Trimite și prietenilor tăi articolul!

Mai ales acum că a venit iarna, ziua se întunecă mai repede, frig în baruri și acasă, ai mai multe șanse să te plictisești. Ce poți face?

Televizor

Poți deschide „regele casei”, să vezi noutățile. Dar dacă ești ca mine, ProTV și altele nu te ajută. Iar restul de canale nu sunt cu mult deasupra. Ce altceva poți face?

Facebook

Postări despre sărbători, târguri de iarnă, „leru-i ler”. Nu prea interesant, nu?

Altceva

Dacă ți-aș spune că poți face ceva care este ușor, plăcut, și îți aduce o grămadă de avantaje, ce ai zice?

Creativitate

Dacă vrei să îți exersezi creativitatea – nu mă refer aici la arte, ci aptitudinea de a rezolva probleme cu o gândire nouă – poți să stai puțin. Închizi televizorul și alte surse de zgomot și lumină. După ce apare domnișoara Plictiseală, iei un pix și scrii toate ideile care îți vin în cap. Distrează-te cu asta. Este redescoperirea copilului din tine.

Dar e mai mult decât atât. Ai șanse foarte mari să iasă la suprafață emoții ascunse. Și mai ales pot apărea soluții la întrebări care te macină de mult timp.

Empatie

Dacă vrei să îți exersezi empatia poți să stai puțin. Privește în jur, sau adu-ți aminte de ziua de azi. Cum erau îmbrăcați colegii/prietenii? Ce discutau? Despre ce păreau îngrijorați? Ai putea să îi ajuți? Ai vrea?

Ai vrea să ai prieteni care își iau timp să se gândească la tine? Ai vrea ca prietenii tăi să știe/simtă că te gândești la ei?

Încredere de sine

Dacă vrei să îți exersezi încrederea de sine poți să stai puțin. Ce gânduri îți trec azi prin minte? Dar ieri sau acum o săptămână? Ce emoții ai? Cum se manifestă ele în corp? Poți să accepți gândurile și emoțiile, să nu le judeci? Ce se întâmplă atunci când nu te mai compari cu lumea, la televizor, pe Facebook? Ce se simți când faci ce îți place ție cel mai mult – exact ca atunci când erai copil?

Pe măsură ce vei avea mai multă cunoaștere despre tine, vei avea și mai multă plăcere să stai cu tine. Să te descoperi. Cine locuiește în mintea ta? Ce lucruri frumoase visează și face?

Este destul de probabil ca în timp chiar vei ajunge să te iubești pe tine!

Copilul

Ce se întâmplă dacă îl lași să stea puțin? Își dezvoltă poate liniștea interioară și își ascultă și înțelege emoțiile și gândurile. Își dezvoltă interese și aptitudini ce le va folosi toată viața.

Data viitoare când mergi cu mașina, nu îi mai trânti tableta în brațe. Acasă închide televizorul și dă-i o lupă, o scândură și două rotițe – ce va crea din acestea?

Pe scurt

E bine că te plictisești. E timpul cel mai bun să îl petreci cu tine. Să te cunoști, să îi înțelegi pe cei din jur, să te iubești pe tine și să fii creativ/ă. A sta cu tine și a te accepta este cheia succesului.

Îți doresc deci multă plictiseală și mult timp de calitate de a sta și a te cunoaște în aventura vieții!

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Singurul consilier psihologic din România cu educație și experiență de 10 ani în civilizație te ghidează să ieși din burnout și depresie!

De mic copil am fost bătut de părinți și colegi. Majoritatea profesorilor mei m-au torturat și mi-au distrus orice fărâmă de personalitate și creativitate. Religia românească m-a învățat să urăsc pe cei diferiți de mine.
Am suferit ca un câine primele trei decade ale vieții mele.
Am hotărât că toată viața mea de acum înainte voi ajuta românii inteligenți să nu sufere precum am suferit eu, la mâna și răutatea infinită a românilor stupizi.
Ca să ies din depresia și nefericirea provocată de românii din jur, am studiat la cele mai mari universități din lume, am citit cărțile celor mai inteligenți oameni de pe planetă. Informația aceasta de cea mai mare valoare a umanității m-a salvat, inclusiv de la sinucidere.
Mă întorc mereu la sensul vieții mele, de a ajuta românii bătuți de părinți și societate să scape de realitatea cruntă în care trăim.
Am publicat sute de articole de psihologie și filozofie, unele mai serioase, unele mai hazoase, toate cu un singur scop: să te ajute pe tine să te eliberezi de suferință, să trăiești viața pe care o meriți, nu cea care ai fost blestemat/ă să o trăiești până acum.

Acum poți fi fericit/ă!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie


6 gânduri inteligente la “Cum scapi de plictiseală

 1. Se poate creea un buton de “Like” pentru articolele astea? M-ar incanta 🙂

  1. Salut Nicoleta,

   Este chiar la sfarsitul articolului. Dar cred ca nu merge din DEX… 😀

   Multumesc ca mi-ai atras atentia 🙂

   Iti doresc mult succes!
   Adrian

Comentariile sunt închise.