Trimite și prietenilor tăi articolul!

Un prieten mi se plânge despre femeile românce în jurul a 30 de ani. Îmi spune o grămadă de lucruri negative ce se întâmplă cu ele.

În cursurile despre relații predau și eu viitorul prin statistica psihologică și anatomică, precum și perspectivele schimbătoare de-a lungul anilor 20-30-40.

Presa românească

Înainte, să vedem ce spune presă românească. Am căutat pe Google și dau copy/paste din primele articole.

 • Cu femeile de 40 de ani se întâmplă ceva… Dacă în urma cu 100 de ani se pregăteau pentru bătrânețe, acum se simt ca la 20.
 • Adolescența de la 40 de ani e metoda perfectă de prevenire a apariției ridurilor pe suflet.
 • Fizic, nu cred ca m-am schimbat prea mult in ultimii 20 de ani
 • O nouă tinerețe, la 40 de ani: De ce înfloresc femeile la această vârstă
 • Tot mai multe femei urmează tendința unor celebrități, precum Nicole Kidman (45 de ani), Julia Roberts (45), Catherine Zeta-Jones (43), Selma Blair (40) și Geri Halliwell (40), care arată la fel de bine acum ca în tinerețe, dacă nu chiar mai bine.
 • Când iubitul zice “dragă, îmi pare rău, m-am îndrăgostit de alta!”, femeia de 20 de ani ia batista și o umple de lacrimi și muci. […] Femeia de 40 zice “mai dă-te, bă, dracu’ d-aci!”, îi face păsăroiului bagajele, dă o petrecere cu prietenele și pleacă liniștită în vacanță.
 • Când o invită prietenii la party miercurea, femeia de 20 de ani […]. Femeia de 40 de ani se gândește cu 2 zile înainte ce scuze să găsească ca să nu meargă
 • Când se întâlnește cu fostul pe stradă, femeia de 20 de ani stă să plângă de amintiri răscolitoare și de dor nebun. […] Femeia de 40 de ani încearcă doar să își stăpânească un “prost nu ești tu că ai fost cu mine, proastă sunt eu că am stat cu tine!”.
 • De exemplu, o femeie de 40 de ani nu te va trezi niciodată noaptea pentru a te întreba la ce te gândești. Îi este indiferent la ce te gândești.
 • Femeile de 40 de ani au o intuiție de oracol. Nu trebuie să recunoști nimic, ele și așa știu.

Perspective feminine

Câteva modele pe care le poți observa sunt:

 • Iluzia neschimbării corpului în timp
 • O vârstă/un număr magic care aduce schimbare mentală în ceva ce aduce a o profundă lipsă de empatie, dacă nu chiar semne de psihopatie
 • Lauda unor lucruri puerile, obsedante: fizicul și agresivitatea emoțională

Recunosc că am fost și eu surprins de aceste perspective extremiste pe care femeile le au despre ele însele.

Doctorul

Din fericire, tot prin rezultatele de la Google apare și un articol științific care descrie schimbările anatomice ale corpului feminin:

 • Creșterea procentului de grăsime, deși mănânci la fel
 • Brațe și picioare flasce
 • Pierderea elasticității pielii
 • Tendința de creștere a tensiunii și colesterolului
 • Dureri de coloană
 • Osteoporoză

Perspective științifice

Ironic, prietenul care se plângea despre calitatea româncelor este doctor, și da, aducea exact aceste argumente.

Se întreba de ce femeile nu observă trecerea timpului. Cum pot să treacă pe lângă o oglindă, și să nu vadă că de la o zi la alta corpul atârnă mai tare. Sau când privesc o poză de acum zece ani, de ce nu cad în depresie când își observă corpul de atunci – acum.

Mecanismul de auto-protecție

În creierul femeilor, dar și al bărbaților, există un mecanism de autoprotecție care se ocupă cu menținerea unui imagine pozitive despre propria persoană.

Există un sistem a cărei funcționalitate este exact aceasta: să ne spună că suntem frumoși, minunați, că nu trebuie să facem efort, că schimbarea nu este necesară, sau, de fapt, schimbarea este chiar un lucru rău.

În modul acesta femeile la 30, 40 de ani aud vocea internă care le spune:

nimic nu s-a schimbat, nu trebuie să faci nimic.

Iar dacă cineva observă ceva diferit, acea persoană este catalogata ca „rea” și misogină.

Rezultatul

Rezultatul este că există două universuri:

 • Lumea din creierul apărat de mecanismul de auto-protecție
 • Lumea din creierul observatorilor, a celor neimplicați emoțional în evaluare

Aceste două universuri sunt atât de diferite încât sunt incompatibile, iar de aici se nasc emoții negative între taberele subiecților și a observatorilor.

Sau, în alte cuvinte, de aici apare frustrarea bărbaților.

Ce pot face ele

Există o grămadă de lucruri pe care o femeie le poate face dacă vrea să înșele trecerea timpului, și să mai tragă de tinerețe. Voi vorbi despre aceste opțiuni la workshopul de sâmbătă.

Din păcate, toate aceste lucruri implică efort, iar mecanismul de auto-apărare le va șopti mereu: „tu ești bună, frumoasă, ceilalți nu te înțeleg, ei sunt răi”!

Pe scurt

Majoritatea bărbaților trăiesc în alt univers decât al majorității femeilor, iar de aici apare starea de conflict și insatisfacție. Creierul uman este programat să ne auto-amăgească spunându-ne că noi suntem minunați, iar ceilalți „rai”. Articolele românești despre vârsta magică de 30-40 de ani arată o gravă problemă de educație a româncelor, precum și simptome ce duc către psihopatie, mania grandorii, megalomanie, etc. Putem pune capăt războiului prin educație și câteva acțiuni esențiale.

Îți doresc să înțelegi cele două universuri incompatibile, și să te educi și acționezi ca să nu suferi!

Workshop

Sâmbătă ne întâlnim în Oradea să vorbim patru ore despre minciunile pe care ai fost educat/ă să le crezi, și cum să ai de fapt relații fericite.

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Când a apărut anxietatea și depresia prima oară în viața mea, am luat-o razna. Simțeam frică de lumină, dar și de întuneric. Simțeam frică de zgomote puternice, dar și de liniște. Simțeam frică să stau singur, dar și să ies în lume. Credeam că înnebunesc!
Mai rău, din cauza atacurilor de panică am ajuns să nu mai am încredere în mine, să nu mai ies din casă, să mă izolez.
După aproape de jumătate de an în această situație, am decis că singura soluție de a scăpa de suferință este... sinuciderea.
10 ani mai tărziu, sunt perfect sănătos, fericit, și ajut oameni să iasă din anxietate și depresie. Ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, este o poveste și mai lungă, pe care o vei trăi și tu la rândul tău, odată ce te hotărăști să spui stop suferinței tale.
Când simți că nu mai poți, și explodezi de teroare și supărare, atunci fă-ți loc pentru 20 de training online, în care nu numai că vei reveni la starea anterioară psihologică, ci îți vei crea o nouă viață, o viață în care tu ești în control, în care tu ai puterea, și încredere în tine și nu îți pasă de ce spun ceilalți.
Ridică mâna și spune: vreau să termin cu anxietatea și depresia, în 20 de zile! Acum!

Stop anxietate și depresie!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie


8 gânduri inteligente la “Femeia româncă după 30, 40 de ani

 1. A-și vrea să te aud într-o zi și la Timișoara. Pînă atunçi mă mulțumesc și cu articolele tale.

 2. UNDE ,CÎND ,CONDIȚILE PE CARE TREBUIE SĂ LE ÎNDEPLINEȘTI PT.SÎMBATĂ LA ORADEA . POATE TRAG O FUGĂ

  1. Nu le-am descoperi eu aceste lucruri, sunt oameni mai inteligenti decat mine de la care invat si eu.

   Mai greu cu transmisul informatiei, intr-o tara cu 18 milioane de experti…

   Mult succes iti doresc!

 3. Asa este! Romanii au nevoie de educație! Astfel ar fi mult mai fericiți. Apreciez foarte mult ce faci și toate articolele tale. Acum citesc: How to win friends and influence people. Și îmi pare asa de rău că nu am citit-o pana acum.

Comentariile sunt închise.