Trimite și prietenilor tăi articolul!

Am scris deja despre întrebarea grea De ce înșală bărbații, iar acum am decis să scriu despre când înșală femeile.

Dacă luăm statistica americană, atunci ea arată ca în figura următoare.

 

Diferențele

Datele sunt luate din populația civilizată americană, deci în cazul României avem nevoie să o adaptăm.

În primul rând probabil numărul de aventuri sexuale ar fi mai mic din cauza lipsei de educație sexuală, a încrederii de sine și a poziționării economice – adică oamenii sunt săraci, iar de aceea nu riscă căsnicia, aceasta fiind sursa lor de supraviețuire.

Speranța de viață este mult mai mică în România, deci graficul ar putea fi deplasat la stânga, românii având cea mai mică speranță de viată din Uniunea Europeană, respectiv de 75 de ani la femei și 68,5 ani la bărbați.

Începerea vieții sexuale în România este groaznică, fiind prima țară din Europa în care copiii au copii. Citat de la Digi24: Această tânără are 18 ani și este deja mamă a doi copii. Prima dată a rămas însărcinată la 12 ani. Era în clasa a șasea.

Dacă deplasăm graficul la stânga și considerăm un număr mai mic de aventuri sexuale, probabil vom avea o imagine care se potrivește României.

Când

Când înșală, deci, femeile?

Ei bine, conform graficului, ele înșală mai puternic decât bărbații în perioada 18-29 în cazul americanilor.

Apoi, pe măsură ce timpul trece, înșală mai mult decât în trecut, dar mai puțin decât bărbații.

Mitul

Știi că există subiectele fierbinți, vânzătoare de emisiuni și ziare: „Cine înșală mai mult, bărbații sau femeile?”

Orice răspuns fanatic (femeile/bărbații) polarizează, deci vinde.

Adevărul este mai complex. Vorbim despre statistică, precum și despre evoluție în timp. În cazul de față, femeile înșală mai mult până în 29 de ani, iar apoi bărbații.

De ce

În articolul De ce înșală bărbații  găsești explicația graficului.

Femeile sunt frumoase atât timp cât sunt tinere. De fapt, definiția este aceasta:

Frumusețea înseamnă sănătatea fizică, adică moștenirea și exprimarea genelor „bune”

Cel mai probabil încă femeile nu sunt educate în România, de aceea consideră frumusețea ca ceva magic, ce ține de personalitatea lor – ironic needucată. Iar când nici aceea nu pare că funcționează, atunci,

în mintea lor, frumusețea înseamnă cantitatea de machiaj care ascunde realitatea bătrâneții.

Bărbații sunt programați genetic către distribuirea genelor, deci ei vor încerca până la moarte să facă asta. De aceea vor înșela mai puternic decât femeile, iar asta cu femei cu potențial de reproducere – chiar și dacă doar teoretic.

Un motiv de ce femeile înșală mai mult la 50+ de ani în America este și pentru că încep să nu le mai pese de gura societății, adică a altor femei. Să nu uităm totuși că nu bărbații le consideră „curve” pe femeile adultere, ci alte femei. Am vorbit despre asta aici Ești o „femeie ușoară”?

Un alt motiv, de ce femeile înșală mai puternic undeva la mijlocul vieții este dat de statistica din România.

Dacă pe măsură ce stă în căsătorie, bărbatul devine alcoolic sau violent, de ce femeia nu și-ar căuta acceptarea și validarea în brațele altui bărbat? Iar înainte de divorț apare, de obicei, înșelatul.

Sau, cum spuneam mai sus, românii divorțează mai puțin decât oamenii din țările civilizate și din cauza sărăciei. În acest caz, când femeia este nevoita economic (cel puțin în mintea sa) să stea într-o căsătorie cu un alcoolic, de ce nu ar înșela, când asta ar însemna că și ea măcar să simtă un pic de fericire.

Pe scurt

Înșelatul este un lucru destul de normal, foarte explicabil de către psihologia modernă.  Femeile înșală mai puternic în perioada lor de maximă atracție sexuală decât bărbații– logic, nu? După apunerea frumuseții fizice a femeii, bărbații înșală mai tare, până la ultima suflare – vezi programarea genetică. Înșelatul înseamnă detașarea de relația curentă și căutarea unei validări, acceptări, eliberări în brațele altei persoane. De unde a apărut demonizarea sa, în alt articol.

Îți doresc să înțelegi acest articol așa cum este, și să te eliberezi de ura împotrivă femeilor sau a bărbaților. Toți înșelăm, pentru că suntem neferici și nu am fost educați sa gestionăm relațiile și emoțiile noastre. Dar pe acest site ai deja șansa de doi ani să îți crești inteligența emoțională exponențial și, deci, să fii eliberat/ă și fericit/ă. Mult succes!

 

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Când a apărut anxietatea și depresia prima oară în viața mea, am luat-o razna. Simțeam frică de lumină, dar și de întuneric. Simțeam frică de zgomote puternice, dar și de liniște. Simțeam frică să stau singur, dar și să ies în lume. Credeam că înnebunesc!
Mai rău, din cauza atacurilor de panică am ajuns să nu mai am încredere în mine, să nu mai ies din casă, să mă izolez.
După aproape de jumătate de an în această situație, am decis că singura soluție de a scăpa de suferință este... sinuciderea.
10 ani mai tărziu, sunt perfect sănătos, fericit, și ajut oameni să iasă din anxietate și depresie. Ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, este o poveste și mai lungă, pe care o vei trăi și tu la rândul tău, odată ce te hotărăști să spui stop suferinței tale.
Când simți că nu mai poți, și explodezi de teroare și supărare, atunci fă-ți loc pentru 20 de training online, în care nu numai că vei reveni la starea anterioară psihologică, ci îți vei crea o nouă viață, o viață în care tu ești în control, în care tu ai puterea, și încredere în tine și nu îți pasă de ce spun ceilalți.
Ridică mâna și spune: vreau să termin cu anxietatea și depresia, în 20 de zile! Acum!

Stop anxietate și depresie!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie


2 gânduri inteligente la “Când înșală femeile mai mult?

  1. Felicitări si multe mulțumiri pt articole! Foarte interesante si pline de “antrenament”…adica,de antrenarea si implicarea gândirii, a mentalului,in toate aspectele parcurse in subiectele dvs.

Comentariile sunt închise.