Cum să trăiești alături de un nevrotic?

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Azi avem parte de o delicatesă, facem recenzia superbei cărți a lui Albert Ellis, Cum să trăiești alături de un nevrotic?

Clipul de pe YouTube este aici.

Citatele

Citatele folosite în această recenzie sunt următoarele.

1

Făceam totul pentru a mă face să nu mă gândesc serios la însumi și să-mi înfrunt sentimentele serioase de inferioritate!

2

Una dintre clientele mele, care a încercat cu frenezie să piardă în greutate, păcătuia în dieta ei. Deseori, după ce mânca puțin cam mult, se pedepsea deliberat, mâncând în continuare jumătate de cutie de bomboane sau bând câteva sticle de bere. Când a adoptat o atitudine mai realistă față de eșecurile umane și s-a acceptat pe sine cu comportamentul ei prostesc, a făcut un progres real cu dieta.

3

Cu alte cuvinte, am putea spune că în ziua de azi controlăm comportamentul copiilor nu prin a-i bate sau a-i pedepsi, ci prin a le spune faptul că anumite acțiuni ale lor se dovedesc „obraznice” sau “rele”, și că nimeni, în special părinții lor, nu îi va iubi sau aprecia dacă vor mai face aceste lucruri.

Deoarece copiii (și adulții!) tind să facă generalizări excesive, prin aceasta îi ajutăm să accepte câteva propoziții false:

(1) că trebuie să acționeze „bine” și, astfel, să-și câștige caracterul „bun”

(2) că va fi un dezastru dacă se comportă „rău”

(3) că trebuie să câștige dragostea și aprobarea tuturor

(4) că trebuie să se simtă cumplit dacă nu reușesc

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Când a apărut anxietatea și depresia prima oară în viața mea, am luat-o razna. Simțeam frică de lumină, dar și de întuneric. Simțeam frică de zgomote puternice, dar și de liniște. Simțeam frică să stau singur, dar și să ies în lume. Credeam că înnebunesc!
Mai rău, din cauza atacurilor de panică am ajuns să nu mai am încredere în mine, să nu mai ies din casă, să mă izolez.
După aproape de jumătate de an în această situație, am decis că singura soluție de a scăpa de suferință este... sinuciderea.
10 ani mai tărziu, sunt perfect sănătos, fericit, și ajut oameni să iasă din anxietate și depresie. Ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, este o poveste și mai lungă, pe care o vei trăi și tu la rândul tău, odată ce te hotărăști să spui stop suferinței tale.
Când simți că nu mai poți, și explodezi de teroare și supărare, atunci fă-ți loc pentru 20 de training online, în care nu numai că vei reveni la starea anterioară psihologică, ci îți vei crea o nouă viață, o viață în care tu ești în control, în care tu ai puterea, și încredere în tine și nu îți pasă de ce spun ceilalți.
Ridică mâna și spune: vreau să termin cu anxietatea și depresia, în 20 de zile! Acum!

Stop anxietate și depresie!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie