Cum să dai peste fericire

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Azi îl citești pe Daniel Gilbert, profesorul de la Harvard care se ocupă cu „ghicitul în viitor”!

Avem o viață nefericită pentru că facem decizii deosebit de ineficiente. De ce se întâmplă asta, și cum să faci decizii geniale, afli în cartea sa Stumbling on Happiness.

Vezi pe Youtube

Citatele folosite în această recenzie sunt următoarele.

1.

Evident, odată cu maturizarea, copilul trece de la realism la idealism, ajungând să-și dea seama că percepțiile nu sunt decât puncte de vedere, ceea ce văd oamenii nu este în mod necesar ceea ce este, și că, astfel, doi oameni pot avea percepții sau convingeri diferite asupra aceluiași lucru.

2.

Așa cum avem tendința de a trata detaliile evenimentelor viitoare pe care ni le imaginăm ca și cum acestea chiar se vor întâmpla, avem tendința, la fel de îngrijorătoare, de a trata detaliile evenimentelor viitoare pe care NU ni le imaginăm, ca și cum acestea nu se vor întâmpla.

3.

Cei mai mulți dintre noi își imaginează cu greu un viitor foarte diferit de prezent, și, mai ales, ne este foarte greu să ne imaginăm că vom gândi, dori sau simți, altfel decât acum.

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Singurul consilier psihologic din România cu educație și experiență de 10 ani în civilizație te ghidează să ieși din burnout și depresie!

De mic copil am fost bătut de părinți și colegi. Majoritatea profesorilor mei m-au torturat și mi-au distrus orice fărâmă de personalitate și creativitate. Religia românească m-a învățat să urăsc pe cei diferiți de mine.
Am suferit ca un câine primele trei decade ale vieții mele.
Am hotărât că toată viața mea de acum înainte voi ajuta românii inteligenți să nu sufere precum am suferit eu, la mâna și răutatea infinită a românilor stupizi.
Ca să ies din depresia și nefericirea provocată de românii din jur, am studiat la cele mai mari universități din lume, am citit cărțile celor mai inteligenți oameni de pe planetă. Informația aceasta de cea mai mare valoare a umanității m-a salvat, inclusiv de la sinucidere.
Mă întorc mereu la sensul vieții mele, de a ajuta românii bătuți de părinți și societate să scape de realitatea cruntă în care trăim.
Am publicat sute de articole de psihologie și filozofie, unele mai serioase, unele mai hazoase, toate cu un singur scop: să te ajute pe tine să te eliberezi de suferință, să trăiești viața pe care o meriți, nu cea care ai fost blestemat/ă să o trăiești până acum.

Acum poți fi fericit/ă!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie