolvit, și probabil cel mai scump, m-a costat… 1.500 de euro. Cum ți se pare suma asta?

Pe parcursul a câteva săptămâni am vorbit și practicat psihologie cu oameni inteligenți. Făceam cursul cu niște oameni brilianți, și colegi din o grămadă de medii înalte și cu o experiență de viață de ai vrea să îți povestească zi și noapte întâmplările lor . Am învățat lucruri despre psihologie de la un nivel avansat către unul de specialitate.

Am învățat, am practicat, am greșit de multe ori. Am suferit da, în aceste săptămâni, prin durerea disciplinei.

Care a fost întoarcerea acestor bani? Toată viața mea de atunci încolo s-a schimbat. Returnarea investiției este pe zeci de ani, să zicem 40. Asta înseamnă că investiția mea a fost de 37,5 euro pe an pentru ca eu să înțeleg și să pot practica coaching, plus fericirea personală de a-mi înțelege gândurile și emoțiile, pentru a le putea controla, canaliza, astfel încât să pot duce o viață calmă și plină de succes.

Comparația

În comparație punem produsele fizice la care are acces oricine. Hai să luăm un ceas scump care oferă status, poate tot de 1.500 de euro. Să zicem că ceasul rezistă tot 40 de ani.

Care este întoarcerea investiției în acest caz? Persoana va avea un sentiment de fericire când lumea îi va observa și admira ceasul la petreceri sau în situații cu oameni noi.

Diferențe

Care sunt diferențele mari între a cumpăra psihologie și a cumpăra un produs fizic? Între a învăța psihologie, și a cumpăra un produs gata-făcut din magazin?

Produs fizic Produs psihologic
Fericire palpabilă Fericire invizibilă, greu de vizualizat
Fericire rapidă – instant la cumpărare Fericire după practică
Fericire de scurtă durată Fericire de lunga durată (toata viața)
Durere zero Durerea disciplinei

După cum vezi, produsul psihologic este mult mai problematic decât un produs fizic, din magazin. Înveți un curs, faci o ședință de coach-ing, dar efectele sunt în timp, nu sunt ușor de vizualizat. Mai rău, un produs fizic l-ai cumpărat și gata, îl ai – în cazul unui produs psihologic, de abia după cumpărare începe marea muncă, anume practicarea. Ca și cum nu ar fi de ajuns, un produs fizic îți aduce fericire și punct. Produsul psihologic este un proces de îmbunătățire continuu, deci durerea disciplinei de care ai nevoie este mare.

Până aici ți-aș recomanda să cumperi produse fizice! Dar, dacă ai trăit și tu măcar de câteva zile pe planeta noastră, știi că produsele fizice aduc doar o mică fericire – să nu mai vorbim de cei care se atașează de ele și apoi suferă teribil.

În plus, un ceas, o mașină nu îți aduce tipurile de fericire de care ai nevoie. Mai jos sunt diferitele tipuri de fericire.

Fericire produs fizic Fericire produs psihologic
Timp liber Puterea de a-ți controla propriile emoții și gânduri
Status Îmblânzirea vocii critice negative
Fuga de plictiseală Eliberarea de stereotipurile părinților
Sport Puterea personală
Filme Încrederea în sine
Curajul de a inova
Puterea și știința de a crea obiceiuri sănătoase
Puterea de a fi optimist
Puterea de a te recupera din evenimente negative
Managementul stresului
Înțelegerea și ieșirea din depresie
Managementul timpului
Înțelegerea colegilor, partenerului, copiilor
Comunicarea eficientă cu cei dragi
Comunicarea eficientă cu persoane noi
Dezvoltarea carismei
Public speaking
Puterea de a influența
Puterea de a-ți controla destinul
Puterea de a încerca lucruri noi fără frică
Crearea de relații
Menținerea unui relații fericite în cuplu
A fi un părinte bun!

Câte lucruri din coloana fericirii psihologice îți plac?

De cate ai nevoie?

Pe cate le vrei?

Cât costă

Cât costă atunci fericirea ta? Cât costă să ai ce dorești din lista de mai sus?

O grămadă de timp și foarte multă disciplină. Această este marea problemă, și motivul de ce oameni normali nu fac cursuri prin care să își obțină fericirea.

Oamenii speciali

Oamenii speciali sunt cei inteligenți: ei pot să vadă beneficiile psihologiei, își fac timp să participe la cursuri, și au curajul de a înfrunta durerea disciplinei. Îi admir mult pe acești oameni. Ei sunt în controlul emoțiilor lor, emană o stare de fericire în jurul lor, știu să evite stresul și depresia, au un curaj nebunește în ei, sunt parteneri ideali de cuplu, comunică excelent cu cei din jur, sunt carismatici și doriți de cei din jur.

Banii

Nu am întâlnit până acum nici o persoană care să se plângă de costul cursurilor psihologice. Probabil pentru că clienții sunt oameni inteligenți, ei văd ușor valoarea acestor ședințe.

Ce preț pui tu pe fericirea ta? Dar pe fericirea copilului și a partenerului tău?

Cum se întâmplă viața

Un om normal cumpără un televizor mare, un ceas scump. La scurt timp după cumpărare fericirea lucrului nou piere, și se întoarce la problemele zilnice: se simte fără control în fața emoțiilor, singur, un nivel de stres mare, nu poate începe lucruri noi, nu știe să aibă grijă de timp, zilele parcă zboară fără să facă nimic, relația cu cei din jur este slabă. Acestea creează un cerc vicios, în care tristețea creează singurătate și depresie, care creează și mai multă tristețe, care creează mai multă singurătate și depresie, și așa mai departe.

Un om inteligent știe să iasă din cercul vicios al tristeții, singurătății,  și depresiei, și chiar iese. Prețul este durerea disciplinei, dar exact asta face diferența între oamenii normali și cei inteligenți, de succes – puterea de a fi consecvent, de a practică psihologia, chiar când efectele ei nu sunt imediat vizibile.

Pe scurt

Produsele fizice sunt ușor de cumpărat și aduc fericire pe termen scurt. Disciplina necesară este zero.

Produsele psihologice sunt ușor de cumpărat (dacă cunoști coach-i de calitate), dar procesul de învățare continuă mult după cumpărare. Disciplina doare, și doar unii oameni speciali, inteligenți, pot să balanseze suferința cu darurile aduse de psihologie. Doar unii oameni, puțini, sunt cei care pot și sunt dispuși să învețe: tot ei sunt și singurii care sunt de succes, care au încredere în ei, care sunt parteneri ideali și părinți buni.

Îți doresc să investești măcar 10% din timpul și veniturile tale în propria ta psihologie, și să te bucuri de o viață fericită alături de partener, să fii un părinte bun!

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Când a apărut anxietatea și depresia prima oară în viața mea, am luat-o razna. Simțeam frică de lumină, dar și de întuneric. Simțeam frică de zgomote puternice, dar și de liniște. Simțeam frică să stau singur, dar și să ies în lume. Credeam că înnebunesc!
Mai rău, din cauza atacurilor de panică am ajuns să nu mai am încredere în mine, să nu mai ies din casă, să mă izolez.
După aproape de jumătate de an în această situație, am decis că singura soluție de a scăpa de suferință este... sinuciderea.
10 ani mai tărziu, sunt perfect sănătos, fericit, și ajut oameni să iasă din anxietate și depresie. Ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, este o poveste și mai lungă, pe care o vei trăi și tu la rândul tău, odată ce te hotărăști să spui stop suferinței tale.
Când simți că nu mai poți, și explodezi de teroare și supărare, atunci fă-ți loc pentru 20 de training online, în care nu numai că vei reveni la starea anterioară psihologică, ci îți vei crea o nouă viață, o viață în care tu ești în control, în care tu ai puterea, și încredere în tine și nu îți pasă de ce spun ceilalți.
Ridică mâna și spune: vreau să termin cu anxietatea și depresia, în 20 de zile! Acum!

Stop anxietate și depresie!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie