Trimite și prietenilor tăi articolul!

Lumea magică a televizorului are efecte conștiente și inconștiente asupra noastră, iar cele mai multe sunt devastatoare.

Ce primești de la zeul Televizor

Majoritatea românilor privesc la televizor știrile, telenovelele și reality shows. Ce mesaje ne aduc toate acestea?

 • violența este tot mai apropiate de tine și de copiii tăi
 • oameni din altă etnie, religie, naționalitate decât a ta, fac lucruri rele
 • oamenii se comportă violent, țipă, urlă, înșală
 • prințesa Diana s-a îmbrăcat cu o rochie albastră la nunta lui Gerald
 • Nicoleta și-a mai pus un set de silicoane
 • furtuna a produs zeci de morți
 • trei copii morți găsiți în pădure
 • crimă în masă în Las Vegas
 • a început cel mai sexy concurs de frumusețe din Brazilia

Ce vinde zeul Televizor?

Este în interesul companiilor de televiziune să vândă mult, cât mai mult. Ce? Nu contează. Ce este important este ca spectatorii să stea cu nasul lipit de ecran.

Conținutul trebuie să fie cât mai:

 • ieșit din comun
 • șocant
 • de nivel cât mai jos intelectual

De ce sunt acestea condițiile? Pentru că noi, oamenii, suntem interesați de nou, de lucrurile care ne pot face rău, și ne uităm la tv ca să ne relaxam, nu că să gândim.

Asta explică de ce nu numai că există televiziuni de șoc sau telenovele, ci și de ce ele au un succes atât de mare.

Ce primești de fapt de la zeul Televizor

Privind știrile, ești informat că probabil toată lumea din jurul tău îți vrea răul: ungurii, emigranții, homosexualii, până și elementele naturii. Acest lucru are ca efect a te pune într-o stare de frică permanentă. Îți creează o frică de orice, de oameni, de vecini, oricine este un suspect. Această frică, dacă este alimentată zilnic de știrile românești, te face să trăiești într-o teroare, în care tu ești singurul om „bun” din țara asta, iar restul de 18 milioane sunt oameni mai mult ca posibili „răi”.

Televizorul ne creează starea de teroare continuă, precum și sentimentul că lumea este alb-negru, că noi suntem „buni”, iar și vecinii și restul lumii sunt „răi”

Privind telenovelele, emisiunile de dimineață și reality shows, înveți că tu ești mai deștept decât restul oamenilor. Că ceilalți sunt nebuni, isterici, au relații „necurate”, sunt în religia greșită, și iau decizii „proaste”. Acest lucru are că efect creșterea egoului tău, și formarea unui zid de apărare față de ceilalți. Din nou, tu ești „bun și deștept” iar ceilalți sunt „răi și prosti”.

Televizorul ne întărește zilnic egoul și creează un zid de defensivă și delimitare, eu versus ei. Eu „bun și deștept”, ei „răi și prosti”.

Consecințele

Consecințele sunt de departe groaznice. Devii în fiecare zi mai izolat/ă, mai fricos/ fricoasă, îți întărești ura și prejudecățile față de ceilalți.

Astfel, un om religios devine un fanatic religios. Ai exemple în familie?

Un naționalist urăște de 100 de ori mai mult ungurii, sau cu cine se învecinează la graniță.

Un om anxios devine terorizat de lumea exterioară.

Depresia

Da, sursele depresiei sunt strâns legate de televizor. Frica continuă de oricine și orice, lipsa de încredere de sine, lipsa motivației de a trăi, lipsa scopului vieții, teroarea și panica injectate regulat, toate acestea vin de la zeu Televizor și ne îneacă într-o depresie care ne distruge mulți ani din viată, precum și relația cu cei din jur: partenerul, copiii.

Tu?

Simți că asta ți se întâmplă când te uiți la televizor? Că îți aduce anxietate, panică sau ură?

Dacă nu, atunci înseamnă că ești pe pilot automat și că ești sclavul zeului Televizor, și vei suferi toate aceste efecte teribile.

Dacă da, atunci uite ce se întâmplă când renunți la televizor.

Ce câștigi când renunți la televizor

Ai mult mai mult timp liber. Poți să faci lucrurile pe care le doreai înainte – poți face hobby-ul tău, poți face sport. Toate astea îți clădesc încrederea de sine.

Poți călători. Asta te ajută să observi că oamenii nu sunt atât de diferiți față de tine, și că există oameni buni peste tot, indiferent de etnie, sexualitate, religie. Asta te face o persoană mai bună, mai relaxată, mai socială.

