Trimite și prietenilor tăi articolul!

Un lucru care sperie oamenii în căutarea eliberării de depresie este procesul psihologic.

Un prim pas este trecerea peste stigmata pur românească: „te duci la psiholog, ești nebun”. Originea expresiei false și sinistre provine probabil și din lipsa cruntă de educație. Am vorbit deja despre sistemul sadic românesc de distrugere a copilului, minții și creativității acestuia în Cum „educația” românească distruge tineretul.

Pasul următor este investiția financiară.

Câți bani costă fericirea?

Când se strică mașina, oamenii merg instant la mecanic. Cât plătești? – Până se vindecă mașina, fără întrebări. La psiholog de ce e diferit? Fericirea mașinii merită toți banii, iar a persoanei… zero?

Ultimul pas este frica de durata ședințelor. „Cât durează până mă vindec?”, este întrebarea pe care o aud mereu. „Ar dura, probabil, prea mult” – spun ei. Când se strică un dinte, oamenii așteaptă încă un an până merg la dentist. Când cad în depresie, oamenii suferă ani de zile înainte de a cere ajutor. Tu ești român inteligent, nu fă ca ei!

Modelul

Cum arată piramida de cunoaștere, necesară pentru a trece peste depresie? Arată ca în modelul de mai jos.

Pare complicat? Ar trebui să fie!

Când mergi la mecanicul auto, ți-ar putea desena o schemă asemănătoare, pentru problema mașinii. Ca să nu mai vorbim de legăturile ce ți le-ar arăta un doctor pentru o oarecare boală.

Pentru asta există totuși, specialiști. Ca să nu trebuiască să navighezi tu pentru prima oară acest sistem gigant de conexiuni.

Modelul simplificat

Cum arata modelul daca îl mapăm pe un caz concret?

Iau un caz real, o doamnă ce a venit la mine cu problemă de depresie. Doamna simțea că în ultimul timp lucrurile care îi aduceau plăcere parcă dispăruseră, avea în plus și o frică de viitor, nu se mai putea stăpâni din izbucniri emoționale. Traseul eliberării sale arată ca mai jos.

În cazul dânsei, a fost nevoie să săpăm puțin trecut. În relația cu părinții, și-a dat seama că mama, cu toate că o iubea, îi repeta mereu că „nu știe să facă X, Y sau Z”, că „nu știe să se îmbrace”, că „nu va găsi un partener de viață”, etc.

Peste asta, mama era și perfecționistă, iar ea a preluat asta. Dorea să facă totul „bine”, „cum trebuie”. Asta a împins-o în anxietate, în frica de a nu greși. Când lucrurile nu ieșeau cum dorea ea, își pierdea din încrederea de sine. Și bineînțeles, se auto-blama, precum și pe cei din jur.

După ce am făcut traseul cu dansa, de-a lungul a șase ședințe, a renăscut!

Și-a dat seama că gândurile din mintea sa nu îi aparțineau, a renunțat la credințele irealiste ale mamei, a refuzat să mai fie perfecționistă, și-a crescut încrederea de sine, iar de izbucniri emoționale nu a mai fost vorba.

Aceasta este puterea psihologiei de calitate internațională!

Cum ți se pare drumul persoanei descrise? Pare mult mai ușor, acum că am explicat etapele? La fel este, probabil, și cazul tău.

Pentru asta, am creat eBook-ul de 100 de pagini, cu titlul Eliberarea de depresie. În el vei găsi resursele necesare pentru călătoria ta către înțelegerea și utilizarea depresiei în scopul de descoperire, nu autodistrugere.

Pe scurt

Depresia este un lucru prost înțeles, de care oamenilor le este frică. Adevărul este total diferit, depresia venind ca o sursă de cunoaștere și, în cele mai multe cazuri, de renaștere.

Ebook-ul este disponibil celor înscriși deja la newsletter, precum și celor ce se înscriu acum, folosind formularul de mai jos.

Îți doresc să faci primul pas în aventura cunoașterii tale, să te eliberezi de lucrurile care îți stau în calea fericirii tale.STOP ANXIETATE

Dacă suferi din cauza doamnei Anxietăți, ai șansa să te eliberezi în doar 20 de zile. Pentru asta, accesează cursul gratuit anti-anxietate oferit de către STOP ANXIETATE. Îți doresc mult succes!

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Când a apărut anxietatea și depresia prima oară în viața mea, am luat-o razna. Simțeam frică de lumină, dar și de întuneric. Simțeam frică de zgomote puternice, dar și de liniște. Simțeam frică să stau singur, dar și să ies în lume. Credeam că înnebunesc!
Mai rău, din cauza atacurilor de panică am ajuns să nu mai am încredere în mine, să nu mai ies din casă, să mă izolez.
După aproape de jumătate de an în această situație, am decis că singura soluție de a scăpa de suferință este... sinuciderea.
10 ani mai tărziu, sunt perfect sănătos, fericit, și ajut oameni să iasă din anxietate și depresie. Ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, este o poveste și mai lungă, pe care o vei trăi și tu la rândul tău, odată ce te hotărăști să spui stop suferinței tale.
Când simți că nu mai poți, și explodezi de teroare și supărare, atunci fă-ți loc pentru 20 de training online, în care nu numai că vei reveni la starea anterioară psihologică, ci îți vei crea o nouă viață, o viață în care tu ești în control, în care tu ai puterea, și încredere în tine și nu îți pasă de ce spun ceilalți.
Ridică mâna și spune: vreau să termin cu anxietatea și depresia, în 20 de zile! Acum!

Stop anxietate și depresie!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie


4 gânduri inteligente la “Eliberarea de depresie

  1. fiecare dintre noi traieste o suta de vieti, dar numai una singura si-o aminteste! n-o irosi pe aceasta! spune un vechi proverb

  2. O explicație pertinentă a depresiei. De fapt, toate articolele dumneavoastră sînt clare, concise și edificatoare. Mulțumesc.

  3. Principiile și ideile tale este un model de viață ordonată și plină de suspans .adică cum sa trăim o viata mai buna si de calitate a vieti fericite MULȚUMESC.

Comentariile sunt închise.