Ce am luat de la Săptămâna de psihologie internațională 2018

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Festivalul de psihologie de la Cluj  a fost de departe un real succes. Am întâlnit oameni care s-au bucurat de fiecare zi de psihologie, oameni deschiși și curioși.

Am creat legături cu aceste persoane frumoase, ne-am apropiat și destăinuit aspecte vulnerabile din viața noastră.

Aventura lor

Am fost întrebat „ce am luat eu personal din această experiență”. La început m-am concentrat pe ei.

Am răspuns că aceasta a fost aventura lor. Că transferul de informație practică, de psihologie de cea mai mare calitate, este drumul lor.

Ei au fost marii câștigători. Au înțeles ce înseamnă stresul și depresia, ce este Mindfulness și cum se folosește, ce vor bărbații și femeile de fapt, cu ce mituri romantice am fost îndoctrinați și cum să ne separăm de ele, cum să ia decizii eficiente, ce este și cum atingi fericirea.

Cine nu ar dori un astfel de curs de psihologie?

Aventura noastră

Mai târziu, mi-am dat seama că nu era de fapt aventura lor. A fost aventura noastră. Scopul festivalului gratuit a fost ca ei să aibă o viață mai bună, dar între timp am creat legături interumane, și, de fapt, scopul a devenit ca noi să avem o viață fericită.

Am învățat că există în Cluj și oameni de calitate, care iată, s-au adunat sub cupola educației. Oameni care vor fi soți/soții înțelegători, empatici, părinți deschiși și calzi la suflet.

Prin feedbackul pe care mi l-au adus m-au făcut să am mai multă încredere în ceea ce fac.

Au fost deosebiți de plăcut impresionați, de aceea au revenit zilnic.

La întâlnirile de după, de la bere, am recunoscut tandrețea umană, căutarea oamenilor care se aseamănă, nevoia de umanitate.

Experiența

Festivalul de psihologie a fost de departe o excepție în activitățile din Cluj. În locul entertainment-ului tip „plătesc și primesc un produs (bere, cinema, muzică)”, am avut o săptămână a deschiderii sufletești, a curajului de expunere a vulnerabilității personale, și mult mult învățat, și deci mult mult câștigat.

Aș vrea ca tipul acesta de evenimente să se întâmple regulat, nu doar să fie excepție.

Vreau ca oamenii inteligenți și cu suflet blând, ca mine și ca tine, să se întâlnească, să se cunoască și să își facă fiecăruia viața mai fericită!

Îi felicit pe absolvenții clasei 2018! Voi sunteți cei mai frumoși oameni din Cluj!

 

Poze de la festival găsești mai jos, iar seturile pe zi sunt încărcate pe Facebook.

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Singurul consilier psihologic din România cu educație și experiență de 10 ani în civilizație te ghidează să ieși din burnout și depresie!

De mic copil am fost bătut de părinți și colegi. Majoritatea profesorilor mei m-au torturat și mi-au distrus orice fărâmă de personalitate și creativitate. Religia românească m-a învățat să urăsc pe cei diferiți de mine.
Am suferit ca un câine primele trei decade ale vieții mele.
Am hotărât că toată viața mea de acum înainte voi ajuta românii inteligenți să nu sufere precum am suferit eu, la mâna și răutatea infinită a românilor stupizi.
Ca să ies din depresia și nefericirea provocată de românii din jur, am studiat la cele mai mari universități din lume, am citit cărțile celor mai inteligenți oameni de pe planetă. Informația aceasta de cea mai mare valoare a umanității m-a salvat, inclusiv de la sinucidere.
Mă întorc mereu la sensul vieții mele, de a ajuta românii bătuți de părinți și societate să scape de realitatea cruntă în care trăim.
Am publicat sute de articole de psihologie și filozofie, unele mai serioase, unele mai hazoase, toate cu un singur scop: să te ajute pe tine să te eliberezi de suferință, să trăiești viața pe care o meriți, nu cea care ai fost blestemat/ă să o trăiești până acum.

Acum poți fi fericit/ă!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie