Cât de mult contează banii pentru femei într-o relație

Trimite și prietenilor tăi articolul!

„Iubirea adevărată nu ține cont de bani” – cât adevăr există în această expresie?

La cursul despre inteligența emoțională în relații am vorbit despre o mulțime de subiecte tabu, printre care și banii.

Dacă ești cititoare femeie, atunci întrebarea pentru tine este: „ai alege să intri într-o relație pe termen lung cu un partener sărac?”.

La început, primul răspuns al participantelor este: sigur, bineînțeles, cum să nu?! După o pauză de gândire și câteva exemple de parteneri săraci lucrurile se schimbă.

Te-ai căsători cu un profesor de școală care este pe la treizeci de ani și face naveta zilnic în satul de lângă oraș? Profesorul câștigă atât de bine încât locuiește cu mama sa pentru că nu își permite să își plătească chiria în oraș. Poveste adevărată, vezi Oradea, ca să nu mai vorbim de Cluj.

De ce contează bani în dragoste?

Pentru a răspunde la această întrebare ne întoarcem la prietena noastră, psihologia evoluționistă.

Acum sute de mii de ani, când trăiam în triburi și locuiam în savană, viața era deosebit de grea, cu atât mai mult pentru femei.

Fiind sexul cel slab, care nu își putea asigura singură hrana prin vânat, ea depindea de favorurile bărbaților.

Iar în caz de naștere, ce se întâmpla? Atât viața femeii cât și a copilului agăța de cantitatea de resurse pe care bărbatul le poate asigura.

Dacă bărbatul nu poate asigura resursele necesare a trei persoane, mama și copilul vor muri!

Înțelegi atunci că resursele fizice au asigurat supraviețuirea a ceea ce numim noi azi stră-stră-stră-bunicele noastre.

Epoca moderna

Dacă arunci o privire în istorie, atunci îți dai seama până în anii 1800 situația a rămas aceeași. Accesul limitat al femeilor la cultură, serviciu, vot a asigurat că ele trăiesc într-o strânsă dependență de cheremul bărbaților.

Dar acum, în 2000+, sunt femeile stăpâne pe destinele și resursele lor? Răspunsul vine repede: sigur, bineînțeles, cum să nu?!

Două minute mai târziu, iar o schimbare de gândire. În primul rând această nevoie de resurse este parte a instinctului de supraviețuire, deci nu dispare de la un an la altul, fiind adânc intipărită în psihologia feminină.

În al doilea rând, hai să privim la statisticile din țările civilizate și bogate, în care femeile sunt cât de cât egale cu bărbații în accesul la resurse.

Un studiu efectuat de către Greenlees și Mcgrew a găsit că femeile britanice sunt de 3 ori mai înclinate decât bărbații să caute siguranță financiară într-un potențial partener pe termen lung.

Un alt studiu efectuat în Japonia a găsit că femeile japoneze sunt de 31 de ori mai înclinate decât bărbații să caute siguranță financiară într-un potențial partener pe termen lung.

România

Revenind la cea mai săracă și coruptă țară din Uniunea Europeană, la ce statistici te-ai aștepta?

Ce număr, de câte ori sunt mai interesate femeile românce decât bărbații, de siguranța financiară într-un potențial partener pe termen lung?

Scopul

Scopul articolului nu este acela de a arăta cu degetul femeile. Las această atitudine agresivă bărbaților și femeilor neinteligente.

Scopul articolului este de a înțelege o parte din comportamentul femeilor de-a lungul a sutelor de mii de ani, până în prezent.

Să știi, ca femeie, că adânc în tine lucrează un instinct de strângere de resurse.

Și că probabil ți-ai ales partenerii romantici pe baza siguranței financiare (și altor lucruri) fără să îți dai seama, pe pilot automat.

Iar ca bărbat este bine să înțelegi că această dorință a femeilor există chiar dacă este negată verbal, și că dacă vrei să fii un partener bun atunci trebuie să lucrezi ca ea să se simtă confortabil financiar, pentru ea și copilul ei.

Bărbatul

Ce sunt programați genetic să dorească într-o femeie? Într-un alt articol, bineînțeles!

Pe scurt

„Iubire necondiționată” și alte expresii sunt din păcate absolutiste și mincinoase, surse ale certurilor într-un cuplu. Cum să nu te cerți și să suferi când ceri imposibilul partenerului?

Ne naștem cu o programare genetică pe care o urmăm în 99% din cazuri pe pilot automat. După mulți zeci de ani, când vii la un curs la mine, îți dai seama ai trăit ca și sclav al propriilor emoții și gânduri. Iar cunoștințele pe care ți le ofer îți dau, în sfârșit, o șansă la fericire!

Bine ai venit în noua ta viață!

Workshop

Sâmbătă ne întâlnim în Cluj să vorbim patru ore despre minciunile pe care ai fost educat/ă să le crezi, și cum să ai de fapt relații fericite.

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Când a apărut anxietatea și depresia prima oară în viața mea, am luat-o razna. Simțeam frică de lumină, dar și de întuneric. Simțeam frică de zgomote puternice, dar și de liniște. Simțeam frică să stau singur, dar și să ies în lume. Credeam că înnebunesc!
Mai rău, din cauza atacurilor de panică am ajuns să nu mai am încredere în mine, să nu mai ies din casă, să mă izolez.
După aproape de jumătate de an în această situație, am decis că singura soluție de a scăpa de suferință este... sinuciderea.
10 ani mai tărziu, sunt perfect sănătos, fericit, și ajut oameni să iasă din anxietate și depresie. Ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, este o poveste și mai lungă, pe care o vei trăi și tu la rândul tău, odată ce te hotărăști să spui stop suferinței tale.
Când simți că nu mai poți, și explodezi de teroare și supărare, atunci fă-ți loc pentru 20 de training online, în care nu numai că vei reveni la starea anterioară psihologică, ci îți vei crea o nouă viață, o viață în care tu ești în control, în care tu ai puterea, și încredere în tine și nu îți pasă de ce spun ceilalți.
Ridică mâna și spune: vreau să termin cu anxietatea și depresia, în 20 de zile! Acum!

Stop anxietate și depresie!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie