Trimite și prietenilor tăi articolul!

Unde-i lege, nu-i tocmeală. Ori e albă, ori e neagră. Există două soluții, ori A ori B. Ești cu mine, sau împotriva mea.

Gândirea binară, alb negru, în care există două posibilități contrare este tipică copiilor de șapte ani, abuzați de către părinți. Din păcate, gândirea aceasta supra simplificată rămâne în memoria și comportamentul oamenilor cam până la moarte.

Da, majoritatea adulților din România gândesc ca niște copii la șapte ani, abuzați de către părinți.

Poți să îi vezi la televizor, certându-se, arătându-și expertismul, fiecare încercând să îl distrugă pe partenerul de „conversație”.

În Civilizație, copii învață că binaritatea aceasta este ineficientă și duce doar la conflict. Și tu poți să înveți gândești ca un copil civilizat de șapte ani… dar există consecințe.

Stephen Covey îți arată cum să devii inteligent în A treia cale, iar eu îți arat ce se întâmplă dacă alegi această alternativă.

Vezi pe Youtube

Citatele folosite în această recenzie sunt următoarele.

1.

Singurul mod de a rezolva problema, este să te forțez să îmi accepți calea. Este, de asemenea, și singura modalitate de a-mi proteja imaginea de sine,

Eu trebuie să înving, și tu trebuie să pierzi.

2.

Te încadrez în stereotipuri: văd grupul din care faci parte, „tabăra ta”, partidul, genul, naționalitatea, compania, rasa. Ești un simbol, un lucru, un liberal, un șef, un hispanic, sau un musulman, nu o persoana unică.

3.

Viața nu este un joc de tenis, în care doar un jucător poate câștiga. Este mai interesant atunci când ambele parți câștigă, când creează o altă realitate care le încântă deopotrivă.

4.

Fiind atât de multe religii și culturi pe insula Mauritius, mereu era sărbătoare pentru cineva. Erau atât de multe sărbători încât era greu să se mai organizeze un program de lucru, dar nici un grup nu dorea să renunțe la festivalul său. Astfel că s-a stabilit un criteriu: dacă cineva sărbătorește, sărbătorim cu toții.

În prezent, Mauritius stabilește anumite zile pe an ca fiind sărbători religioase, la care ia parte toată țara. Toată lumea sărbătorește Paștele creștin, Eid-ul musulman, și Diwali hindus. Locuitorii insulei adoră să celebreze sărbătorile celorlalți, ceea ce a creat un puternic sentiment de apreciere, respect și iubire pentru celălalt și pentru comunitate.

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Când a apărut anxietatea și depresia prima oară în viața mea, am luat-o razna. Simțeam frică de lumină, dar și de întuneric. Simțeam frică de zgomote puternice, dar și de liniște. Simțeam frică să stau singur, dar și să ies în lume. Credeam că înnebunesc!
Mai rău, din cauza atacurilor de panică am ajuns să nu mai am încredere în mine, să nu mai ies din casă, să mă izolez.
După aproape de jumătate de an în această situație, am decis că singura soluție de a scăpa de suferință este... sinuciderea.
10 ani mai tărziu, sunt perfect sănătos, fericit, și ajut oameni să iasă din anxietate și depresie. Ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, este o poveste și mai lungă, pe care o vei trăi și tu la rândul tău, odată ce te hotărăști să spui stop suferinței tale.
Când simți că nu mai poți, și explodezi de teroare și supărare, atunci fă-ți loc pentru 20 de training online, în care nu numai că vei reveni la starea anterioară psihologică, ci îți vei crea o nouă viață, o viață în care tu ești în control, în care tu ai puterea, și încredere în tine și nu îți pasă de ce spun ceilalți.
Ridică mâna și spune: vreau să termin cu anxietatea și depresia, în 20 de zile! Acum!

Stop anxietate și depresie!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie