Femeia româncă din politică

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Acum câțiva ani am văzut în presă o fotografie îngrozitoare, cu infractorul Dragnea înconjurat de câteva ființe care nu aș putea să le numesc umane. Nu am regăsit pe Google imaginea, așa că îți arăt ceva cu scop ilustrativ.

Pe de cealaltă parte, îmi vin în minte femeile din politica țarilor civilizate, UK, Australia, Spania, etc.

Cât de mare este diferența între aceste două categorii?

Am observat niște modele și diferențe între politica românească și cea Civilizată. Am observat că un popor civilizat alege tineri să reprezinte viitorul țării, nu bătrâni analfabeți (funcțional).

Am observat că tinerii politicieni străini sunt… inteligenți – nu m-am așteptat ca un politician să fie altfel decât politicianul român, hoț, agresiv, mincinos – ca o femeie româncă bătrână.

Am observat că tinerii politicieni civilizați sunt… curajoși. Că se adună în strada, că iau cuvântul și se luptă pentru ceea ce cred ei.

Am observat că tinerii politicieni civilizați cred în libertate, în drepturile femeile, copiilor și minorităților, în dreptate, în cinste și onoare. Cuvintele acestea par avioane probabil pentru zombie români de la putere.

Unde sunt femeile românce inteligente?

Mă întreb, dacă la putere au acces babetele analfabete (funcțional), unde sunt femeile române inteligente? Există ele, sau toate femeile românce sunt ca cele de la televizor și din fotografiile de mai sus?

Aș crede că există femei românce inteligente, cu coloană vertebrală, curajoase… dar dacă mă întrebi nume recunosc că nu pot să îți dau vreunul.

Sau poate că da?!

Partidul femeilor românce inteligente

Propun ca femeilor românce inteligente să înființeze partidul lor. Mă gândesc aici, de exemplu la două persoane de succes. Andreea Raicu, o femeie potrivită ca vârstă pentru politică, care poate să aibă o conversație inteligentă la televizor.

Și Dana Rogoz, o mamă simpatică, care poate și ea să spună multe lucruri inteligente.

Împreună Andreea și Dana au un milion cinci sute de mii de fani. Ele două ar putea mâine să își facă un partid, dacă doresc.

De ce și-ar face partid? Pentru că după 40 de ani chiar ai posibilitatea de putere mare, și în loc să își facă bine doar lor sau copiilor lor, de ce să nu facă bine țării în care locuiesc copiii lor?

De ce să nu fie primele femei românce din politică care nu arată că niște bărbați diformi? De ce să nu fie primele femei românce din politică care să aibă susținere enormă, atât din partea femeilor cât și din partea bărbaților?

De ce să nu fie primele femei românce care aduc Romania în anul 2000, și dacă avem noroc poate chiar 2023?

Trecut versus viitor

În acest moment se duce o luptă, între trecutul agresiv, stupid, dictatorial, și Civilizație, cu oamenii tineri, frumoși, inteligenți. Umanitatea evoluează mult prea repede ca bătrânii să mai fie relevanți. Bătrânii nu mai au nici o legătură cu modernitatea, trăiesc în capul lor pe vremea lui Stalin, când un singur om putea omorî zeci de milioane de oameni, și pentru asta era slăvit ca erou.

Cum arată lupta dintre bătrânii nebuni și ucigași, versus oamenii tineri și inteligenți? Cam așa.

Tu ai puterea

Tu ai puterea să faci ceva. Ai puterea să îi educi pe cei din jur să nu mai voteze cu ucigașii de copii. Ai puterea să alegi și tu cu noua generație.

Mai mult, și tu ești o persoana tânără și inteligentă, ca cei despre care vorbeam. Aș spune că poți să îți faci partid, dar știu că nu funcționează pentru că oamenii inteligenți nu au suporteri – dar asta este o statistică, nu o regulă.

Dacă îți place de Andreea sau Dana, trimite-i rugămintea ta să se implice politic, să creeze un partid al femeilor inteligente, și chiar să schimbe Romania. Ele chiar au puterea de a face asta, iar noi le susținem.

Optimism

Acum mă simt optimist, parcă parcă s-ar putea să avem și noi politicieni ca în Civilizație. Ce fain ar fi, nu-i așa?!

PS

Un cititor mi-a sugerat să o adaug pe lista tinerelor ce ar aduce valoare în politica românească pe Urania Cremene, și ea aducând un număr important de susținători în clădirea Civilizației românești. Dacă o cunoști direct sau indirect, poate îi aduci la cunoștință nevoia și dorința noastră de viitor de valoare pentru țară și copii.

Împreună, sunt trei femei care ar putea să schimbe viitorul României!

Vezi și:

Cine sunt românii care îl iubesc pe Putin

Cum să nu cazi în depresie cu războiul la câțiva kilometri distanță

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Când a apărut anxietatea și depresia prima oară în viața mea, am luat-o razna. Simțeam frică de lumină, dar și de întuneric. Simțeam frică de zgomote puternice, dar și de liniște. Simțeam frică să stau singur, dar și să ies în lume. Credeam că înnebunesc!
Mai rău, din cauza atacurilor de panică am ajuns să nu mai am încredere în mine, să nu mai ies din casă, să mă izolez.
După aproape de jumătate de an în această situație, am decis că singura soluție de a scăpa de suferință este... sinuciderea.
10 ani mai tărziu, sunt perfect sănătos, fericit, și ajut oameni să iasă din anxietate și depresie. Ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, este o poveste și mai lungă, pe care o vei trăi și tu la rândul tău, odată ce te hotărăști să spui stop suferinței tale.
Când simți că nu mai poți, și explodezi de teroare și supărare, atunci fă-ți loc pentru 20 de training online, în care nu numai că vei reveni la starea anterioară psihologică, ci îți vei crea o nouă viață, o viață în care tu ești în control, în care tu ai puterea, și încredere în tine și nu îți pasă de ce spun ceilalți.
Ridică mâna și spune: vreau să termin cu anxietatea și depresia, în 20 de zile! Acum!

Stop anxietate și depresie!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie