Trimite și prietenilor tăi articolul!

Depresia este de departe un fenomen pe cât de fascinant pe atât de distrugător, mulți recurgând chiar la soluția finală.

Cine

Conform World Health Organization, în Europa în fiecare an, 25% din populație suferă de depresie sau anxietate. Dintre concediile de boală, 50% reprezintă cele cauzate de depresie/anxietate.

Românii triști de pe stradă

Dacă ai trăit în România în ultimii ani, atunci știi bine cum este privită această boală, și cât de multe persoane merg la specialist să o rezolve.

Dacă în Europa, aproximativ 50% din depresii nu sunt tratate, atunci îți poți face o părere despre procentul din România, și cu siguranță poți acum înțelege de ce pe stradă și la televizor apar oameni nefericiți, triști, răutăcioși și chiar violenți.

Efectele

Românii trăiesc ani de zile cu depresie din mai multe motive, printre care: pur și simplu nu-și pot da seama că sunt depresivi. Ca și atunci când visezi, nu poți să îți dai seama că visezi. Când persoanele suferă de depresie, nu pot să își dea seamă de ea. Ele observă târziu că ceva nu este în regulă, dar dau vina pe persoane și evenimente exterioare: politică, sărăcie, etc.

Mai rău, persoanele depresive nu își dau seama de efectele pe care, prin depresie, le au asupra celor din jur: o stare continuă de frică/judecată/paranoia, posibilitatea redusă de a fi empatici, abuz de alcool, țigări sau alte droguri, pierderea interesului sexual.

Un om depresiv este o povară, dar el nu înțelege asta.

Depresia ca prieten

Cum poate atunci cineva să vadă această stare gravă că un prieten?

Ei bine, se pare că depresia poate să aibă o sursă evolutivă, prin care se trage semnalul de alarmă că ceva nu merge bine în viața noastră.

Ce face depresia este să ne ia atenția de la evenimentele de rutină ale vieții, și să ne ajute să ne concentrăm supra înțelegerii sau rezolvării unei probleme adânci din viața noastră.

Cu siguranță cunoști persoane care suferă în într-o relație nefericită sau la un loc de muncă nesatisfăcător, persoane care nu pot totuși să conștientizeze sursa lor de nefericire. Depresia vine atunci ca un semnal de alarmă ce ne spune:

STOP, ești pe drumul greșit, este timpul să îți reevaluezi viața.

Aplicații

Că ești mamă supra-protectivă care nu poate dormi noaptea, că ești ITst care se simte plafonat la serviciu, că ți-ai pierdut sensul vieții, că ești într-o relație nefericită, că a murit cineva în familie, toate sunt situații importante care te împing la introspecție și contemplare asupra evenimentelor ce s-au întâmplat și asupra direcției pe care ar fi de dorit să iei.

Atunci cel mai bun lucru pe care poți să îl faci, nu este a fugi de depresie, ci de a-ți asculta gândurile și emoțiile.

Specialistul

Cum te poate ajuta un specialist? Dacă ai fost în situațiile mai sus menționate, atunci ți-ai dat seama că de multe ori

sursa depresiei sunt chiar gândurile noastre irealiste.

În cazul mamei care nu poate dormi pentru că copilul sau de 30 de ani este noaptea în oraș, este clar că problema nu este copilul, iar un specialist o poate ajuta pe mamă să își schimbe gândurile iraționale.

De multe ori, de fapt, specialistul poate identifica sursa depresiei, în special pentru faptul că poate să privească situația obiectiv din afară.

Banii

Aud des oamenii spunând: am suferit 3 ani de depresie. Am suferit 5 ani de depresie.

Pentru a economisi, să zicem 10 ședințe a 100 de lei, iată, acești oameni suferă ani de zile. Pentru un instalator își deschid buzunarul. Pentru a cumpăra o mașină nouă, la fel. Dar pentru propria sănătate mintală, nu.

Iar despre efectele devastatoare asupra familiilor lor am scris mai sus: starea de judecată/paranoia, aruncatul vinei pe membrii familiei, lipsa de înțelegere a lor, etc.

În general,

un părinte depresiv este un iad în care nu vrei să trăiești.

Test

Dacă dorești să afli între ce limite ale depresiei te afli, ai la dispoziție acest test.

Pe scurt

Depresia este o boală gravă cu consecințe distrugătoare asupra familiei. În același timp, depresia este cel mai bun prieten, care îți spune că ceva în viața ta nu este în regulă. Poți să iei sfatul depresiei, să o asculți, și cu ajutorul unui specialist să îndrepți situația. Ca alternativă, poți să suferi și să fii un iad pentru tine, colegii și copiii tăi.

Îți doresc să fii inteligent, să-ți asculți depresia și să treci cu bine peste situația pe care dorește să ți-o arate!

STOP ANXIETATE

Dacă suferi din cauza doamnei Anxietăți, ai șansa să te eliberezi în doar 20 de zile. Pentru asta, accesează programul anti-anxietate oferit de către STOP ANXIETATE. Îți doresc mult succes!

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Când a apărut anxietatea și depresia prima oară în viața mea, am luat-o razna. Simțeam frică de lumină, dar și de întuneric. Simțeam frică de zgomote puternice, dar și de liniște. Simțeam frică să stau singur, dar și să ies în lume. Credeam că înnebunesc!
Mai rău, din cauza atacurilor de panică am ajuns să nu mai am încredere în mine, să nu mai ies din casă, să mă izolez.
După aproape de jumătate de an în această situație, am decis că singura soluție de a scăpa de suferință este... sinuciderea.
10 ani mai tărziu, sunt perfect sănătos, fericit, și ajut oameni să iasă din anxietate și depresie. Ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, este o poveste și mai lungă, pe care o vei trăi și tu la rândul tău, odată ce te hotărăști să spui stop suferinței tale.
Când simți că nu mai poți, și explodezi de teroare și supărare, atunci fă-ți loc pentru 20 de training online, în care nu numai că vei reveni la starea anterioară psihologică, ci îți vei crea o nouă viață, o viață în care tu ești în control, în care tu ai puterea, și încredere în tine și nu îți pasă de ce spun ceilalți.
Ridică mâna și spune: vreau să termin cu anxietatea și depresia, în 20 de zile! Acum!

Stop anxietate și depresie!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie