5 lucruri învățate de la oamenii inteligenți emoțional

Trimite și prietenilor tăi articolul!

În cei 10 ani petrecuți în civilizație am întâlnit oameni deosebiți, cu povești și moduri de gândire fascinante. Îți spun pe scurt câteva lucruri valoroase învățate de la ei.

1. Ești media celor 5 oameni

Ești media celor 5 oameni cu care îți petreci cel mai mult timp. Știi că în România fiecare cetățean se simte superior în grupul lui de prieteni – un  lucru cât se poate de fals. Dacă ai prieteni/prietene care se plâng nonstop, care își iau informațiile de la televizor, care urăsc noutatea/imigranții/bărbații/femeile, etc, atunci și tu, din păcate ești ca ei.

Poți fi inteligent/ă și fericit/ă doar dacă te înconjuri de oameni inteligenți și fericiți.

2. Banii nu îți aduc fericirea

Ce pot banii în schimb să facă, este să te ajute să îți ofere libertatea de a călători, a petrece timp cu persoanele iubite, de a fi un părinte bun, de a te cunoaște pe tine, de a-ți găsi și îndeplini sensul vieții.

În articolul acesta vezi pe larg ce se întâmplă cu viața noastră de fapt, și că

Nu este vorba despre ce serviciu ai, ci în ce te transformă!

3. Doua surse de venit

Pentru a avea liniște financiară este important să ai măcar două surse distincte de venit. Chiar și milionarii pe bune jucători la bursă pariază pe diferite tipuri de acțiuni pentru că știu că nu pot prezice viitorul și unele vor expira.

La fel, dacă vrei siguranță, să poți dormi liniștit/ă și să nu depinzi de alții, este necesar ca tu să te dezvolți în mai multe direcții simultan.

4. Sănătatea fizică

Știi zicala, „o minte sănătoasă într-un corp sănătos”. Ei bine, oamenii ce lucrează la educația lor fizică au ca beneficii încrederea de sine, disciplina, toleranța ridicată în fața durerii. Dacă vrei aceleași lucruri, atunci este important să ai un program zilnic ce include alergatul, ridicatul de greutăți, yoga, înot, arte marțiale, sau ce te atrage pe tine.

5. Caută un mentor

Poți să citești toate cărțile din lume despre șofat, dar până nu intri în mașină și practici nu vei ști să conduci. Un instructor bun te poate învăța mult mai repede decât 100 de cărți, pentru ca el poate să îți sintetizeze informația pe stilul tău de înțelegere, și poate să îți corecteze greșelile, lucru pe care tu nu îl poți face pentru că nici măcar nu le poți observa.

Așa cum ai un prieten doctor pentru sănătate fizică, un sfătuitor pe investiții la bursă, la fel este important să cauți și să găsești pe cineva care să îți dea informațiile necesare despre relații, comunicare, gestionare a emoțiilor și gândurilor, cum să fii un părinte bun, cum să fii un iubit/o iubită excelentă.

Să mergi în viață fără să ai mentori, înseamnă a reinventa roata, a face toate greșelile necesare învățării, ceea ce înseamnă durere atât pentru tine cât și pentru oamenii pe care îi iubești.

Pe scurt

Există oameni inteligenți și fericiți care te pot ajuta să devii și tu la fel. Din păcate nu sunt mulți, dar ei există. Poți evita durerea, căutând oameni pe care îi admiri și care te pot ghida către ceea ce vrei să devii.

Îți doresc să găsești oameni speciali care să te ajute să ai viața fericită pe care o cauți și meriți!

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Ca tu să înțelegi viața și să trăiești inteligent și deci fericit/ă ai nevoie de o viziune globală asupra vieții tale, oferite de către psihologia modernă împreună cu filozofia de la începuturile umanității

Aleg să lucrez cu tine dacă:

  • ai încercat psihologii români incompetenți și nu ai obținut rezultatul dorit
  • ți-ai dat seama că colegii/prietenii tăi sunt reduși intelectual, trăiesc ca niște roboți
  • vrei să vezi dacă viața înseamnă mai mult decât job, soț/soție, credit, apartament, mașină

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software


Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie