Elon Musk – Tesla, SpaceX și misiunea construirii unui viitor fantastic

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Azi trăiești viața unuia dintre cei mai cunoscuți oameni de pe planetă, Elon Musk. Inginer, antreprenor, designer, este probabil cea mai mare personalitate în domeniul viitorului îndepărtat – sau mai bine zis, a viitorului pe care nu puteam să ni-l imaginăm acum 10, 20 de ani, pe care el îl face posibil în curând.

Copil inteligent (și deci abuzat) ieși urmează pasiunile sale și ajunge în final să schimbe umanitatea, inclusiv destinul meu și al tău. Chiar și adult, sau poate tocmai potrivit temporal, este atacat de presă, de soție, de orice „expert”. Toți acești câini vicioși au fost uitați, singurul nume care rămâne puternic strălucitor în istoria umanității este al lui Musk.

Cum stă situația în România? De ce România nu are oameni de nivelul lui Elon Musk? Asta afli în clip.

Vezi pe Youtube

Citatele folosite în această recenzie sunt următoarele.

1.

Despre Musk: „A văzut un om care sosise în Statele Unite fără să aibă nimic, care pierduse un copil, care era atacat în presă de reporteri și de fosta soție și care aproape că-și văzuse distrusă munca de-o viață. «Are abilitatea de a lucra mai din greu și de a îndura mai mult stres decât orice altă persoană pe care am cunoscut-o. Experiențele prin care a trecut el în 2008 ar fi distrus pe oricine altcineva. Dar el nu numai că a supraviețuit, ci a muncit în continuare, și și-a păstrat concentrarea.»”

2.

Elon nu știe prea multe despre tine și nici nu se gândește dacă ceea ce spune ți-ar putea răni sentimentele. Știe doar ce așteaptă să fie făcut. Oamenii care nu s-au acomodat cu stilul său comunicațional nu s-au descurcat prea bine. Dar aproape toți – inclusiv acei care fuseseră concediați – îl idolatrizau în continuare pe Musk și vorbeau despre el în termeni rezervați supereroilor ori zeităților.

3.

Comportamentul lui Musk se potrivește mult mai bine, în descrierea neuropsihologilor, cu cel al persoanelor extrem de talentate. Aceștia sunt oameni care prezintă încă din copilărie abilități intelectuale excepționale și obțin scoruri foarte mari la testele de IQ. Deseori, acești copiii privesc lumea și văd defecte – bug-uri în sistem -, și construiesc planuri logice în minte pentru a le remedia. Pentru Musk, obsesia de a se asigura că omenirea devine o specie multiplanetară provine în parte dintr-o copilărie influențată puternic literatura SF și de tehnologie. Apoi, este și un imperativ moral construit tot în copilărie. Într-un fel, aceasta a fost întotdeauna misiunea lui.

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Singurul consilier psihologic din România cu educație și experiență de 10 ani în civilizație te ghidează să ieși din burnout și depresie!

De mic copil am fost bătut de părinți și colegi. Majoritatea profesorilor mei m-au torturat și mi-au distrus orice fărâmă de personalitate și creativitate. Religia românească m-a învățat să urăsc pe cei diferiți de mine.
Am suferit ca un câine primele trei decade ale vieții mele.
Am hotărât că toată viața mea de acum înainte voi ajuta românii inteligenți să nu sufere precum am suferit eu, la mâna și răutatea infinită a românilor stupizi.
Ca să ies din depresia și nefericirea provocată de românii din jur, am studiat la cele mai mari universități din lume, am citit cărțile celor mai inteligenți oameni de pe planetă. Informația aceasta de cea mai mare valoare a umanității m-a salvat, inclusiv de la sinucidere.
Mă întorc mereu la sensul vieții mele, de a ajuta românii bătuți de părinți și societate să scape de realitatea cruntă în care trăim.
Am publicat sute de articole de psihologie și filozofie, unele mai serioase, unele mai hazoase, toate cu un singur scop: să te ajute pe tine să te eliberezi de suferință, să trăiești viața pe care o meriți, nu cea care ai fost blestemat/ă să o trăiești până acum.

Acum poți fi fericit/ă!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie