De ce te îndrăgostești ușor de doctori

Alți români inteligenți ajută pe cei din jur cu un like, share sau comment

Că vorbim despre ER, House sau Grey’s Anatomy, cu siguranță te-ai simțit atrasă de un doctor din seriale. De ce se întâmplă asta?

Resursele

În primul rând, așa cum am explicat în articolul Cât de mult contează banii pentru femei într-o relație, resursele sunt pe primul loc ca cerință, fie că este o dorință conștientă, fie că rămâne pe pilot automat, la un nivel inconștient.

Într-o societate civilizată, doctorii sunt plătiți bine sau foarte bine.

În cea mai săracă și coruptă țară din Uniunea Europeană, doctorii sunt plătiți extraordinar de slab. Dar câștigă pe lângă, prin bine cunoscuta spagă.

Statutul

Pe vremuri, cele mai importante persoane în sat erau: primarul, preotul și doctorul.

Chiar dacă, să spunem, doctorul nu are resurse materiale directe, el le primește indirect prin contribuțiile populației: servicii gratuite, bunuri materiale.

Care dintre noi nu gândește:

dacă voi ajunge la doctor, măcar să îl am ca prieten dinainte!

Tinerețea

Totuși, ce se întâmplă când doctorul este încă tânăr, și nu foarte șpăgar – deci resursele materiale nu sunt gata acumulate?

Atunci atracția nu este pentru bani în sine, ci pentru potențialul pe care îl are acesta. Asta înseamnă că tânărul doctor este perceput ca o persoană ambițioasă ce are capacitatea ca în viitor să dețină resurse materiale considerabile, alături de un statut valoros în societate, lucruri necesare pentru mamă și copil.

Puterea magică

Pe lângă resursele materiale și statutul social, un doctor are o aură magică.

El este perceput ca dătător de viață – asemenea zeilor.

El are putere asupra vieții și a morții – asemenea zeilor.

Un lucru interesant observat de mulți ani în spitale este faptul că pacienții se plâng de starea lor: asistentelor, vizitatorilor, tuturor celor care umblă în proximitate. Dar când întâlnesc un doctor, atunci afișează un zâmbet larg, și minimizează durerile sau chiar ascund din simptome.

Pacienții văd doctorul ca pe un salvator, un mesia, care cu o semnătură și o ștampilă le va ridica groaznica maladie de care suferă.

De aici poți înțelege și de ce asistentele percep altfel boala și suferința pacientului, decât doctorul, căruia pacientul pur si simplu îi ascunde informații.

Pe scurt

Femeile nu sunt atrase de doctori într-un mod magic. Există foarte bune explicații evolutive de ce te îndrăgostești de ei: pentru că au (sau vor avea) resurse materiale, status social, putere mesianică. Care sunt dezavantajele să trăiești pe pilor automat și să te căsătorești cu un astfel de exemplar, descoperi în cursul despre relații de sâmbătă.

Îți doresc să te educi în alegerea partenerului pe termen lung, ca să nu suferi apoi zeci de ani într-o căsătorie tipică românească .

Workshop

Sâmbătă ne întâlnim în Cluj să vorbim patru ore despre minciunile pe care ai fost educat/ă să le crezi, și cum să ai de fapt relații fericite.

Alți români inteligenți ajută pe cei din jur cu un like, share sau comment

Singurul coach din România cu educație și experiență de 10 ani în străinătate te ajută să ieși din burnout și depresie!

Cel mai important lucru al meu este ca tu să nu suferi ca mine.

Am trecut prin depresie de câțiva ani și multe alte lucruri grele. Am citit mai multă psihologie și filozofie decât orice persoană pe care o cunosc. Am călătorit prin lume și am găsit că există și oameni fericiți.

Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Inginer Software


Ce spun clienți mei inteligenți


Ioana

Acum că înțeleg cum funcționează viața nu mai trebuie să sufăr.

Andreea

Nu m-aș fi gândit niciodată din punctul ăsta de vedere.

Raluca

You blow my mind!

Elena

Mi-a plăcut că deși ai venit pregătit de curs, totul s-a desfășurat ca pe vremea facultății, când mergeam cu prietenii la o bere și dezbăteam de multe ori viața noastră. Mi-a stârnit poftă asta iar, o cam pierdusem.

Am descoperit ce greu este să vorbesc despre mine; mă așteptăm să fie mai ușor și mai cursiv, să zicem, speach-ul meu, dar multe lucruri care ar fi trebuit spuse au rămas adânc legate încă în sufletul meu. Poate data viitoare, poate nu.

Am învățat că orice sentiment/situație/etc poate să fie o șansă sau un dezavantaj. Depinde de mine ce și cum fac.

Faptul că nu ești un prof din universitate sau vreunul care a citit din cărți fără să fi experimentat pe pielea lui, m-a făcut să am mai multă încredere în ce spui.

Daniel

Mi-a plăcut că totul a fost structurat clar și concis, pe gustul meu (se vede că ai fost IT-ist) și că am primit sfaturi practice.

Adela

Cunoscând care sunt mecanismele din spate, "bucătăria emoțiilor" dacă vrei, am aflat că pot să obțin exact ce-mi doresc, și că sunt responsabilă de prezent, întrucât pot gestiona situațiile, iar dacă nu o fac nu e destin… e ignoranță.

Fiecare din noi poate face asta, unii cu mai multă trudă, alții cu mai puțină, poți să fii autodidact dar pentru asta trebuie să știi unde să cauți, sau poți pur și simplu economisi timp în favoarea ta, participând la cursuri ca și cele organizate de tine, și "absorbind" informația prin toți porii...

Cursul tău nu doar că m-a scutit de multe ore de studiu pentru a afla aceste informații, dar mi-a oferit și oportunitatea de a cunoaște noi oameni preocupați de ei, perfectibili care iubesc să trăiască, și nu doar supraviețuiesc.

Ioana

Experiența mea de 9 ani în domeniul psihologiei și psihoterapiei îmi permite să profit de ocaziile în care Adrian organizează workshop-uri, pentru a reactualiza informația și a participa la schimburi de idei cu persoane interesate, educate și entuziaste.

Cursurile lui Adrian atrag prin maniera lui autentică de a relaționa cu participanții, și calitatea informațiilor oferite, iar "Inteligența emoțională în relația ta romantică" nu face excepție!
Comentariile inteligente sunt publicate, atacurile la persona nu