Cum să trăiești alături de un nevrotic?

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Azi avem parte de o delicatesă, facem recenzia superbei cărți a lui Albert Ellis, Cum să trăiești alături de un nevrotic?

Clipul de pe YouTube este aici.

Citatele

Citatele folosite în această recenzie sunt următoarele.

1

Făceam totul pentru a mă face să nu mă gândesc serios la însumi și să-mi înfrunt sentimentele serioase de inferioritate!

2

Una dintre clientele mele, care a încercat cu frenezie să piardă în greutate, păcătuia în dieta ei. Deseori, după ce mânca puțin cam mult, se pedepsea deliberat, mâncând în continuare jumătate de cutie de bomboane sau bând câteva sticle de bere. Când a adoptat o atitudine mai realistă față de eșecurile umane și s-a acceptat pe sine cu comportamentul ei prostesc, a făcut un progres real cu dieta.

3

Cu alte cuvinte, am putea spune că în ziua de azi controlăm comportamentul copiilor nu prin a-i bate sau a-i pedepsi, ci prin a le spune faptul că anumite acțiuni ale lor se dovedesc „obraznice” sau “rele”, și că nimeni, în special părinții lor, nu îi va iubi sau aprecia dacă vor mai face aceste lucruri.

Deoarece copiii (și adulții!) tind să facă generalizări excesive, prin aceasta îi ajutăm să accepte câteva propoziții false:

(1) că trebuie să acționeze „bine” și, astfel, să-și câștige caracterul „bun”

(2) că va fi un dezastru dacă se comportă „rău”

(3) că trebuie să câștige dragostea și aprobarea tuturor

(4) că trebuie să se simtă cumplit dacă nu reușesc

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Singurul consilier psihologic din România cu educație și experiență de 10 ani în civilizație te ghidează să ieși din burnout și depresie!

De mic copil am fost bătut de părinți și colegi. Majoritatea profesorilor mei m-au torturat și mi-au distrus orice fărâmă de personalitate și creativitate. Religia românească m-a învățat să urăsc pe cei diferiți de mine.
Am suferit ca un câine primele trei decade ale vieții mele.
Am hotărât că toată viața mea de acum înainte voi ajuta românii inteligenți să nu sufere precum am suferit eu, la mâna și răutatea infinită a românilor stupizi.
Ca să ies din depresia și nefericirea provocată de românii din jur, am studiat la cele mai mari universități din lume, am citit cărțile celor mai inteligenți oameni de pe planetă. Informația aceasta de cea mai mare valoare a umanității m-a salvat, inclusiv de la sinucidere.
Mă întorc mereu la sensul vieții mele, de a ajuta românii bătuți de părinți și societate să scape de realitatea cruntă în care trăim.
Am publicat sute de articole de psihologie și filozofie, unele mai serioase, unele mai hazoase, toate cu un singur scop: să te ajute pe tine să te eliberezi de suferință, să trăiești viața pe care o meriți, nu cea care ai fost blestemat/ă să o trăiești până acum.

Acum poți fi fericit/ă!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie