Trimite și prietenilor tăi articolul!

Suntem mințiți de mici copii cu multe fantasmagorii, printre care și celebra „dragostea adevărată durează toată viața”.

Anatomia mitului

Fata săracă, fără educație, mătură cenușa și este crescută de mama cea rea pentru că este vitregă. În poveste apare prințul care trece câteva probe, îi dovedește dragostea blondei sexy, se căsătoresc și trăiesc fericiți până la adânci bătrâneți.

Ce bine ar fi dacă și noi am avea un prinț care să ne scoată din propria viață nefericită, nu-i așa?

În figura următoare sunt reprezentate etapele vieții. Trăiești multă fericire în copilărie, apoi pe la vârsta pubertății începe depresia – sună cunoscut scenariul?

Apoi, te aștepți ca între 16 si și 35 de ani, cândva, într-un mod magic, să apără Prințul Fermecat, care să te scoată din zona ta de nefericire, care să te salveze de răutățile unei lumi crunte.

Și bineînțeles, într-un mod magic, veți trăi fericiți până la moarte.

Ai văzut vreodată această poveste să se întâmple în viața reală?

Ce faci ca femeie în cazul mitului este să dai puterea și fericirea din mâinile tale, și să cerșești zeilor/destinului un bărbat care să ți le returneze.

Sună logic? De ce ai face asta?

Anatomia realității

Ce se întâmplă în realitate este ilustrat mai jos.

Știi pasiunea de la început, fluturașii din stomac? Se simt bine, nu-i așa? Viața pare mai colorată, problemele zilnice nu te mai deranjează atât de mult, ai petrece tot timpul cu partenerul în fața televizorului, doar să fiți cât mai mult împreună.

Dacă ai avut mai mult de o relație romantică, atunci știi că perioada această este limitată, și că se termină destul de repede.

Pasiunea, fluturașii, atracția fizică scade constant în timp, undeva pe la 2-4 ani. Probabil ai auzit de expresia „iubirea durează 2/4 ani”. Ei bine, o parte a iubirii, pasiunea, durează atât.

Ce este interesant pe grafic, este faptul că mai există două componente aducătoare de satisfacție care au posibilitatea să crească. Am folosit această formulare („posibilitatea”) pentru că ele cresc doar dacă vă educați, tu și partenerul să le înțelegeți și practicați.

Iar educația înseamnă disciplină și durere, de aceea majoritatea românilor nu au acces la o căsătorie fericită!

Atracția

Poți să reaprinzi „pasiunea”? Cu siguranță – din nou, prin educație. Dar per total, ea tot va scădea. Corpurile noastre sunt totuși biologice și destinate distrugerii.

Așa cum spuneam în articolul Minciuni și adevăruri despre relațiile romantice care a generat controverse pe internet, poți să ai grijă de corpul tău prin diferite metode.

Poți, și ai nevoie să ai grijă de mintea ta, pentru că altfel ce viitor te așteaptă? Unul ca a părinților tăi, sau poate mai rău. Certuri, țipete, stres, o grămadă de neînțelegeri și regrete

Statistica regretului vieții

Dacă în România ai întreba femeile la 40/50/60 de ani, câte dintre ele regretă căsătoria, ce crezi că ți-ar răspunde?

Divorțul

La cursurile mele despre relații întreb femeile divorțate dacă s-ar mai căsători încă odată.

Răspunsul este: „mai bine m-aș arunca în foc”!

Le înțeleg perfect și am compasiune pentru ele.

Aceste femei nu sunt „proaste”. Ele au experimentat la prima mână trecerea timpului și degradarea relației. Ceea ți ce se va întâmpla și ție – toate relațiile decad.

Diferența este: te educi ca să înțelegi realitatea și să te adaptezi?

România

Cum să ai o relație fericită în România? Cum să ai o relație fericită cu oameni needucați? Cum să trăiești fericit/ă alături de o persoană care nu are grijă de sine corporal, care nu înțelege ce înseamnă gânduri și emoții, care țipă, urlă, dă ordine?

Pe scurt

De mici copii suntem mințiți cu povești și filme extremiste: fata needucată și săracă, prințul pe cal alb, salvator. Din păcate, această poveste este adânc îndoctrinată și oamenii chiar se așteaptă ca aceste minciuni să li se îndeplinească în realitate. Urmarea este crunta dezamăgire, și eternele certuri și aruncări de vină. Poți avea o relație romantică de succes? Cu siguranță. Care sunt șansele să fii printre 0,001% din România care au o relație fericită? Ce trebuie să faci pentru asta?

Îți doresc să nu îți irosești viața, să ai grijă de tine, și de viața ta. Ai una singură. Vrei să ajungi și tu la 60 de ani și să regreți ultimii 30 de ani?

Workshop

Sâmbătă ne întâlnim în Oradea să vorbim patru ore despre minciunile pe care ai fost educat/ă să le crezi, și cum să ai de fapt relații fericite.

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Când a apărut anxietatea și depresia prima oară în viața mea, am luat-o razna. Simțeam frică de lumină, dar și de întuneric. Simțeam frică de zgomote puternice, dar și de liniște. Simțeam frică să stau singur, dar și să ies în lume. Credeam că înnebunesc!
Mai rău, din cauza atacurilor de panică am ajuns să nu mai am încredere în mine, să nu mai ies din casă, să mă izolez.
După aproape de jumătate de an în această situație, am decis că singura soluție de a scăpa de suferință este... sinuciderea.
10 ani mai tărziu, sunt perfect sănătos, fericit, și ajut oameni să iasă din anxietate și depresie. Ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, este o poveste și mai lungă, pe care o vei trăi și tu la rândul tău, odată ce te hotărăști să spui stop suferinței tale.
Când simți că nu mai poți, și explodezi de teroare și supărare, atunci fă-ți loc pentru 20 de training online, în care nu numai că vei reveni la starea anterioară psihologică, ci îți vei crea o nouă viață, o viață în care tu ești în control, în care tu ai puterea, și încredere în tine și nu îți pasă de ce spun ceilalți.
Ridică mâna și spune: vreau să termin cu anxietatea și depresia, în 20 de zile! Acum!

Stop anxietate și depresie!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie


3 gânduri inteligente la “Cât durează dragostea

  1. Adrian ! Admir ,,curajul “tău de a aborda acest delicat subiect (temă) .Este adevărat că fără o educație și fără a înțelege de fapt ce înseamnă DRAGOSTEA ,indiferent de ce-ți oferă mediul în care ai crescut și te formezi …familia , important este aportul individului ( implicat ) in acest nobil sentiment .Dar este o mare diferență între îndrăgostit …și IUBIRE ! Poți fi îndrăgostit de multe : locuri , peisaje , obiecte , etc. Insă a iubi ceva …înseambă sa pui SUFLET și asta automat pretinde ca cel (cea ) pe care o(îl) iubești să-ți răspundă cu aceleași sentimente ! Diferența dintre educația sentimentală și sexuală oe care am primit-o noi ( generația ’56 ) este diferită de tot ce a urmat . Am fost crescuți și educați în spiritul respectului reciproc ! Sigur au fost și atunci lichele care au trădat frumosul sentiment ,dar nu ne-am permis – cei cu educație și un pic de ințelepciune să ne batem joc de fete ! Și har Domnului am avut destule fete drăguțe înainte de a mă căsători cu ALEASA INIMI mele! Așa a fost să fie .Poți îndrăgi multe dar , a IUBI iubești o dată ! Este ca in jocul de poker ! Poți avea orice valoare a unei carți , de fiecare dată …DAR ,o singură dată poți fi RE DI CUORE ! (regele inimi) .Cu resoect Luviu I.G.

  2. Salut Ioan,

    Educatia psihologica de calitate nu are legatura cu “educatia” din Romania.

    Fanatismul religios, “iubesti o singura data” tin de extremismul romanesc. Ele nu reprezinta realitatea, doar indoctrinarea, si lipsa de educatie.

    Mult succes iti doresc!

  3. Din nefericire, căsătoria este înțeleasă ca un ,,contract prestări servicii gratuite”, o competiție rău înțeleasă, când de fapt ar trebui să fie o completare a partenerilor, relația se construieşte împreună prin ,,efort/împlinire” – căsătorie sau căznicie vine de la ,,caznă”!

Comentariile sunt închise.