De ce te îndrăgostești ușor de doctori

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Că vorbim despre ER, House sau Grey’s Anatomy, cu siguranță te-ai simțit atrasă de un doctor din seriale. De ce se întâmplă asta?

Resursele

În primul rând, așa cum am explicat în articolul Cât de mult contează banii pentru femei într-o relație, resursele sunt pe primul loc ca cerință, fie că este o dorință conștientă, fie că rămâne pe pilot automat, la un nivel inconștient.

Într-o societate civilizată, doctorii sunt plătiți bine sau foarte bine.

În cea mai săracă și coruptă țară din Uniunea Europeană, doctorii sunt plătiți extraordinar de slab. Dar câștigă pe lângă, prin bine cunoscuta spagă.

Statutul

Pe vremuri, cele mai importante persoane în sat erau: primarul, preotul și doctorul.

Chiar dacă, să spunem, doctorul nu are resurse materiale directe, el le primește indirect prin contribuțiile populației: servicii gratuite, bunuri materiale.

Care dintre noi nu gândește:

dacă voi ajunge la doctor, măcar să îl am ca prieten dinainte!

Tinerețea

Totuși, ce se întâmplă când doctorul este încă tânăr, și nu foarte șpăgar – deci resursele materiale nu sunt gata acumulate?

Atunci atracția nu este pentru bani în sine, ci pentru potențialul pe care îl are acesta. Asta înseamnă că tânărul doctor este perceput ca o persoană ambițioasă ce are capacitatea ca în viitor să dețină resurse materiale considerabile, alături de un statut valoros în societate, lucruri necesare pentru mamă și copil.

Puterea magică

Pe lângă resursele materiale și statutul social, un doctor are o aură magică.

El este perceput ca dătător de viață – asemenea zeilor.

El are putere asupra vieții și a morții – asemenea zeilor.

Un lucru interesant observat de mulți ani în spitale este faptul că pacienții se plâng de starea lor: asistentelor, vizitatorilor, tuturor celor care umblă în proximitate. Dar când întâlnesc un doctor, atunci afișează un zâmbet larg, și minimizează durerile sau chiar ascund din simptome.

Pacienții văd doctorul ca pe un salvator, un mesia, care cu o semnătură și o ștampilă le va ridica groaznica maladie de care suferă.

De aici poți înțelege și de ce asistentele percep altfel boala și suferința pacientului, decât doctorul, căruia pacientul pur si simplu îi ascunde informații.

Pe scurt

Femeile nu sunt atrase de doctori într-un mod magic. Există foarte bune explicații evolutive de ce te îndrăgostești de ei: pentru că au (sau vor avea) resurse materiale, status social, putere mesianică. Care sunt dezavantajele să trăiești pe pilor automat și să te căsătorești cu un astfel de exemplar, descoperi în cursul despre relații de sâmbătă.

Îți doresc să te educi în alegerea partenerului pe termen lung, ca să nu suferi apoi zeci de ani într-o căsătorie tipică românească .

Workshop

Sâmbătă ne întâlnim în Cluj să vorbim patru ore despre minciunile pe care ai fost educat/ă să le crezi, și cum să ai de fapt relații fericite.

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Când a apărut anxietatea și depresia prima oară în viața mea, am luat-o razna. Simțeam frică de lumină, dar și de întuneric. Simțeam frică de zgomote puternice, dar și de liniște. Simțeam frică să stau singur, dar și să ies în lume. Credeam că înnebunesc!
Mai rău, din cauza atacurilor de panică am ajuns să nu mai am încredere în mine, să nu mai ies din casă, să mă izolez.
După aproape de jumătate de an în această situație, am decis că singura soluție de a scăpa de suferință este... sinuciderea.
10 ani mai tărziu, sunt perfect sănătos, fericit, și ajut oameni să iasă din anxietate și depresie. Ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, este o poveste și mai lungă, pe care o vei trăi și tu la rândul tău, odată ce te hotărăști să spui stop suferinței tale.
Când simți că nu mai poți, și explodezi de teroare și supărare, atunci fă-ți loc pentru 20 de training online, în care nu numai că vei reveni la starea anterioară psihologică, ci îți vei crea o nouă viață, o viață în care tu ești în control, în care tu ai puterea, și încredere în tine și nu îți pasă de ce spun ceilalți.
Ridică mâna și spune: vreau să termin cu anxietatea și depresia, în 20 de zile! Acum!

Stop anxietate și depresie!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie