Cum ar fi viața ta fără durere

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Trăiești prea mult stres, te-a înșelat partenerul, nu știi încotro se îndreaptă viața ta – o mulțime de motive să fii nefericit/ă.

Ce bine ar fi dacă nu ai mai suferi, nu-i așa?

Ce îmi spun clienții mei suferinzi: „abia aștept să trec peste depresie!”

Fetița care nu simte durerea

Gabby este o fetiță de nu simte durerea. Cât de superb sună asta? Copiii când cad pe jos plâng – ea râde în continuare. Nu sună a o lume minunată?

Gabby mai face și alte lucruri. Ea poate să își bage cuie în cap și nu simte nimic. Poate să se lovească de toate colțurile meselor și să își continue alergarea. Poate să își ronataie degetele cât dorește, până la sânge chiar.

Gabby poate să își bage degetele în ochi și să îi scoată! Vezi măsura protectiva a părinților în fotografia de mai sus.

Gabby nu simte durerea. Ferice de Gabby?

Reportajul despre Gabby poți să îl vezi aici, iar documentarul despre ea este aici.

Scopul

Scopul durerii nu este durerea în sine. La fel, scopul durerii nu este ca tu să te simți mizerabil/ă.

Scopul durerii este să te avertizeze că ceva nu merge bine!

Când calci pe o pioneză, care este scopul durerii?

Durerea îți spune că „ceva la talpă nu e bine, schimbă situația!”. Creierul preia această comunicare și îți spune să ridici piciorul repede, pentru a ieși din situația negativă.

Durerea este un mod de comunicare!

Poți interpreta durerea ca un semnal, pe care ți-l transmiți tu ție că ceva nu merge bine și că ai nevoie de schimbare. Durerea este exact asemenea unei voci, doar că noi o interpretăm greșit.

Dacă Gabby ar simți durere, atunci nu și-ar mai mânca degetele adânc în carne.

Dacă Gabby ar simți durere, atunci nu și-ar mai scărpina ochii până și i-ar distruge.

Depresia

Așa cum spuneam și în articolul Cum ieși din depresie, lumea normală nu înțelege cum funcționează de fapt toate aceste procese emoțional-raționale.

Oamenii normali cred că depresia, frica, furia, etc sunt lucruri negative, de care „trebuie să scăpam”.

Ironic, cu atitudinea asta, nu vor „scăpa” niciodată de ele.

Simptomul

Depresia este modul în care creierul îți spune ție că ceva în viața ta nu merge bine.

Preferi să scapi de durerea depresiei? Foarte bine, ia pastile. Între timp, situația ta va deveni tot mai complexă și mai gravă.

De exemplu, ești într-o relație și partenerul nu îți mai acordă atenție. Te simți depresiv/ă, iei pastile, nu funcționează, între timp devii agresiv/ă, paranoic/ă, iritabil/ă – pe scurt, devii un monstru de partener cu care nimeni nu poate conviețui. Asta fac oamenii normali.

Oamenii inteligenți înțeleg cele scrise de mine și caută rezolvare la situație, nu mascarea simptomelor.

Omul inteligent învață să vorbească în cuplu.

Omul inteligent își cheamă partenerul la terapie în cuplu.

Omul inteligent își măsoară intensitatea emoțiilor – poate e timpul să iasă din relație.

Omul inteligent profită de depresie pentru a (se) schimba, și a ajunge la fericire!

Dacă te educi să folosești depresia, atunci devii mult mai fericit/ă decât erai înainte de ea!

Empatia

Ce legătură este între empatie și durere?

Ai observat vreodată fetele peste medie de frumoase, care primesc atenție și daruri gratuite, în jurul cărora roiesc băieții?

Câtă empatie au ele pentru tine, sau pentru oameni? Nu mă refer la sensul declarativ – acolo toată lumea este empatic. Mă refer la acțiuni – fac ele ceva să îi înțeleagă pe alții, să îi ajute?

Empatia se învață prin durere.

Când asculți o persoană, o prietenă la durere, ai nevoie să fi trecut și tu prin experiențe similare pentru a o înțelege. Dacă vrei să fii acolo la durerea altora, trebuie ca și tu să fi suferit.

Vrei să fii o soție/soț bun? Suferă!

Vrei să fii un părinte bun? Suferă!

Vrei să fii un prieten bun? Suferă!

Acum înțelegi ce se întâmplă cu copiii părinților care sunt obsedați să nu își lase odraslele să sufere? Copiii devin lipsiți de empatie, devin egoiști, iar mai târziu când cresc, ajung niște abuzatori.

Pe scurt

Durerea nu este ceva „rău”, așa cum cred oamenii obișnuiți. Durerea este un mod de comunicare în interiorul tău, care îți spune să schimbi situația în care te afli. Durerea este ghidul tău de care este nevoie să asculți, nu să fugi. Durerea te face un om compasionat, plin de empatie. Fuga cu orice preț de durere te face egoist, fricos și nefericit.

Îți doresc să treci prin durere, să o asculți, și să te elibereze de situațiile nefericite prin care vei trece de-a lungul vieții!

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Când a apărut anxietatea și depresia prima oară în viața mea, am luat-o razna. Simțeam frică de lumină, dar și de întuneric. Simțeam frică de zgomote puternice, dar și de liniște. Simțeam frică să stau singur, dar și să ies în lume. Credeam că înnebunesc!
Mai rău, din cauza atacurilor de panică am ajuns să nu mai am încredere în mine, să nu mai ies din casă, să mă izolez.
După aproape de jumătate de an în această situație, am decis că singura soluție de a scăpa de suferință este... sinuciderea.
10 ani mai tărziu, sunt perfect sănătos, fericit, și ajut oameni să iasă din anxietate și depresie. Ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, este o poveste și mai lungă, pe care o vei trăi și tu la rândul tău, odată ce te hotărăști să spui stop suferinței tale.
Când simți că nu mai poți, și explodezi de teroare și supărare, atunci fă-ți loc pentru 20 de training online, în care nu numai că vei reveni la starea anterioară psihologică, ci îți vei crea o nouă viață, o viață în care tu ești în control, în care tu ai puterea, și încredere în tine și nu îți pasă de ce spun ceilalți.
Ridică mâna și spune: vreau să termin cu anxietatea și depresia, în 20 de zile! Acum!

Stop anxietate și depresie!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie