Trimite și prietenilor tăi articolul!

Unul dintre cele mai citite articole anul acesta a fost De ce votul tău nu contează. Oarecum spre surprinderea mea, 0% dintre persoanele cu care am vorbit au înțeles conținutul, așa că am decis să îți explic în alt mod, ca măcar tu să înțelegi de ce este importat ca votul tău și al meu să nu conteze.

Imbecilul

Spre șocul și uimirea mea, anul acesta la președinție candidează o persona ce pare cel puțin retardată mental. Am ținut cursuri în Cluj și Oradea și la toate am povestit despre cum un imbecil a reușit în Romania să ajungă pe cele mai mari poziții de conducere, iar asta cu sprijinul populației.

Romanii doresc ca o persoana care nu știe să vorbească, care are inteligența unui copil de 12 ani care nu a citit o carte în viața sa, să le gestioneze banii și viitorul.

Poți să înțelegi de ce ar face asta cineva?

Românii

Hai să vedem câteva dintre exemplele de inteligență ale poporului român:

Ce legătură are cu politica? Cu situația economică, financiară, cu cercetarea, cu planurile pe termen mediu și lung?!

Românii votează, dar ce? Privește, te rog, câte dintre comentarii au legătură cu politica, și cate sunt doar jigniri sau lucruri incredibil de lipsite de inteligență.

Inteligența versus emoția

Mai jos ai câteva selecții de pe internet despre inteligența briliantă a poporului român.

Ai râs bine? Ai plâns tare?

Ți se pare că afirmațiile lor conțin 0,00001% inteligență?

Nu prea, nu-i așa?

În Romania se votează emoțional.

Și pe care emoție? Pe ură, bineînțeles! O ură stupidă, imbecilă, asemenea candidatului la președinție.

Mai jos afli cine a construit România, un alt imbecil cu patru clase.

Și bineînțeles, ce ne-am face fără fanatismul balcanic-evreiesc-ortodox?

Dacă votul tău ar conta

Dacă votul tău ar conta, am avea o mare mare problemă, și anume: de ce să conteze votul tău, dar nu al vecinului tău?

Cu ce ești tu mai special/a decât vecinul?

Hai să spunem că ai făcut facultate, iar vecinul nu. Asta nu garantează că nu ești un imbecil ca și candidatul la președinție de anul acesta.

Hai să spunem că ai bani – asta nu garantează că înțelegi cum funcționează nici măcar afacerea ta, darmite cum funcționează economia unui stat.

Hai să spunem că ești cel mai inteligent om din România – asta nu garantează că nu ești corupt/a și că nu vei vota pentru spagă, nu pentru popor.

Înțelegi situația?

Este imposibil să facem diferențe obiective între oameni, de aceea nu prea se poate selecta o mână de oameni care să voteze viitorul țării.

Atunci, oamenii deștepți de acum mii de ani au înțeles aceasta problemă, și ca soluție, au ales ca toți oamenii să fie egali – în contextul nostru – iar votul lor să fie 100% egal. Iar asta înseamnă că votul tău și al meu să nu fie mai valoros decât al vecinului.

Totalitarismul

Dacă totuși, votul tău ar conta mai mult decât al vecinului atunci am ajunge la o situație stranie.

Să spunem că tu dorești de azi să ridici România pe culmile gloriei – da, știu, o stupiditate luată de la televizor, dar o lăsăm de dragul experimentului.

Cum dorești să ridici Romania pe culmile gloriei? Revigorând agricultura, făcând cooperative, dezvoltând orașele, adâncând oamenii de la țară în orașe, construind blocuri, infrastructură. Ce faci cu cei care ți se opun visului tău măreț? Îi aduni undeva, îi izolezi, poate îi pui chiar la muncă.

Ce spui, suna bine?

Sună perfect aș spune, dacă ești un tiran.

Așa a făcut și Ceaușescu, când considera și el că votului lui contează. Iar votul său conta, mult mai mult decât al tuturor românilor. De asta am ajuns la sărăcie, crime împotriva umanității, ura între cetățeni. Trăiască Ceaușescu și susținătorii tiranismului.

