De ce te îndrăgostești ușor de doctori

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Că vorbim despre ER, House sau Grey’s Anatomy, cu siguranță te-ai simțit atrasă de un doctor din seriale. De ce se întâmplă asta?

Resursele

În primul rând, așa cum am explicat în articolul Cât de mult contează banii pentru femei într-o relație, resursele sunt pe primul loc ca cerință, fie că este o dorință conștientă, fie că rămâne pe pilot automat, la un nivel inconștient.

Într-o societate civilizată, doctorii sunt plătiți bine sau foarte bine.

În cea mai săracă și coruptă țară din Uniunea Europeană, doctorii sunt plătiți extraordinar de slab. Dar câștigă pe lângă, prin bine cunoscuta spagă.

Statutul

Pe vremuri, cele mai importante persoane în sat erau: primarul, preotul și doctorul.

Chiar dacă, să spunem, doctorul nu are resurse materiale directe, el le primește indirect prin contribuțiile populației: servicii gratuite, bunuri materiale.

Care dintre noi nu gândește:

dacă voi ajunge la doctor, măcar să îl am ca prieten dinainte!

Tinerețea

Totuși, ce se întâmplă când doctorul este încă tânăr, și nu foarte șpăgar – deci resursele materiale nu sunt gata acumulate?

Atunci atracția nu este pentru bani în sine, ci pentru potențialul pe care îl are acesta. Asta înseamnă că tânărul doctor este perceput ca o persoană ambițioasă ce are capacitatea ca în viitor să dețină resurse materiale considerabile, alături de un statut valoros în societate, lucruri necesare pentru mamă și copil.

Puterea magică

Pe lângă resursele materiale și statutul social, un doctor are o aură magică.

El este perceput ca dătător de viață – asemenea zeilor.

El are putere asupra vieții și a morții – asemenea zeilor.

Un lucru interesant observat de mulți ani în spitale este faptul că pacienții se plâng de starea lor: asistentelor, vizitatorilor, tuturor celor care umblă în proximitate. Dar când întâlnesc un doctor, atunci afișează un zâmbet larg, și minimizează durerile sau chiar ascund din simptome.

Pacienții văd doctorul ca pe un salvator, un mesia, care cu o semnătură și o ștampilă le va ridica groaznica maladie de care suferă.

De aici poți înțelege și de ce asistentele percep altfel boala și suferința pacientului, decât doctorul, căruia pacientul pur si simplu îi ascunde informații.

Pe scurt

Femeile nu sunt atrase de doctori într-un mod magic. Există foarte bune explicații evolutive de ce te îndrăgostești de ei: pentru că au (sau vor avea) resurse materiale, status social, putere mesianică. Care sunt dezavantajele să trăiești pe pilor automat și să te căsătorești cu un astfel de exemplar, descoperi în cursul despre relații de sâmbătă.

Îți doresc să te educi în alegerea partenerului pe termen lung, ca să nu suferi apoi zeci de ani într-o căsătorie tipică românească .

Workshop

Sâmbătă ne întâlnim în Cluj să vorbim patru ore despre minciunile pe care ai fost educat/ă să le crezi, și cum să ai de fapt relații fericite.

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Singurul consilier psihologic din România cu educație și experiență de 10 ani în civilizație te ghidează să ieși din burnout și depresie!

De mic copil am fost bătut de părinți și colegi. Majoritatea profesorilor mei m-au torturat și mi-au distrus orice fărâmă de personalitate și creativitate. Religia românească m-a învățat să urăsc pe cei diferiți de mine.
Am suferit ca un câine primele trei decade ale vieții mele.
Am hotărât că toată viața mea de acum înainte voi ajuta românii inteligenți să nu sufere precum am suferit eu, la mâna și răutatea infinită a românilor stupizi.
Ca să ies din depresia și nefericirea provocată de românii din jur, am studiat la cele mai mari universități din lume, am citit cărțile celor mai inteligenți oameni de pe planetă. Informația aceasta de cea mai mare valoare a umanității m-a salvat, inclusiv de la sinucidere.
Mă întorc mereu la sensul vieții mele, de a ajuta românii bătuți de părinți și societate să scape de realitatea cruntă în care trăim.
Am publicat sute de articole de psihologie și filozofie, unele mai serioase, unele mai hazoase, toate cu un singur scop: să te ajute pe tine să te eliberezi de suferință, să trăiești viața pe care o meriți, nu cea care ai fost blestemat/ă să o trăiești până acum.

Acum poți fi fericit/ă!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie