Trimite și prietenilor tăi articolul!

Ioana este o  tânără de 27 de ani, îndrăgostită de un bărbat de 37 de ani, căsătorit și cu copii. Ea trăiește într-un purgatoriu, între fericire și suferința, și mă întreabă de ce femeile sunt atrase de către bărbații căsătoriți.

Pasiunea

Primul motiv posibil este atracția „ilegal și interzis”. Care dintre noi nu a experimentat pe propria piele plăcerea de a face mici lucruri semi-legale și semi-interzise, ca de exemplu fumatul ierbii sau băutul de alcool în parc?

În cazul unei relații, sexul pe ascuns, bilețelele, sextingul sunt lucruri care te fac să te simți ca la 16 ani, îndrăgostită și dorită. Rebelă și curioasă. Entuziasmată și nerăbdătoare.

Se compară asta cu siguranța apelului obișnuit de marți al bărbatului singur care pregătește ieșirea cu tine pentru vineri seară?

Rațiunea

Ea gândește:

dacă o înșală pe nevastă cu mine, înseamnă că nu mă înșală… pe mine!

Ei bine, tehnic vorbind, are toate șansele ca aceasta să fie realitatea. Un bărbat care înșală are nevoie de timp pentru cele două femei, de scuze, energie, bani.

Câți bărbați crezi că își permit (temporal, financiar, etc) să înșele două femei deodată, nu doar una?

Deci amanta este în siguranță, mult mai în siguranță decât soția.

Verificarea

Dacă tot am ajuns la siguranță, care bărbat are mai mare potențial de tată și partener decât cel verificat prin prisma anilor de către nevastă?

Ca amantă, femeia câștigă un bărbat cu experiență, validat de  către anii petrecuți alături de soție și copii. Acest bărbat este probabil unul de calitate, dacă nevasta nu a divorțat. Probabil se implică atât în relație cât și în creșterea copiilor. Probabil a învățat unele aptitudini de a satisface partenera pe planurile fizic, rațional și emoțional.

Care dintre femei nu ar dori un astfel de bărbat?

Realitatea în străinătate

Există motive bune de a avea o aventură cu un bărbat căsătorit, printre care pasiunea, și extremismul noutate-siguranță.

Dar ce se întâmplă din punctul lui de vedere?

Statistica ne spune câteva lucruri grele:

  1. Dacă ai fost la mine la cursurile despre relații romantice, atunci ai învățat că

majoritatea bărbaților înșală pentru sex

  1. Doar o mică minoritate dintre bărbații care înșală ajung să se îndrăgostească de noii lor parteneri

În alte cuvinte,

șansele ca bărbatul care înșală să rămână cu amanta, sunt minime.

Realitatea în România

Ca și cum nu ar fi îndeajuns statistica de mai sus, ai nevoie să te gândești la profilul bărbatului în România.

Cum arată un bărbat tipic în țara noastră?

Probabil cu burtă, cu carnea atârnând. Fumător sau berist, profesionist în privitul la televizor și ziaristică.

Câți dintre bărbații români pe care îi cunoști tu au deschis o carte de psihologie în viața lor?

Zero?

Câtă aventură, pasiune și înțelegere crezi tu că îi poate oferi acest tip de bărbat unei soții, ca să nu mai vorbim despre amantă?

Pe scurt

O mulțime de femei preferă bărbații căsătoriți, și există motive bune de ce ar face asta. Realitatea se complică când punem în analiză și dorințele bărbaților. Când vorbim despre plaiurile mioritice, observăm că dorința femeilor de a avea o aventură cu bărbați există și în România. Dar ce opțiuni au femeile aici? Probabil bărbatul „tradițional”?

Îți doresc să urmărești aceste modele în viața celor din jur și să decizi informat/ă calea pe care o vei urma, pentru a evita suferința!

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Când a apărut anxietatea și depresia prima oară în viața mea, am luat-o razna. Simțeam frică de lumină, dar și de întuneric. Simțeam frică de zgomote puternice, dar și de liniște. Simțeam frică să stau singur, dar și să ies în lume. Credeam că înnebunesc!
Mai rău, din cauza atacurilor de panică am ajuns să nu mai am încredere în mine, să nu mai ies din casă, să mă izolez.
După aproape de jumătate de an în această situație, am decis că singura soluție de a scăpa de suferință este... sinuciderea.
10 ani mai tărziu, sunt perfect sănătos, fericit, și ajut oameni să iasă din anxietate și depresie. Ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, este o poveste și mai lungă, pe care o vei trăi și tu la rândul tău, odată ce te hotărăști să spui stop suferinței tale.
Când simți că nu mai poți, și explodezi de teroare și supărare, atunci fă-ți loc pentru 20 de training online, în care nu numai că vei reveni la starea anterioară psihologică, ci îți vei crea o nouă viață, o viață în care tu ești în control, în care tu ai puterea, și încredere în tine și nu îți pasă de ce spun ceilalți.
Ridică mâna și spune: vreau să termin cu anxietatea și depresia, în 20 de zile! Acum!

Stop anxietate și depresie!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie


1 gând la “De ce femeile vor bărbați căsătoriți

  1. De cele mai multe ori aceste femei ajung sa se întrebe niste multi sau putini ani mai tarziu, dandu-se cu capul de toti peretii, de ce sunt singure si nu gasesc un bărbat serios.. dar in oglinda nu se uita sa vada ca ca cine se aseamănă se adună si ca semeni ceea ce cultivi.. personal am ajuns sa nu mai judec pe nimeni, dar nu pot sa nu observ si sa ma exprim, as vrea sa ii ajut pe oameni sa vada mai clar… Apoi mai este ceva ce vreau mentionat, un program pe care românca si l-a introdus in cap ca sa isi gaseasca scuza sa isi critice bărbatul de fata cu „prietenele” cand este nervoasa, si anume ca „toti bărbații inseala”.. pe calapodul „toate femeile sunt c—–„. Este greu să construiești o relatie. Este si mai greu să te iubesti pe tine cu adevarat. Mai bine fugim după distractie si placere imediată, de ce sa imi bat capul cu mai mult, urmand ca ulterior sa imi dau seama ca lipseste ceva si viata parca n-are sens. Oare cata suferinta am provicat altora nu are niciun impact in subconstient sau/ si la nivel global? Sa discutam despre iubirea conditionata si necondiționată? Sa mai aducem in discutie despre cât de constienti suntem de ceea ce facem, ce ne facem si ce facem si altora, care sunt si simt similar noua!? Nu ne pasa? Atunci voila!

Comentariile sunt închise.