Trimite și prietenilor tăi articolul!

Unde-i lege, nu-i tocmeală. Ori e albă, ori e neagră. Există două soluții, ori A ori B. Ești cu mine, sau împotriva mea.

Gândirea binară, alb negru, în care există două posibilități contrare este tipică copiilor de șapte ani, abuzați de către părinți. Din păcate, gândirea aceasta supra simplificată rămâne în memoria și comportamentul oamenilor cam până la moarte.

Da, majoritatea adulților din România gândesc ca niște copii la șapte ani, abuzați de către părinți.

Poți să îi vezi la televizor, certându-se, arătându-și expertismul, fiecare încercând să îl distrugă pe partenerul de „conversație”.

În Civilizație, copii învață că binaritatea aceasta este ineficientă și duce doar la conflict. Și tu poți să înveți gândești ca un copil civilizat de șapte ani… dar există consecințe.

Stephen Covey îți arată cum să devii inteligent în A treia cale, iar eu îți arat ce se întâmplă dacă alegi această alternativă.

Vezi pe Youtube

Citatele folosite în această recenzie sunt următoarele.

1.

Singurul mod de a rezolva problema, este să te forțez să îmi accepți calea. Este, de asemenea, și singura modalitate de a-mi proteja imaginea de sine,

Eu trebuie să înving, și tu trebuie să pierzi.

2.

Te încadrez în stereotipuri: văd grupul din care faci parte, „tabăra ta”, partidul, genul, naționalitatea, compania, rasa. Ești un simbol, un lucru, un liberal, un șef, un hispanic, sau un musulman, nu o persoana unică.

3.

Viața nu este un joc de tenis, în care doar un jucător poate câștiga. Este mai interesant atunci când ambele parți câștigă, când creează o altă realitate care le încântă deopotrivă.

4.

Fiind atât de multe religii și culturi pe insula Mauritius, mereu era sărbătoare pentru cineva. Erau atât de multe sărbători încât era greu să se mai organizeze un program de lucru, dar nici un grup nu dorea să renunțe la festivalul său. Astfel că s-a stabilit un criteriu: dacă cineva sărbătorește, sărbătorim cu toții.

În prezent, Mauritius stabilește anumite zile pe an ca fiind sărbători religioase, la care ia parte toată țara. Toată lumea sărbătorește Paștele creștin, Eid-ul musulman, și Diwali hindus. Locuitorii insulei adoră să celebreze sărbătorile celorlalți, ceea ce a creat un puternic sentiment de apreciere, respect și iubire pentru celălalt și pentru comunitate.

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Singurul consilier psihologic din România cu educație și experiență de 10 ani în civilizație te ghidează să ieși din burnout și depresie!

De mic copil am fost bătut de părinți și colegi. Majoritatea profesorilor mei m-au torturat și mi-au distrus orice fărâmă de personalitate și creativitate. Religia românească m-a învățat să urăsc pe cei diferiți de mine.
Am suferit ca un câine primele trei decade ale vieții mele.
Am hotărât că toată viața mea de acum înainte voi ajuta românii inteligenți să nu sufere precum am suferit eu, la mâna și răutatea infinită a românilor stupizi.
Ca să ies din depresia și nefericirea provocată de românii din jur, am studiat la cele mai mari universități din lume, am citit cărțile celor mai inteligenți oameni de pe planetă. Informația aceasta de cea mai mare valoare a umanității m-a salvat, inclusiv de la sinucidere.
Mă întorc mereu la sensul vieții mele, de a ajuta românii bătuți de părinți și societate să scape de realitatea cruntă în care trăim.
Am publicat sute de articole de psihologie și filozofie, unele mai serioase, unele mai hazoase, toate cu un singur scop: să te ajute pe tine să te eliberezi de suferință, să trăiești viața pe care o meriți, nu cea care ai fost blestemat/ă să o trăiești până acum.

Acum poți fi fericit/ă!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie