Trimite și prietenilor tăi articolul!

John Welwood este unul dintre oamenii care m-au ajutat să ies din depresia mea profundă, bazată pe abuzurile din copilărie și din (atunci) prezent, precum și minciunile îndoctrinate de către religie, părinți, “prieteni”, televizor.

Pentru mine și știință, el este un pionier al integrării psihologiei vestice cu filozofia estică, în particular, Budismul. Unele dintre cele mai greu de înțeles concepte, învățăturile marelui Buddha, înțelegerea realității precum și a mortalității, este adusă într-un limbaj ușor accesibil și nouă, muritorilor de rând.

O carte care îți deschide mintea și inima, care te transformă din victimă într-o persoană care are control asupra vieții și fericirii sale, sau pe scurt: un erou/o eroină!

Vezi pe Youtube

Citatele folosite în această recenzie sunt următoarele.

1.

Dacă mă concentrez supra formei, asupra problemelor, atunci pierd din vedere mintea deschisă, inima deschisă, spațiul deschis din jurul lor.

Lucrul psihologic devine prea strict și serios, își pierde magia, scânteia creativă.

Când am început să fac terapie, imediat după absolvire, aveam o viziune prea îngustă asupra naturii umane și luam conținutul problemelor prea în serios.

Nu mai acord atât de multă atenție conținutului problemelor oamenilor, fiindcă ascult mai profund ființa care se luptă cu problema.

 

2.

Tara a fost o clientă a mea care fusese lipsită de dragoste, de apropiere și susținere emoțională în copilărie și, drept rezultat, adoptase o atitudine dură și independentă care proclama, în esență: „Nu am nevoie de nimeni. Pot să îmi port singură de grijă”. Aceasta identitate i-a permis să supraviețuiască absenței iubirii din familia ei.

Mai târziu în viață, însă, independența ei exagerată a ajuns disfuncțională, așa cum ajung toate tiparele de personalitate la un moment dat. Devenise o modalitate de a se priva în continuare, un obstacol major în calea primirii iubirii sau afecțiunii, deci o sursă de mare suferință.

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Când a apărut anxietatea și depresia prima oară în viața mea, am luat-o razna. Simțeam frică de lumină, dar și de întuneric. Simțeam frică de zgomote puternice, dar și de liniște. Simțeam frică să stau singur, dar și să ies în lume. Credeam că înnebunesc!
Mai rău, din cauza atacurilor de panică am ajuns să nu mai am încredere în mine, să nu mai ies din casă, să mă izolez.
După aproape de jumătate de an în această situație, am decis că singura soluție de a scăpa de suferință este... sinuciderea.
10 ani mai tărziu, sunt perfect sănătos, fericit, și ajut oameni să iasă din anxietate și depresie. Ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, este o poveste și mai lungă, pe care o vei trăi și tu la rândul tău, odată ce te hotărăști să spui stop suferinței tale.
Când simți că nu mai poți, și explodezi de teroare și supărare, atunci fă-ți loc pentru 20 de training online, în care nu numai că vei reveni la starea anterioară psihologică, ci îți vei crea o nouă viață, o viață în care tu ești în control, în care tu ai puterea, și încredere în tine și nu îți pasă de ce spun ceilalți.
Ridică mâna și spune: vreau să termin cu anxietatea și depresia, în 20 de zile! Acum!

Stop anxietate și depresie!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie