Cum să trăiești alături de un nevrotic?

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Azi avem parte de o delicatesă, facem recenzia superbei cărți a lui Albert Ellis, Cum să trăiești alături de un nevrotic?

Clipul de pe YouTube este aici.

Citatele

Citatele folosite în această recenzie sunt următoarele.

1

Făceam totul pentru a mă face să nu mă gândesc serios la însumi și să-mi înfrunt sentimentele serioase de inferioritate!

2

Una dintre clientele mele, care a încercat cu frenezie să piardă în greutate, păcătuia în dieta ei. Deseori, după ce mânca puțin cam mult, se pedepsea deliberat, mâncând în continuare jumătate de cutie de bomboane sau bând câteva sticle de bere. Când a adoptat o atitudine mai realistă față de eșecurile umane și s-a acceptat pe sine cu comportamentul ei prostesc, a făcut un progres real cu dieta.

3

Cu alte cuvinte, am putea spune că în ziua de azi controlăm comportamentul copiilor nu prin a-i bate sau a-i pedepsi, ci prin a le spune faptul că anumite acțiuni ale lor se dovedesc „obraznice” sau “rele”, și că nimeni, în special părinții lor, nu îi va iubi sau aprecia dacă vor mai face aceste lucruri.

Deoarece copiii (și adulții!) tind să facă generalizări excesive, prin aceasta îi ajutăm să accepte câteva propoziții false:

(1) că trebuie să acționeze „bine” și, astfel, să-și câștige caracterul „bun”

(2) că va fi un dezastru dacă se comportă „rău”

(3) că trebuie să câștige dragostea și aprobarea tuturor

(4) că trebuie să se simtă cumplit dacă nu reușesc

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Ca tu să înțelegi viața și să trăiești inteligent și deci fericit/ă ai nevoie de o viziune globală asupra vieții tale, oferite de către psihologia modernă împreună cu filozofia de la începuturile umanității

Aleg să lucrez cu tine dacă:

  • ai încercat psihologii români incompetenți și nu ai obținut rezultatul dorit
  • ți-ai dat seama că colegii/prietenii tăi sunt reduși intelectual, trăiesc ca niște roboți
  • vrei să vezi dacă viața înseamnă mai mult decât job, soț/soție, credit, apartament, mașină

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software


Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie