5 lucruri învățate de la oamenii inteligenți emoțional

Like, share sau comment dacă ți-am îmbunătățit viața. Dacă nu înțelegi ce înseamană să mulțumești cuiva care depune mult efort pentru viața ta, cu siguranță nu ai ce sa cauți pe acest site.

În cei 10 ani petrecuți în civilizație am întâlnit oameni deosebiți, cu povești și moduri de gândire fascinante. Îți spun pe scurt câteva lucruri valoroase învățate de la ei.

1. Ești media celor 5 oameni

Ești media celor 5 oameni cu care îți petreci cel mai mult timp. Știi că în România fiecare cetățean se simte superior în grupul lui de prieteni – un  lucru cât se poate de fals. Dacă ai prieteni/prietene care se plâng nonstop, care își iau informațiile de la televizor, care urăsc noutatea/imigranții/bărbații/femeile, etc, atunci și tu, din păcate ești ca ei.

Poți fi inteligent/ă și fericit/ă doar dacă te înconjuri de oameni inteligenți și fericiți.

2. Banii nu îți aduc fericirea

Ce pot banii în schimb să facă, este să te ajute să îți ofere libertatea de a călători, a petrece timp cu persoanele iubite, de a fi un părinte bun, de a te cunoaște pe tine, de a-ți găsi și îndeplini sensul vieții.

În articolul acesta vezi pe larg ce se întâmplă cu viața noastră de fapt, și că

Nu este vorba despre ce serviciu ai, ci în ce te transformă!

3. Doua surse de venit

Pentru a avea liniște financiară este important să ai măcar două surse distincte de venit. Chiar și milionarii pe bune jucători la bursă pariază pe diferite tipuri de acțiuni pentru că știu că nu pot prezice viitorul și unele vor expira.

La fel, dacă vrei siguranță, să poți dormi liniștit/ă și să nu depinzi de alții, este necesar ca tu să te dezvolți în mai multe direcții simultan.

4. Sănătatea fizică

Știi zicala, „o minte sănătoasă într-un corp sănătos”. Ei bine, oamenii ce lucrează la educația lor fizică au ca beneficii încrederea de sine, disciplina, toleranța ridicată în fața durerii. Dacă vrei aceleași lucruri, atunci este important să ai un program zilnic ce include alergatul, ridicatul de greutăți, yoga, înot, arte marțiale, sau ce te atrage pe tine.

5. Caută un mentor

Poți să citești toate cărțile din lume despre șofat, dar până nu intri în mașină și practici nu vei ști să conduci. Un instructor bun te poate învăța mult mai repede decât 100 de cărți, pentru ca el poate să îți sintetizeze informația pe stilul tău de înțelegere, și poate să îți corecteze greșelile, lucru pe care tu nu îl poți face pentru că nici măcar nu le poți observa.

Așa cum ai un prieten doctor pentru sănătate fizică, un sfătuitor pe investiții la bursă, la fel este important să cauți și să găsești pe cineva care să îți dea informațiile necesare despre relații, comunicare, gestionare a emoțiilor și gândurilor, cum să fii un părinte bun, cum să fii un iubit/o iubită excelentă.

Să mergi în viață fără să ai mentori, înseamnă a reinventa roata, a face toate greșelile necesare învățării, ceea ce înseamnă durere atât pentru tine cât și pentru oamenii pe care îi iubești.

Pe scurt

Există oameni inteligenți și fericiți care te pot ajuta să devii și tu la fel. Din păcate nu sunt mulți, dar ei există. Poți evita durerea, căutând oameni pe care îi admiri și care te pot ghida către ceea ce vrei să devii.

Îți doresc să găsești oameni speciali care să te ajute să ai viața fericită pe care o cauți și meriți!

Like, share sau comment dacă ți-am îmbunătățit viața. Dacă nu înțelegi ce înseamană să mulțumești cuiva care depune mult efort pentru viața ta, cu siguranță nu ai ce sa cauți pe acest site.

Singurul coach din România cu educație și experiență de 10 ani în străinătate te ajută să ieși din burnout și depresie!

Cel mai important lucru al meu este ca tu să nu suferi ca mine.

Am trecut prin depresie de câțiva ani și multe alte lucruri grele. Am citit mai multă psihologie și filozofie decât orice persoană pe care o cunosc. Am călătorit prin lume și am găsit că există și oameni fericiți.

Ce spun clienți mei: „odată ce am înțeles cum funcționează viața, nu a mai trebuit să sufăr”, „nu m-aș fi gândit niciodată din punctul asta de vedere”, „you blow my mind”!

Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Inginer Software
Comentariile inteligente sunt publicate, atacurile la persona nu