Trimite și prietenilor tăi articolul!

Mâine voi ține un curs despre eliberarea de traumele părinților.

Voi vorbi despre expresiile pe care le-ai auzit și tu acasă: „niciodată nu mă asculți”, „nu poți face nimic ca lumea”, „ești încăpățânat ca taică-tău”, „este pentru binele tău”, „fac asta numai pentru că te iubesc atât de mult”.

Voi vorbi despre îngrozitoarele drame pe care ți le-au produs părinții, drame ce îți distrug viața mult timp după părăsirea cuibului-închisoare, atât la serviciu, cât și în relațiile cu partenerul de viață și copiii.

În imaginea articolului poți urmări câteva dintre aceste consecințe.

Nota 10

Am întâlnit recent o domnișoară tânără, proaspăta studentă. Era foarte mândră de ea că a obținut 9,98 la bac și că a fost a doua cea mai bună din școală. Am încercat să port o conversație cu ea.

Cred că am dat de cel mai arogant om de pe planetă. La vârsta de 19 ani, deja era superioară tuturor, credea că este un geniu și toată lumea ar trebui să îi poarte lauri.

De asemenea, cred că era cea mai plictisitoare ființă de pe planetă. Nu putea să articuleze o poveste, să descrie un eveniment sau un lucru interesant.

Putea să recite materiile tocite, dar nu putea să facă o sinteză. Declama formule chimice, dar habar nu avea ce să facă cu ele. Repeta ca un robot legile fizicii, dar nu înțelegea aplicația lor.

Acesta mi se pare cel mai distrugător efect al „educației” românești și al obsesiei mamei sau părintelui dominant în legătură cu eterna „nota 10”:

memorarea mecanică a informației împreună cu distrugerea personalității și a gândirii critice a tânărului

Nu știi să

„Nu știi să te comporți”, „nu știi să te îmbraci”, de fapt, „nu știi nimic” – îți sună cunoscute?

Derulează timpul cu zece ani înainte și vei găsi un tânăr care nu are curajul de a acționa singur, de a experimenta. Orice încercare de a face ceva nou este de data asta auto-pedepsită cu „oricum nu sunt în stare”, „oricum nu știu nimic”.

Când un copil este abuzat sistematic de către părinți, an de an cu „nu știi să”, el ajunge să îi creadă, și să își piardă orice speranța că ar putea face ceva singur, fără ajutorul geniilor părinți români.

Și bineînțeles, la rândul sau îi va copia în relația cu partenerul. Va aduce pe „nu știi să” în relația cu soțul/soția și va distruge și mai departe viitorul copiilor lor.

Urmarea

Tu cel care citești rândurile aceste, tu cel care te educi, ai acum șansa să scapi de blestemul lor. Poți să ai relații superbe romantice, poți să ai putere și încredere în tine la lucru, poți fi un părinte care să nu-și mai distrugă proprii copii.

Pe scurt

Abuzul părinților ia forme diabolice: „fac asta numai pentru că te iubesc”. Sub protecția unor cuvinte fără nici o însemnătate, părinții au mâna liberă să își distrugă copiii atât în cei 20/30 de ani de conviețuire sub același acoperiș, cât și toate decadele următoare, până la final.

Îți doresc să te educi, să nu suferi tu din cauza lipsei de educație a părinților tăi!

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Singurul consilier psihologic din România cu educație și experiență de 10 ani în civilizație te ghidează să ieși din burnout și depresie!

De mic copil am fost bătut de părinți și colegi. Majoritatea profesorilor mei m-au torturat și mi-au distrus orice fărâmă de personalitate și creativitate. Religia românească m-a învățat să urăsc pe cei diferiți de mine.
Am suferit ca un câine primele trei decade ale vieții mele.
Am hotărât că toată viața mea de acum înainte voi ajuta românii inteligenți să nu sufere precum am suferit eu, la mâna și răutatea infinită a românilor stupizi.
Ca să ies din depresia și nefericirea provocată de românii din jur, am studiat la cele mai mari universități din lume, am citit cărțile celor mai inteligenți oameni de pe planetă. Informația aceasta de cea mai mare valoare a umanității m-a salvat, inclusiv de la sinucidere.
Mă întorc mereu la sensul vieții mele, de a ajuta românii bătuți de părinți și societate să scape de realitatea cruntă în care trăim.
Am publicat sute de articole de psihologie și filozofie, unele mai serioase, unele mai hazoase, toate cu un singur scop: să te ajute pe tine să te eliberezi de suferință, să trăiești viața pe care o meriți, nu cea care ai fost blestemat/ă să o trăiești până acum.

Acum poți fi fericit/ă!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie


1 gând la “Eliberarea de traumele părinților

  1. Si pentru cei care, sa zicem au peste 50 de ani, si n-au putut sa se elibereze nici pana acum de obsesia parintilor, ba mai mult, la aceasta varsta sunt desconsiderati de ei, ca nu au “daramat” muntii pe acolo prin lume pe unde au ajuns, el copilul, ducand o lupta zilnica cu el, cu adaptarea la schimbarile sociale, dezradacinarii, lipsei acute de prieteni, de cineva sa-ti spuna o vorba de apreciere, si alte “nimicuri” carora trebuie sa le faci fata. Si da, asta lasa adevarate santuri in memorie transmitand la randu-i toate frustrarile, neputintele si neinplinirile tale devenind o copie a inaintasilor tai, parintii. Si asa, daca esti atent, vezi foarte multe suflete mutilate, ce nu pot si nu stiu sa spuna NU sau nu stiu si nu pot da o replica usturatoare cand si cui chiar “trebuie”( decat poate doar in gand).

Comentariile sunt închise.