Nu mai vorbești despre lucruri mici – lungimea rochiei soției președintelui, etc. Nu te mai stresezi cu pălăvrăgeala fără sens. Acum te poți concentra pe lucrurile ce contează cu adevărat în viată ta: încotro te îndrepți, ce dorești de la viată. Vei câștiga scopul vieții.

Nu te simți amenințat/a non-stop de oamenii diferiți – etnie, sexualitate, religie – și îți distrugi preconcepțiile. Poți trăi în pace, poți să îți faci prieteni noi.

Te agiți mai puțin, ești mai puțin supărat/ă de evenimentele de pe întreaga suprafața a planetei. Nu mai trebuie să duci tot greul lumii pe umerii tăi.

Ce faci?

Cum sună asta? Ești pregătit/ă să lași telecomanda din mână?

Ce efect are privitul televizorul de către tine asupra copiilor tăi? Dacă tu ești într-o stare de nervozitate și panică continuă, copiii tăi ce vor copia?

Dacă tu vorbești despre Nicoleta, Alină și telenovele, mai au copiii tăi o șansă de a deveni intelectuali și de a avea o viată sănătoasă?

Copiii tăi au o viață groaznică pentru că tu privești televizorul!

Pe scurt

De departe, cel mai rău lucru care există în casa românilor, este televizorul. Rolul acestuia este de a te tâmpi și înrăi, de a îți crește egoul și a te face să crezi că ești mai bun/ă decât oricine, decât vecinii și colegii tăi. Efectul este un ciclu vicios, în care îi urăști pe ceilalți, ceilalți simt asta și te izolează, iar tu îi urăști și mai tare. Împreună cu ura, vine și prostirea – scăderea IQ-ului prin discuții/emisiuni/personaje aflate la baza piramidei inteligenței. Nu numai că poți scapă de acest zeu al nefericirii, dar vei avea și o grămadă de alte câștiguri: timp liber, încredere de sine, relații excelente cu cei din jur, copii sănătoși mintal și fericiți.

Îți doresc să faci alegerea potrivită!

 

STOP ANXIETATE

Dacă suferi din cauza doamnei Anxietăți, ai șansa să te eliberezi în doar 20 de zile. Pentru asta, accesează programul anti-anxietate oferit de către STOP ANXIETATE. Îți doresc mult succes!

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Când a apărut anxietatea și depresia prima oară în viața mea, am luat-o razna. Simțeam frică de lumină, dar și de întuneric. Simțeam frică de zgomote puternice, dar și de liniște. Simțeam frică să stau singur, dar și să ies în lume. Credeam că înnebunesc!
Mai rău, din cauza atacurilor de panică am ajuns să nu mai am încredere în mine, să nu mai ies din casă, să mă izolez.
După aproape de jumătate de an în această situație, am decis că singura soluție de a scăpa de suferință este... sinuciderea.
10 ani mai tărziu, sunt perfect sănătos, fericit, și ajut oameni să iasă din anxietate și depresie. Ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, este o poveste și mai lungă, pe care o vei trăi și tu la rândul tău, odată ce te hotărăști să spui stop suferinței tale.
Când simți că nu mai poți, și explodezi de teroare și supărare, atunci fă-ți loc pentru 20 de training online, în care nu numai că vei reveni la starea anterioară psihologică, ci îți vei crea o nouă viață, o viață în care tu ești în control, în care tu ai puterea, și încredere în tine și nu îți pasă de ce spun ceilalți.
Ridică mâna și spune: vreau să termin cu anxietatea și depresia, în 20 de zile! Acum!

Stop anxietate și depresie!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie


5 gânduri inteligente la “Ce câștigi când renunți la televizor

 1. De cînd am renuntat să mă uit la tv.am cîștigat ce ai enumerat tu mai sus,viață este mai frumoasă , oamenii mai atrăgători , îmi văd de drumul meu fără să mă devieze nimeni , liniște și pace . În unele cercuri tv.este denumit TEMBELIZOR.
  MULȚUMESC PT.SUBIECT

 2. Eu folosesc televizorul doar pentru fotbal și național geographic, în rest celelalte posturi îmi sunt inutile.

 3. Mulțumesc pentru efortul vostru de a scoate in evidență gravitatea efectelor negative a televizorului… nu sunt fan .dar voi renunța de tot la el . Trebuie sa recunosc că tot ce ați scris negativ despre “el” eu deja stiam ,insă voi ați reusit să mă convingeți să renunț … mulțumesc!!! Asemenea scrieri chiar merită respectate…..

Comentariile sunt închise.