Democrația

Oamenii inteligenți au creat acum 2500 de ani sistemul în care oamenii normali au dreptul să își aleagă conducătorii.

Sistemul „demo-kratia” – adică puterea este a poporului – a venit ca contrast la „aristo-kratia” – adică puterea aparține unei elite.

Din păcate, aristocrația nu funcționa pentru că elita dorea să își sporească puterea sa, iar oamenii normali erau ținuți în sclavie și sărăcie.

Democrația există deci de cel puțin 2500 de ani, ca răspuns tocmai la problema noastră: problema ca votul tău să conteze.

Nu, votul tău nu contează, contează doar votul poporului, al majorității.

Dacă nu înțelegi acest concept atât de simplu, atunci nu înțelegi cuvântul democrație, care pur și simplu exprimă acest concept:

Demo-kratia = puterea este a poporului, nu a individului.

Matematica

Să spunem că până acum nu ți-a explicat nimeni niciodată ce înseamnă democrația, cel puțin ca mai sus.

Să ne uitam din punct de vedere matematic, în scenariul familiei tale.

Tu, să spunem, ești membru la o familie de patru persoane, incluzându-te pe tine. Voi vă întrebați dacă să cumpărați o mașină Mercedes (mare, înceată) sau un Ferrari (mică, rapidă).

Într-o familie de 4, votul tău contează ¼. Dacă tu vrei Ferrari iar ceilalți 3 vor Mercedes, probabil că nevoia ta nu va fi satisfăcută.

Dar, tu poți să îți iei timp, să plângi, să faci promisiuni, să faci orice să îi convingi pe măcar încă 2 membri despre beneficiile ce le vor avea în urma cumpărării unui Ferrari, iar votul se poate schimba în 3 pentru Ferrari, 1 pentru Mercedes, deci probabil familia influențată de tine va cumpăra Ferrari.

Clar? Votul tu contează ¼ (sau 25%), dar ai șansa totuși să îți atingi scopul dacă mai convingi încă câteva persoane.

Ah, asta în caz că  mergem pe sistemul democratic – dacă mergem pe cel totalitarist atunci tu cumperi Ferrari, sau orice mașină vrei indiferent de dorința familiei. Fain, nu-i așa?!

Dacă vorbim despre alegeri, 8 milioane de persoane au votat în Romania, deci votul tău contează 1/8000000. Cum ți se pare asta?

Cât valorează votul tău?

Votul tău contează exact 0.0000125%!

Cred că dacă numeri zerourile realizezi că

votul tău nu contează!

Sau poate, poate că nu.

De ce persoanele care au citit articolul De ce votul tău nu contează nu au înțeles un lucru atât de ușor?

Sau poate au înțeles rațional, dar nu emoțional?

Televizorul

Ce apare la televizor?

„Votul tău contează”

„Tu ai șansă să alegi viitorul”

„Fără tine România nu merge nici unde”

Interesante sloganuri, nu-i așa?

Televizorul îți spune că ai o putere imensă, că votul tău contează, și că tu decizi direcția tarii.

Ca majoritatea lucrurilor de la televizor, și aceasta este o mare exagerare, chiar minciună ar spune unii. Dar

o minciună spusă îndeajuns de des devine realitate.

Am mai scris despre faptul că în Romania televizorul este cel puțin un zeu, iar fanatismul religios românesc îi împinge pe oameni să aprindă lumânări și în fața acestuia.

Deci, oamenii cred televizorul, nu cred… Ce nu cred? Ce alternativă au oamenii în fața zeului Televizor?

Educația

Ai putea să spui educația poate, dar în Romania se face educație sau memorare?

Dacă românii ar înțelege cuvântul democrație, ar înțelege conceptul din spate: puterea este a poporului nu a individului. Ei au memorat poate definiția, dar iată că nu pot să aplice această informație.

Dacă românii ar înțelege aritmetica de bază, ar putea să calculeze valoarea votului lor, de 0.0000125%, dar ei nu pot să facă asta.

Dacă românii ar fi un pic educați psihologic, atunci ar înțelege că o țară puternică se construiește atunci când oamenii sunt uniți, nu când fiecare crede că votul său/părerea sa contează mai mult decât a vecinului.

Puterea

Odată cu votul apare și ceva ce românii doresc dar nu prea au: Puterea.

Li se spune la televizor că au puterea să schimbe destinul a 18 milioane de oameni – nu-i rău, nu-i așa?

Dacă te uiți la o posibilă piramidă a puterii în România, ea asta cam așa:

Majoritatea românilor sunt angajați, neveste și copii. Ce putere au ei?

Angajatul este mereu nesatisfăcut de manageri și șefi incompetenți care nu îl lasă să facă lucruri noi, interesante. Și mai ales, care îl pedepsesc aspru atunci când „greșește”, adică atunci când face ceva ce nu le convine superiorilor.

Nevasta știe care este ordinea socială acasă, și înțelege că oricând poate să își primească o palmă sau un pumn în față, mai mult sau mai puțin metaforic. Bărbatul controlează situația prin violență fizică sau psihologică/verbală. Da, 100% din „bărbații” din Romania pe care i-am cunoscut sunt violenți fizic sau verbal față de neveste, și ei nici măcar nu au habar.

Copilul, la fel că nevasta și angajatul, este aspru pedepsit dacă nu face cum „trebuie”, dacă nu face ce vor ceilalți.

În total angajat + soție + copil = zero putere.

Dar, iată, odată la câțiva ani, toți aceștia au putere, chiar și zeul televizor le spune: „ai putere!”, „de tine ține viitorul țării!”.

În mod normal nu au nici o putere, dar iată, acum sunt validați chiar de instanță supremă.

Cine nu ar alege Puterea, în fața recii matematici?

Anti-votul

De când mă știu eu, în România nu se votează, ci se anti-votează. Erau parcă Iliescu și Vadim, Băsescu și nu mai știu care, Iohannis versus „Mama românilor”.

La fiecare alegere primesc pe Facebook mesaje disperate care spun „Ieșiți la vot”. Ce nu spun ei, este completarea deosebit de importantă:

Ieșiți la vot… ca să nu iasă cei pe care nu îi vreau eu!

Am primit pe Facebook „inteligenta” de mai jos:

Iată deci,

a vota înseamnă a nu vota PSD.

Cam asta a fost după revoluție, o fugă continuă anti-comuniști, sau poate mai bine spus, anti-infractori.

O fugă continuă a câtorva, pentru că vezi, că tot revin infractorii – dar foarte importat: infractorii nu apar cu violență, ci cu sprijinul populației.

Românii aleg ca infractorii să aibă grijă de banii lor!

Pe scurt

Românii nu sunt educați să înțeleagă politica, economia, psihologia, etc – dar li se dă puterea de a vota în aceste domenii. Votul românesc este unul deosebit de violent, bazat pe emoție și ură. Românii nu au putere să miște un deget față de superiori, dar odată la patru ani li se spune că au puterea să schimbe toată țara – holy fuck. Dacă votul oricărei persoane singure dintre acestea chiar ar conta, ar fi și mai vai de noi.

Îți doresc să continui să te educi, să înțelegi cum funcționează, de fapt, realitatea.

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Când a apărut anxietatea și depresia prima oară în viața mea, am luat-o razna. Simțeam frică de lumină, dar și de întuneric. Simțeam frică de zgomote puternice, dar și de liniște. Simțeam frică să stau singur, dar și să ies în lume. Credeam că înnebunesc!
Mai rău, din cauza atacurilor de panică am ajuns să nu mai am încredere în mine, să nu mai ies din casă, să mă izolez.
După aproape de jumătate de an în această situație, am decis că singura soluție de a scăpa de suferință este... sinuciderea.
10 ani mai tărziu, sunt perfect sănătos, fericit, și ajut oameni să iasă din anxietate și depresie. Ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, este o poveste și mai lungă, pe care o vei trăi și tu la rândul tău, odată ce te hotărăști să spui stop suferinței tale.
Când simți că nu mai poți, și explodezi de teroare și supărare, atunci fă-ți loc pentru 20 de training online, în care nu numai că vei reveni la starea anterioară psihologică, ci îți vei crea o nouă viață, o viață în care tu ești în control, în care tu ai puterea, și încredere în tine și nu îți pasă de ce spun ceilalți.
Ridică mâna și spune: vreau să termin cu anxietatea și depresia, în 20 de zile! Acum!

Stop anxietate și depresie!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie


3 gânduri inteligente la “De ce este important ca votul tău să nu conteze

 1. Votul te face sa crezi ca tu esti eroul/salvatorul lumii(tarii in cazul nostru), te face sa te simti important, ce s-ar face fara votul tau saracii candidati? Acuma ca a iesit iohanis vom avea parte de o „romanie normala” like man…wtf u mean? Ce inseamna o romanie normala…ce inseamna normal….sau e doar un alt slogan menit sa fie super interpretabil ca sa li se potriveasca tuturor celor care voteaza cu domnul iohanis
  M-am mutat de curand la oradea si ieri ma plimbam si am ajuns printrun parc foarte dragut, era destul de dimineata si pe la ora aia avea loc curatenia de dimineata…adica era un domn care avea o masinuta electrica si golea cosurile de gunoi din parc…ohh masina electrica un simbol al viitorului, „noua ne pasa” „facem asta pentru Romania, pentru mediul inconjurator, pentru planeta” dar partea care mi-a atras atentia a fost faptul ca tipul fuma inauntrul masinii si scruma pe jos….daa…asta e civilizatia presupun…daca folosim masina electrica putem scruma pe jos, facem destule pentru mediul inconjurator pentru ca nu „poluam cu masina”…pr masina chiar scria ca este electrica ca noo…daca nu vede lumea e degeaba
  Am vazut pe fb o postare in care cineva spunea ca votul nu mai este o alegere democratica, ci o obligatie…am mai vazut si postarea cu „nu conteaza ce votezi, doar voteaza”…postrea asta are cativa ani si apre mereu in prag de ceva alegeri (parlamentare/prezidentiale)..am vazut multe postari pline de ura pentru toti cei care nu merg la vot….totul e plin de ura si mai mult am vazut postari(destul de multe)in care oamenii se cantau despre ambii candidati, doar ca tot au mers la vot sa nu iasa viorica. E mereu un vot din ura, un vot din nevoie da a te simtii parte din grup, votezi pentru ai impresia ca lucrurile se schimba printrun vot…sunt sigura ca foarte putina lume stie lucruri esentiale despre cei doi candidati, nu ma refer la barfe, ma refer la infomatii despre educatie si formare in domeniul politic….tot ce stim despre cei doi este ce ne prezinta televizorul/facebook ul…iar calitatea informatiilor primite este foarte joasa…informatiile primite nu sunt relevante pentru domaniul politic si ar fi si plictisitoare daca s-ar vorbi despre asta deci mai bine cateva picanterii

 2. Poate atunci când românii vor înțelege că ei pot fi o putere DOAR ÎMPREUNĂ și nu dezbinați, că trebuie să ajungem la acea democrație directă unde nu va mai conta numele candidatului, ci ceea ce promite (promisiunea într-o democrație directă, în campaniile electorale și în alegeri, ar trebui să aibă puterea unui contract scris) și face în timpul declarat în programul de guvernare, ales de o majoritate dintre noi dintre mai multe programe ale mai multor candidați, abia atunci România va începe să devină ceea ce nu a fost vreodată.
  Sunt multe de spus pe tema asta, însă fără un început, chiar și timid în direcția asta, devin inutile.
  Când vom înțelege că nu numele candidatului și al partidului contează, ci să facă totul pentru cetățenii acestei țări, indiferent de culoarea politică, abia atunci va începe să ne meargă și nouă bine.
  Până atunci, continuați cu certurile, cu mahalagismele, cu ura și dezbinarea, ca să vedem unde vom ajunge cu „astea”…
  Să nu gândim, cât încă este permis, să așteptăm până ne vor interzice și acest drept.
  Oricum românii care consideră posibilitatea de a vota o dată la 4-5 ani un drept, în comparație cu democrațiile directe unde cetățenii votează ONLINE zilnic, lunar, trimestrial, anual, etc. și unde decizia majorității are putere de lege.
  Oare cine se înșeală aici?
  Treziți-vă, până nu este prea târziu!

Comentariile sunt închise.