Viața fără frică

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Azi stăm de vorba cu câștigătorul primului Nobel pentru Literatură, Bertrand Russell, despre copiii inteligenți și copiii proști.

Bertrand, un om cât o umanitate, ne explică de ce educația nu are nimic de a face cu a… educa, cât cu a îndoctrina. Ca și alți oameni inteligenți despre care vom mai citi, și el observă că sistemul de învățământ este unul creat cu intenția de a distruge orice fărâmă de personalitate și creativitate în copiii. Mai rău, îi educă pe tineri a se sfâșia între ei.

Cum ți se pare ce vorbea el acum 50-100 de ani, versus ce se întâmplă acum în România?

Vezi pe Youtube

Citatele folosite în această recenzie sunt următoarele.

1.

Scopul educației este să genereze credință, și nu gândire.

2.

Anumite deprinderi mintale sunt inculcate de cei care se ocupă cu educația: obediență și disciplină, ferocitate în lupta pentru succesul material, dispreț față de grupurile de oponenți, precum și o credulitate fără margini, o acceptare pasivă a științei profesorului.

3.

Educația este o corvoadă impusă din afară, care întrerupe joaca și îi silește pe elevi să stea multe ore nemișcați.

4.

Disciplina izvorăște din propria voință, nu dintr-o autoritate exterioară.

5.

Dorință spontană și dezinteresată de cunoaștere nu este câtuși de puțin neobișnuită printre tineri, și ar putea fi trezită ușor în mulți dintre cei în care dorința rămâne latentă.

6.

De la început până la sfârșit nu există nimic afară de o lungă corvoadă de asimilare a unor soluții de știut la examen și de fapte înșiruite în manuale.

Până la urmă, cei mai inteligenți sunt dezgustați de învățătură, nedorind altceva decât să uite de ea și să evadeze într-o viață plină de acțiune.

Dar și acolo, la fel ca și înainte, mașinăria economică îi ține prizonieri și toate dorințele lor spontane sunt zdrobite și zădărnicite.

7.

Copilul are două nevoi contrare, siguranța și libertatea, ultima amplificându-se treptat în detrimentul celei dintâi.

Afecțiunea dăruită de adulți trebuie să genereze un sentiment de siguranță, dar fără să îi limiteze libertatea și fără să trezească o reacție emoțională profundă a copilului.

8.

Intoleranța față de excentricitate despre care vorbesc este cea mai virulentă la copiii cei mai proști, care tind să considere că gesturile bizare ale copiilor inteligenți le oferă un temei just de persecuție.

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Când a apărut anxietatea și depresia prima oară în viața mea, am luat-o razna. Simțeam frică de lumină, dar și de întuneric. Simțeam frică de zgomote puternice, dar și de liniște. Simțeam frică să stau singur, dar și să ies în lume. Credeam că înnebunesc!
Mai rău, din cauza atacurilor de panică am ajuns să nu mai am încredere în mine, să nu mai ies din casă, să mă izolez.
După aproape de jumătate de an în această situație, am decis că singura soluție de a scăpa de suferință este... sinuciderea.
10 ani mai tărziu, sunt perfect sănătos, fericit, și ajut oameni să iasă din anxietate și depresie. Ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, este o poveste și mai lungă, pe care o vei trăi și tu la rândul tău, odată ce te hotărăști să spui stop suferinței tale.
Când simți că nu mai poți, și explodezi de teroare și supărare, atunci fă-ți loc pentru 20 de training online, în care nu numai că vei reveni la starea anterioară psihologică, ci îți vei crea o nouă viață, o viață în care tu ești în control, în care tu ai puterea, și încredere în tine și nu îți pasă de ce spun ceilalți.
Ridică mâna și spune: vreau să termin cu anxietatea și depresia, în 20 de zile! Acum!

Stop anxietate și depresie!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie