Trimite și prietenilor tăi articolul!

John Welwood este unul dintre oamenii care m-au ajutat să ies din depresia mea profundă, bazată pe abuzurile din copilărie și din (atunci) prezent, precum și minciunile îndoctrinate de către religie, părinți, “prieteni”, televizor.

Pentru mine și știință, el este un pionier al integrării psihologiei vestice cu filozofia estică, în particular, Budismul. Unele dintre cele mai greu de înțeles concepte, învățăturile marelui Buddha, înțelegerea realității precum și a mortalității, este adusă într-un limbaj ușor accesibil și nouă, muritorilor de rând.

O carte care îți deschide mintea și inima, care te transformă din victimă într-o persoană care are control asupra vieții și fericirii sale, sau pe scurt: un erou/o eroină!

Vezi pe Youtube

Citatele folosite în această recenzie sunt următoarele.

1.

Dacă mă concentrez supra formei, asupra problemelor, atunci pierd din vedere mintea deschisă, inima deschisă, spațiul deschis din jurul lor.

Lucrul psihologic devine prea strict și serios, își pierde magia, scânteia creativă.

Când am început să fac terapie, imediat după absolvire, aveam o viziune prea îngustă asupra naturii umane și luam conținutul problemelor prea în serios.

Nu mai acord atât de multă atenție conținutului problemelor oamenilor, fiindcă ascult mai profund ființa care se luptă cu problema.

 

2.

Tara a fost o clientă a mea care fusese lipsită de dragoste, de apropiere și susținere emoțională în copilărie și, drept rezultat, adoptase o atitudine dură și independentă care proclama, în esență: „Nu am nevoie de nimeni. Pot să îmi port singură de grijă”. Aceasta identitate i-a permis să supraviețuiască absenței iubirii din familia ei.

Mai târziu în viață, însă, independența ei exagerată a ajuns disfuncțională, așa cum ajung toate tiparele de personalitate la un moment dat. Devenise o modalitate de a se priva în continuare, un obstacol major în calea primirii iubirii sau afecțiunii, deci o sursă de mare suferință.

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Singurul consilier psihologic din România cu educație și experiență de 10 ani în civilizație te ghidează să ieși din burnout și depresie!

De mic copil am fost bătut de părinți și colegi. Majoritatea profesorilor mei m-au torturat și mi-au distrus orice fărâmă de personalitate și creativitate. Religia românească m-a învățat să urăsc pe cei diferiți de mine.
Am suferit ca un câine primele trei decade ale vieții mele.
Am hotărât că toată viața mea de acum înainte voi ajuta românii inteligenți să nu sufere precum am suferit eu, la mâna și răutatea infinită a românilor stupizi.
Ca să ies din depresia și nefericirea provocată de românii din jur, am studiat la cele mai mari universități din lume, am citit cărțile celor mai inteligenți oameni de pe planetă. Informația aceasta de cea mai mare valoare a umanității m-a salvat, inclusiv de la sinucidere.
Mă întorc mereu la sensul vieții mele, de a ajuta românii bătuți de părinți și societate să scape de realitatea cruntă în care trăim.
Am publicat sute de articole de psihologie și filozofie, unele mai serioase, unele mai hazoase, toate cu un singur scop: să te ajute pe tine să te eliberezi de suferință, să trăiești viața pe care o meriți, nu cea care ai fost blestemat/ă să o trăiești până acum.

Acum poți fi fericit/ă!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie