Blocajul emoțional și jocul „dreptății”

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Ieri am avut un curs cu niște studenți superbi la psihologie în Cluj.

Am vorbit trei ore despre comunicarea interpersonală, cu prietenii, profesorii, și partenerii de viată. Am atins o mulțime de subiecte, și vreau să îți spun câteva.

Blocajul emoțional

Ce înseamnă a-ți arăta aprecierea? Chiar dacă sună ușor la început, după câtva timp îți dai seama că noi nu ne arătam aprecierea față de oamenii pe care îi declarăm dragi. Mai ales băieții, noi „nu știm” să ne exprimăm recunoștința față de prieteni. După ce am analizat puțin, ne-am dat seama că băieții știu totuși să-și exprime sentimentele, doar că au fost blocați de mici să nu și le arate.

Știi expresia „băieții mari nu plâng”? Cine ne-a îndoctrinat să fim handicapați emoțional?

Câte femei crezi că vin la mine și se plâng că partenerii lor de viată au fost înghețați în copilărie, iar acum suferă în urma sechelelor?

Conflictul

Am dezbătut ce înseamnă un conflict, și mai ales cum intrăm în el de multe ori fără să ne dăm seama – vezi articol aici. Am vrut să vedem anatomia unui conflict, așa că ne-am pus pe ceartă – vezi pozele atașate.

Chiar dacă pare ușor, să știi că nu ne-a ieșit din prima – unii oameni cred că ceartă noastră, la lucru sau în parteneriat, este una rațională, bazată pe fapte. De fapt, în 90% din cazuri emoțiile noastre o iau razna, ne grăbim, spunem lucruri dureroase, interpretăm greșit feedbackul partenerului.

De aceea am discutat exact cum să contracarăm „normalitatea”, moștenirea genetică ce ne împinge să vedem lucrurile mai negativ decât sunt.

Jocul „dreptății”

Tot un lucru pe care îl „învățăm” acasă, este credința fantasmagorică de a avea „dreptate”. Părinții știu care este „adevărul”, ce este „corect”, cum „trebuie”. Din păcate, și noi învățăm aceste credințe absolutiste, ireale, care ne fac să credem că noi suntem „buni”, iar restul oamenilor sunt, evident, „răi”. Noi suntem „deștepți”, iar restul…

Despre Zeul Trebuie și cum ne distruge el viată am scris în multe articole pentru că este probabil cel mai mare inamic al relațiilor, inclusiv cu sinele.

Pe scurt

Mă bucur foarte tare să cunosc tineri deștepți și deschiși. Mă bucur să le ofer psihologie de top mondial, psihologie practică, care să îi ajute să vadă lumea mult mai aproape de realitate. Cred în ei, și cred că au șansa ca ei să fie ce majoritatea oamenilor nu sunt: fericiți și părinți buni.

Îți doresc și ție multă educație valoroasă, să poți avea o viată pe care o meriți, una excelentă și plină de împlinire și căldură!

 

 

 

 

 

 

 

STOP ANXIETATE

Dacă suferi din cauza doamnei Anxietăți, ai șansa să te eliberezi în doar 20 de zile. Pentru asta, accesează programul anti-anxietate oferit de către STOP ANXIETATE. Îți doresc mult succes!

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Când a apărut anxietatea și depresia prima oară în viața mea, am luat-o razna. Simțeam frică de lumină, dar și de întuneric. Simțeam frică de zgomote puternice, dar și de liniște. Simțeam frică să stau singur, dar și să ies în lume. Credeam că înnebunesc!
Mai rău, din cauza atacurilor de panică am ajuns să nu mai am încredere în mine, să nu mai ies din casă, să mă izolez.
După aproape de jumătate de an în această situație, am decis că singura soluție de a scăpa de suferință este... sinuciderea.
10 ani mai tărziu, sunt perfect sănătos, fericit, și ajut oameni să iasă din anxietate și depresie. Ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, este o poveste și mai lungă, pe care o vei trăi și tu la rândul tău, odată ce te hotărăști să spui stop suferinței tale.
Când simți că nu mai poți, și explodezi de teroare și supărare, atunci fă-ți loc pentru 20 de training online, în care nu numai că vei reveni la starea anterioară psihologică, ci îți vei crea o nouă viață, o viață în care tu ești în control, în care tu ai puterea, și încredere în tine și nu îți pasă de ce spun ceilalți.
Ridică mâna și spune: vreau să termin cu anxietatea și depresia, în 20 de zile! Acum!

Stop anxietate și depresie!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie