Ce am luat de la Săptămâna de psihologie internațională 2018

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Festivalul de psihologie de la Cluj  a fost de departe un real succes. Am întâlnit oameni care s-au bucurat de fiecare zi de psihologie, oameni deschiși și curioși.

Am creat legături cu aceste persoane frumoase, ne-am apropiat și destăinuit aspecte vulnerabile din viața noastră.

Aventura lor

Am fost întrebat „ce am luat eu personal din această experiență”. La început m-am concentrat pe ei.

Am răspuns că aceasta a fost aventura lor. Că transferul de informație practică, de psihologie de cea mai mare calitate, este drumul lor.

Ei au fost marii câștigători. Au înțeles ce înseamnă stresul și depresia, ce este Mindfulness și cum se folosește, ce vor bărbații și femeile de fapt, cu ce mituri romantice am fost îndoctrinați și cum să ne separăm de ele, cum să ia decizii eficiente, ce este și cum atingi fericirea.

Cine nu ar dori un astfel de curs de psihologie?

Aventura noastră

Mai târziu, mi-am dat seama că nu era de fapt aventura lor. A fost aventura noastră. Scopul festivalului gratuit a fost ca ei să aibă o viață mai bună, dar între timp am creat legături interumane, și, de fapt, scopul a devenit ca noi să avem o viață fericită.

Am învățat că există în Cluj și oameni de calitate, care iată, s-au adunat sub cupola educației. Oameni care vor fi soți/soții înțelegători, empatici, părinți deschiși și calzi la suflet.

Prin feedbackul pe care mi l-au adus m-au făcut să am mai multă încredere în ceea ce fac.

Au fost deosebiți de plăcut impresionați, de aceea au revenit zilnic.

La întâlnirile de după, de la bere, am recunoscut tandrețea umană, căutarea oamenilor care se aseamănă, nevoia de umanitate.

Experiența

Festivalul de psihologie a fost de departe o excepție în activitățile din Cluj. În locul entertainment-ului tip „plătesc și primesc un produs (bere, cinema, muzică)”, am avut o săptămână a deschiderii sufletești, a curajului de expunere a vulnerabilității personale, și mult mult învățat, și deci mult mult câștigat.

Aș vrea ca tipul acesta de evenimente să se întâmple regulat, nu doar să fie excepție.

Vreau ca oamenii inteligenți și cu suflet blând, ca mine și ca tine, să se întâlnească, să se cunoască și să își facă fiecăruia viața mai fericită!

Îi felicit pe absolvenții clasei 2018! Voi sunteți cei mai frumoși oameni din Cluj!

 

Poze de la festival găsești mai jos, iar seturile pe zi sunt încărcate pe Facebook.

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Când a apărut anxietatea și depresia prima oară în viața mea, am luat-o razna. Simțeam frică de lumină, dar și de întuneric. Simțeam frică de zgomote puternice, dar și de liniște. Simțeam frică să stau singur, dar și să ies în lume. Credeam că înnebunesc!
Mai rău, din cauza atacurilor de panică am ajuns să nu mai am încredere în mine, să nu mai ies din casă, să mă izolez.
După aproape de jumătate de an în această situație, am decis că singura soluție de a scăpa de suferință este... sinuciderea.
10 ani mai tărziu, sunt perfect sănătos, fericit, și ajut oameni să iasă din anxietate și depresie. Ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, este o poveste și mai lungă, pe care o vei trăi și tu la rândul tău, odată ce te hotărăști să spui stop suferinței tale.
Când simți că nu mai poți, și explodezi de teroare și supărare, atunci fă-ți loc pentru 20 de training online, în care nu numai că vei reveni la starea anterioară psihologică, ci îți vei crea o nouă viață, o viață în care tu ești în control, în care tu ai puterea, și încredere în tine și nu îți pasă de ce spun ceilalți.
Ridică mâna și spune: vreau să termin cu anxietatea și depresia, în 20 de zile! Acum!

Stop anxietate și depresie!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie