Trimite și prietenilor tăi articolul!

Salut. Sunt Ioana, am 17 ani, sunt crescută într-o familie mare și săracă, am făcut numai 8 clase pentru că nu am mai avut posibilitatea de a merge mai departe. Știu că doar eu sunt acum responsabilă de mine, viața mea și viitorul meu, tu ce crezi că ar trebui să fac? Eu vreau sa fiu mai bună decât sunt și nu vreau sa am o viață mediocră, ce se va alege oare de mine?

Săptămâna asta am primit emailul acesta și m-a pus pe gânduri. Au trecut ceva zile bune, și tot îmi stă pe cap. Tu ce i-ai răspunde Ioanei?

Fanatismul religios

Pe lângă mama româncă ce își omoară copiii,  politicienii infractori și românii experți, draga de Românie mai este populată și de fanatici religioși. Câți români sunt fanatici religioși?

La recensământul din 2011 existau… 0,1% atei + 0,1% fără religie.

Dragi prieteni… în România exista 60 de mii de oameni ce gândesc. Restul, către 18 milioane de români cred că există un evreu în cer care se uită la ei când se masturbează.

Tu înțelegi?

99,8% din România!

Cumplita majoritate urmează orbește nebuniile bărbaților în rochii, care le spun că femeia este murdară, că ea a dus bărbatul în păcat, că ea este sursa suferinței noastre pe pământ.

Pe lângă asta… „mergeți și înmulțiți-vă”!

De unde crezi că oamenii săraci fac sex ca niște animale și nu se protejează?

Cine îl învață pe bou să spermeze în vacă, fără să le pese de copiii lor?

Cine le spune că așa „trebuie”? Că așa e „bine”?

Iar consecințele… cine le suferă? Preoții? Părinții?

Ioana

Ioana dragă, presupun că te-ai născut dintr-o astfel de familie, săracă, needucată, profund fanatică religios.

Nu ești singura.

În România, 4.6 milioane de români sunt săraci – conform INS. Putem lejer să dublăm numărul dacă ne referim la cei din jurul sărăciei.

ASTA este situația României. O țară de săraci și fanatici religioși.

Bani

Auzi siniștrii de la televizor: nu sunt bani pentru Ioana!

Nu sunt bani pentru Ioana, dar sunt bani pentru hidoșenia mântuiri neamului.

Probabil singura mântuire de care are nevoie neamul acesta este… de neamul acesta.

Ai mai întâlnit un neam în care oamenii să se urască atât de mult, care să își distrugă viețile copiilor cu atâta savoare și „normalitate”?

Școala

Ce facem atunci cu Ioana?

Hai să o mințim cu vorbele sinistrei mamei românce „trebuie să înveți că atunci vei avea o viață bla, bla, bla”.

Cumva, cumva, va termina liceul. Și ce? Ce legătură are liceul cu viața?

Ce va memora mecanic? În afară că Ion sărută pământul și o rupe în bătaie pe Ana? Să nu uităm că bătaia este ruptă din raiul evreului pe care 90%+ din români îl adoră atât de mult.

Cu ce o ajută pe Ioana tâmpenia de bacalaureat, cu materialul comunist și nefolositor pe piața muncii?

Videochatul

Dacă Ioana e slabă și are o față cât de cât atrăgătoare, poate se angajează la un videochat. Salariul este lejer peste media salariilor penibile din România. Poate face asta câțiva ani, își strânge economii, și mai departe profită de oportunitățile ce îi vor apărea pe drum.

Bineînțeles că românii fanatici o vor denigra, de vor afla meseria ei.

Pentru că românul pe cât de fanatic religios este, este și de o urâțenia a sufletului și de o răutate ce poate izvorî doar din nebunia de a crede că el, românul este pur și curat, iar cine nu face cum vrea el este rău, desfrânat și alte tâmpenii auzite la radioul evreiesc din stratul de ozon.

Prostituția

În Cluj o grămadă de tinere frumoase și slabe practică prostituția, pe bani foarte foarte buni. A se citi de la 400 de lei cel puțin pe act.

Iar clienții nu sunt neapărat burtoșii religioși români, ci tineri IT-ști singuratici, curați, care se poarte frumos cu fetele.

Nu vorbesc aici despre fetele de pe Șoseaua Turzii, ci fetele ce se găsesc pe internet.

O meserie curată, aducătoare de fericire ambelor părți, și aducătoare de bani.

Romanii… uf, românii ăștia, atât de răi pot să fie. Bărbații merg la fete și apoi tot ei strigă că ele sunt curve. Și că ele i-au atras în mreje. De fapt, nu așa îi învață  pe bărbați la secția de iluzii a bisericii? Că femeia este rea și îl atrage în păcat?

Săracii bărbații români, cum le este lor furată floarea virginității de către relele fete sexy de 20 de ani!

Contra plată bineînțeles, cine pe lumea asta s-ar culca cu astfel de specimene?

Educația

Educația este total altceva decât școala românească. Educația este practică și folositoare. Educația este creată de către oameni inteligenți. Educația te ajută să devii tu un om inteligent.

Cunosc o fată, săracă, familie românească, toate stereotipurile. Ce a făcut ea, s-a bazat pe frumusețea ei fizică, s-a culcat cu tot felul de maneliști, iar până la urmă a ajuns să își deschidă singură un bar. Acum este patroană, fericită, și s-a detașat de foștii ei maneliști.

Cam asta este mersul vieții într-o țară extrem de săracă și cu oameni atât de răi ca românii.

Domnișoara din exemplu de mai sus, pe lângă folosirea sexualității sale, a învățat. S-a autoeducat, a învățat psihologie, a învățat afaceri.

Pe puterile ei, ea s-a ridicat dând din fund și din creier.

Mi se pare foarte foarte onorabil destinul ei, cu atât mai mult cu cât am văzut sărăcia din care a pornit și cât de departe a ajuns.

Mulți români bineînțeles că o urăsc. Dar nu asta fac românii cel mai bine? O urăsc pentru că ea a reușit. A ieșit din rahatul în care s-a născut. Din familia ei de părinți siniștri români.

Networkingul

Orice vinzi, fie că e sexualitate sau brioșe, ai nevoie de oameni. Mai mult sau mai puțin de valoare. Ca și în cazul de mai sus, fata care a devenit de succes s-a culcat cu maneliști – cu cine era să se culce în Oradea? Crezi că Oradea e plină de bărbați doctori docenți în psihologia relațiilor și că sunt mai puțin fanatici decât restul țării? Dimpotrivă!

Conectarea socială înseamnă navigarea printre oameni, un lucru dinamic care implică: cunoașterea de oameni noi, precum și părăsirea celor vechi.

Dacă ai nevoie să ajungi departe, ai nevoie să schimbi mulți oameni. Asta implică o oarecare singurătate, vei trăi mai mult în capul tău. Dar dacă ajungi să îți placă să stai cu tine, să te iubești, nu prea cred că vei duce lipsa românilor.

Străinătatea

Și bineînțeles, o posibilitate de scăpare de sărăcie este să ieși din… contextul geografic al sărăciei. Cam logic, nu?

Și eu am plecat din țară, și o grămadă de români inteligenți au făcut la fel – asta explică ce sinistre exemplare au rămas în țară.

America, Spania, lucrezi ce prinzi, poate ajungi pe vapor. Strângi bani, călătorești, întâlnești oameni civilizați.

De fapt, ai șansele să ai o viață mai bună decât majoritatea românilor.

Vei duce lipsa mâncării romanești, dar îți va trece.

Vei duce lipsa prietenilor, până când îi vei întâlni peste ani și vei vedea ce plafonați au rămas.

Vei duce lipsa părinților, până când vei vedea că vei avea un frățior nou, că nu le pasă de tine ci doar să facă sex cum vor preoții, adică fără să le pese de viețile copiilor.

Îmi pare rău

Îi pare rău, Ioana, pentru destinul pe care l-ai avut până acum. Mai departe îți va fi greu, dar dacă mergi pe educație și networking, orice vei face vei avea șanse de succes.

Cred foarte tare că vei reuși să faci mult mai multe decât crezi tu acum.

Și eu provin dintr-o familie săracă, cu problemele ei, minus fanatismul religios. Nu e nici o distracție, și te înțeleg.

Dar asta ne face pe noi tare: dorința de a (ne) schimba, în continuu. De a încerca lucruri noi, de a naviga pe mările întâmplărilor și a personajelor.

Și la o adică, nu asta înseamnă viața?

Pe scurt

Sărăcia în România este un lucru foarte normal. Viețile oamenilor sunt distruse, în primul rând de alegerile lor – fanatismul religios, lipsa de educație, ura față de persoana de lângă. Pe lanțul trofic, copiii sunt cam pe ultimul nivel, și înghit cam toate mizeriile preoților, politicienilor, părinților. Există moduri de a fugi de acest destin românesc, și mulți au făcut-o deja.

Îți doresc, Ioana, să te conectezi cu cât mai variată lume, să ai încredere în tine, și să pleci dacă ți se oferă ocazia, să încerci multe lucruri, să nu te dai bătută, și până la urmă să te bucuri de viață, chiar dacă te-ai născut cu portmoneul mai gol chiar și decât al unui român mediu – nu ești singură, mai mulți am trecut prin asta, și am atins un oarecare nivel de fericire! Mult succes să ai!

Update

Ce s-a întâmplat cu Ioana? Nu știu ce s-a întâmplat cu ea și ce se va întâmpla, știu că după câteva luni Ioana mi-a scris din nou – și m-a înjurat.

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Când a apărut anxietatea și depresia prima oară în viața mea, am luat-o razna. Simțeam frică de lumină, dar și de întuneric. Simțeam frică de zgomote puternice, dar și de liniște. Simțeam frică să stau singur, dar și să ies în lume. Credeam că înnebunesc!
Mai rău, din cauza atacurilor de panică am ajuns să nu mai am încredere în mine, să nu mai ies din casă, să mă izolez.
După aproape de jumătate de an în această situație, am decis că singura soluție de a scăpa de suferință este... sinuciderea.
10 ani mai tărziu, sunt perfect sănătos, fericit, și ajut oameni să iasă din anxietate și depresie. Ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, este o poveste și mai lungă, pe care o vei trăi și tu la rândul tău, odată ce te hotărăști să spui stop suferinței tale.
Când simți că nu mai poți, și explodezi de teroare și supărare, atunci fă-ți loc pentru 20 de training online, în care nu numai că vei reveni la starea anterioară psihologică, ci îți vei crea o nouă viață, o viață în care tu ești în control, în care tu ai puterea, și încredere în tine și nu îți pasă de ce spun ceilalți.
Ridică mâna și spune: vreau să termin cu anxietatea și depresia, în 20 de zile! Acum!

Stop anxietate și depresie!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie


13 gânduri inteligente la “Sunt o fată săracă. Ce să fac?

 1. Ioana, fata din articolul “Sunt o fata saraca. Ce sa fac?”, ar mai avea o posibilitate. Continuarea educatiei intr-o forma de invatamant publica, avand in programa de scolarizare locuri pentru persoane defavorizate, care dupa absolvire sa ii ofere un loc de munca demn. De exemplu: liceul militar sau liceul sanitar. Ulterior, dupa ce se stabilizeaza atat profesional cat si emotional, poate sa-si continue formarea. Uneori vrem rezultate imediate, insa varsta ei de 17 ani inca o mai favorizeaza in vederea continuarii educatiei. Tot varsta frumoasa de 17 ani ii da dreptul sa lucreze cu norma intreaga de 6 ore (norma intreaga pentru minori conform Legii 53/2003) la o companie si urmeze cursurile unui liceu vocational (cu exceptia celui militar unde inregimentarea este obligatorie).Sunt sanse pe care le poate exploata, trebuie doar sa se informeze. Asa cum ti-a scris in mesaj, poate sa se si informeze in acest sens.

  1. La 17 ani si “am făcut numai 8 clase” cred ca ce a facut ea e deja foarte mult. Sunt surprins de coerenta ei!

   Multumesc Vladimir pentru informatiile punctuale.

 2. Mai ”agresiva” abordarea de aceasta data, dar cat se poate de realista, din punctul meu de vedere. Acest articol o sa atraga mai multe critici decat altele, zic eu. Majoritatea e prea oarba sa vada in perspectiva lucrurile. Un pas important in desteptarea noastra ca natiune va avea loc cand se va diminua pesta asta a mafiotilor in sutane, care au o putere uriasa in sfera societatii actuale, deocamdata.
  Succes in continuare in ceea ce faci si un ”BIG LIKE” pt. articolul de fata! ☺

  1. Salut Cristi, da, injuraturi si alte jigniri. Ironic, facute in majoritate, daca nu 100%, de catre femei. Romance.

   Ma doare durere altora, cu atat mai mult cu cat inteleg ce inseamna saracia, frica continua de a nu avea ce manca, nevoia de a pupa in cur un sef roman mizerabil, trezitul din ora in ora – daca nu sunt indeajuns de multi bani pentru a plati chiria?! Ca sa nu mai zic de copii, haine si alte lucruri de “lux”.

   Ce am observat este ca romanii sunt agresivi impotriva realitatii. Cand cineva le atrage atentia ca poate lucrurile nu se intampla ca si la televizor sau in manualele comuniste, sar la cearta si la sfasiat.

   Cand este vorba de a lupta impotriva coruptiei, stau la caldurica acasa cu telecomanda in mana.

   Nu este un popor de adulti, este un popor de copii cu dezvoltare mentala pana in 7 ani. Sau, ca sa nu jignesc copiii, un popor de prim ministri romani!

   Iti multumesc si doresc mult succes Cristi!

 3. Imi plac articolele tale si iti doresc succes pe viitor ,. Ioana cred ca trebuie să-și mărească încrederea în sine sa invete sa spuna “NU” sa se detașeze de ideile îndoctrinate de societate ,sa încerce să se adapteze prezentului si sa profite de ocaziile care i se ivesc ,da…cred ca e cam tot ce ai spus tu doar ca într-un text mai sărac ,

 4. Buna.
  Nu stiu in ce masura societatea noastra este pregatita sa ajute persoane aflate in astfel de situatii.
  Este evident ca Ioana poate opta sa se marite cu un barbat de la tara cu o situatie acceptabila sau sa si continue studiile pana se califica intr un domeniu care i place sau ii este accesibil cum ar fi cel sanitar, spre exemplu.
  Ioana a crescut intr o familie numeroasa ceea ce ii confera o inteligenta emotionala peste media de la oras. Daca este ajutata sau reuseste sa se descopere va gasi ca este inzestrata cu multe calitati pe care le poate valorifica.
  Este foarte important ca ea sa constientizeze ca se poate, si sa isi urmeze cu perseverenta visele realiste si realizabile.
  Daca ma puteti pune in legatura cu ea sa inteleg cu ce se confrunta mai exact s ar putea sa ii pot oferi sfaturi mai concrete.
  Multumesc

  1. Am lasat comentariul pentru ca
   1. este plin de banalitati
   2. contine o exprimare de televizor
   3. arata lipsa de cunostinta psihologica + dorinta de a minti – “Ioana a crescut intr-o familie numeroasa ceea ce ii confera o inteligenta emotionala peste media de la oras.”
   4. fantasmagoreaza in stil Disney/basm
   5. exprima dorinta eterna a romanului expert de a da sfaturi

   De obicei nu public astfel de comentarii, dar mi se pare relevant, cate lucruri pot sa exprime un banal paragraf.

   Iar pentru curiozitatea ta Paul: Ioana din articol mi-a scris dupa 11 luni de la publicarea articolului. M-a jignit, si-a exprimat incredibila lipsa de inteligenta si educatie, precum si indoctrinarea tipica romaneasca.

   Nu pot sa ghicesc viitorul, dar as banui ca nu va avea o viata de succes.

 5. E dificil să nu fii influențat de anturajul fanatic mai ales când ai un dram de inteligență și nu greșesc dacă spun că fanatismul prinde rădăcini greu de smuls cu cât individul e mai dobitoc. Ioana probabil nu are o minte strălucitoare dacă la 17 ani nu are nici o idee de ce trebuie să facă.
  “Salut. Sunt Ioana, am 17 ani, sunt crescută într-o familie mare și săracă, am făcut numai 8 clase pentru că nu am mai avut posibilitatea de a merge mai departe. Știu că doar eu sunt acum responsabilă de mine, viața mea și viitorul meu, tu ce crezi că ar trebui să fac? Eu vreau sa fiu mai bună decât sunt și nu vreau sa am o viață mediocră, ce se va alege oare de mine?”
  Și eu am fost tânăr, am avut colegi de 17 ani și toți care aveau aceeași dilemă despre viitorul lor nu s-a ales nimic de ei (no tienen ni oficio ni beneficio). Marea majoritate luase deja hotărârea de a urma un vis, o pasiune chiar dacă apoi pe parcurs se răzgândeau și o luau pe alt drum. Ioana, cu modul în câte îți cere sfatul se aseamănă cu Nătăfleață ce așteaptă ca Adrian Vântu să-i pună in gură o pară mălăiață sau cum spunea a mea tipică mamă româncă, așteaptă mură în gură.

Comentariile sunt închise.