Gena egoistă

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Richard Dawkins este unul dintre oamenii fără de care idea de umanitate nu ar avea sens. Primindu-l în mintea ta, pentru un moment ai o viziune clară în trecut, mergând până la începutul vieții pe planeta noastră.

Poate vrei să înțelegi comportamentele tale și ale celor din jur? Ce ești programat/ă genetic să faci, cu cine te căsătorești, de ce faci sex, care este copilul favorit în familia ta? Toate aceste lucruri pe jumătate determinate de codul tău genetic, odată înțelese, te eliberează de suferința reinventării roții, de suferința alegerilor aparent „stupide” pe care le faci zilnic, din motivul pe care te-ai obișnuit să îl exprimi: „nu știu de ce”!

Ah, did I mention că el a inventat termenul de „meme”?

Vezi pe Youtube

Citatele folosite în această recenzie sunt următoarele.

1.

Probabil că nu există niciun scop în destinul de pe urmă al cosmosului, dar este vreunul dintre noi care să-și lege realmente speranțele vieții sale de soarta ultimă a cosmosului? Firește că n-o facem; nu dacă suntem în toate mințile. Viețile noastre sunt conduse de tot felul de ambiții și percepții umane mai apropiate, mai pline de căldură.

2.

Indivizii care fac prea mulți copii sunt penalizați, nu pentru că se stinge întreaga populație, ci pur și simplu pentru că supraviețuiesc mai puțini dintre copiii lor altruiști. Genele pentru a face prea mulți copii nu se transmit în număr mare generațiilor următoare, deoarece puțini dintre copiii purtători ai acestor gene ajung la maturitate. Ceea ce s-a întâmplat cu omul în civilizația noastră modernă este faptul că dimensiunile familiei nu mai sunt limitate de resursele finite, pe care le pot furniza părinții individuali. Dacă un soț și soția lui au mai mulți copii decât poți să hrănească atunci statul, adică restul populației, intervine și menține surplusul de copii vii și sănătoși.

3.

Ar trebui ca o mamă să aibă favoriți sau ar trebui să fie la fel de altruistă față de toți copiii ei? Cu riscul de a fi plictisitor, trebuie să lansez din nou obișnuitul meu avertisment. Cuvântul „favorit” nu are nici un fel de conotații subiective, iar expresia „ar trebui” nu are nicio conotație morală. Eu tratez o mamă ca pe o mașină, programată să facă tot ceea ce-i stă în puteri pentru a-și propaga copii ale genelor care călătoresc în interiorul ei.

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Singurul consilier psihologic din România cu educație și experiență de 10 ani în civilizație te ghidează să ieși din burnout și depresie!

De mic copil am fost bătut de părinți și colegi. Majoritatea profesorilor mei m-au torturat și mi-au distrus orice fărâmă de personalitate și creativitate. Religia românească m-a învățat să urăsc pe cei diferiți de mine.
Am suferit ca un câine primele trei decade ale vieții mele.
Am hotărât că toată viața mea de acum înainte voi ajuta românii inteligenți să nu sufere precum am suferit eu, la mâna și răutatea infinită a românilor stupizi.
Ca să ies din depresia și nefericirea provocată de românii din jur, am studiat la cele mai mari universități din lume, am citit cărțile celor mai inteligenți oameni de pe planetă. Informația aceasta de cea mai mare valoare a umanității m-a salvat, inclusiv de la sinucidere.
Mă întorc mereu la sensul vieții mele, de a ajuta românii bătuți de părinți și societate să scape de realitatea cruntă în care trăim.
Am publicat sute de articole de psihologie și filozofie, unele mai serioase, unele mai hazoase, toate cu un singur scop: să te ajute pe tine să te eliberezi de suferință, să trăiești viața pe care o meriți, nu cea care ai fost blestemat/ă să o trăiești până acum.

Acum poți fi fericit/ă!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie