Trimite și prietenilor tăi articolul!

Am observat că mulți oameni nu înțeleg că locuitul în străinătate te schimbă profund, așa că îți prezint câteva lucruri care să îți aducă o perspectivă mai aproape de realitate.

Serviciile

Ai văzut ce fac politicienii României când se operează? Merg la Viena!

De ce fac asta? Pentru că acolo sunt oameni competenți, acolo există tehnică de ultimul moment.

Nu doar doctori competenți au cei din străinătate. Gândește-te și la ingineria lor de construcții, fie că vorbești despre zgârie nori sau despre șosele.

De fapt, când vorbești despre tehnologie, imediat te gândești la străinătate, fie că e vorba de medicină, mașini, telefoane, călătorie în spațiu, etc.

Ai o mulțime de facilități gratuite (grădiniță, etc) ca părinte proaspăt, pentru că statul încearcă să te ajute.

În general, oamenii sunt educați serios pe poziția lor, fie că sunt instalatori sau chelneri.

În România, azi ești reparator de radio, mâine consilier la primăria Oradea.

Care român nu se pricepe la fotbal, politică, mecanică cuantică?!

Transportul

Autostrăzi. Un cuvânt care deja exprimă multe, foarte multe.

Dacă privești pe Google, Europa este străbătută de autostrăzi, în toate punctele cardinale. Odată ce ai ieși la vest în Ungaria, poți să circuli rapid și în siguranță.

Dintr-o data observi că poți să faci turul frumoasei Italii, să mergi pe Coasta de Azur, să te odihnești în Palma de Mallorca, să vizitezi Sagrada Familia, toate în doar câteva zile, pentru că tranzitul este atât de rapid și eficient .

Curățenia

Ce te va șoca când vei ieși prima oară din țară, va fi gradul de curățenie și ordine. Primul metru deja după granița cu Ungaria și vei observa lipsă plasticelor, lipsa săracilor în „casele” improvizate de pe lângă calea ferată.

Iarbă la ei pare tăiată la milimetru, lipsesc gropile și gumele îmbibate în trotuar.

Pur și simplu… e curat și frumos.

Inteligența

Sunt oamenii mai inteligenți în străinătate?

Poți să privești civilizația începând de la imperiul roman, cel care a încercat să civilizeze și celebrii daci – dar „pe aici nu se trece”.

Poți să privești Renașterea, epoca Victoriană, revoluția Franceză, eliberarea de sub nebunia evreilor din stratul de ozon.

Poți să privești către Aristotel, Pitagora, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Alighieri, Machiavelli, Robespierre, Newton, Darwin, Einstein – oameni care au schimbat istoria omenirii.

O istorie de două mii de ani de civilizație.

La români, o istorie de câteva sute de ani, în care cea mai mare realizare a fost eterna „bătălie” cu turcii.

Un sistem de învățământ care nu are legătură cu realitatea, materii din secolul trecut, fără nici o practică în viața modernă.

De fapt,

educația din România este împotriva tineretului!

Bunătatea

Au străinii o bunătate a sufletului mai mare decât românii?

Ai auzit tu de vreo nație în care oamenii să se distrugă unii pe alții, să se tragă uni pe alții în jos?

Sunt cumva francezii renumiți ca agresivi între ei?

Este bătaia copilului legală în Suedia?

Crezi că o societate atât de civilizată ca afară s-ar putea construi dacă oamenii ar fi răi, ca românii?

Civilizația

Cum o imagine valorează mai mult decât 1000 de cuvinte, privește ce înseamnă civilizația.

“Lapte și miere”

“Afară”

Civilizația este urmarea gradului de educație de calitate a unui popor!

Călătoriile

Cu cât orașul în care locuiești este mai avansat, cu atât ai opțiuni mai multe către călătorii în alte zone. Din orașele mari europene ai avion către multe locații, la un preț foarte bun.

De ce este prețul convenabil? Pentru că oferta de zboruri este mare, și pentru că venitul mediu îți asigură o viață decentă.

Fericirea

După aceste imagini, unde ai vrea să locuiești?

Câte locuri de pe planeta asta superbă ai vrea să vizitezi?

Am scris în articolul trecut  despre topul fericirii pe țară. Unde crezi că e România?

Cum ar fi să trăiești între oameni inteligenți, buni la suflet?

Cum ar fi să ai servicii medicale de calitate?

Cum ar fi să ai un salariu îndeajuns de bun încât să îți permită să călătorești, să faci lucrurile care îți aduc plăcere?

Pe scurt

Am fost îndoctrinați de mici copii că România este miere și lapte. În momentul în care pui prima oară piciorul într-o țară civilizată înțelegi toate minciunile părinților și televizorului. Doar pentru că ai avut nenorocul să te naști într-o țară profund coruptă și săracă nu înseamnă că nu poți să îți iei lucrurile și să îți trăiești viața așa cum meriți. Civilizația este urmarea gradului de educație de calitate a unui popor.

Îți doresc să îți aduci aminte în fiecare zi că ai o singură viață – nu o irosi pe îndoctrinările nebunilor din jur!

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Singurul consilier psihologic din România cu educație și experiență de 10 ani în civilizație te ghidează să ieși din burnout și depresie!

De mic copil am fost bătut de părinți și colegi. Majoritatea profesorilor mei m-au torturat și mi-au distrus orice fărâmă de personalitate și creativitate. Religia românească m-a învățat să urăsc pe cei diferiți de mine.
Am suferit ca un câine primele trei decade ale vieții mele.
Am hotărât că toată viața mea de acum înainte voi ajuta românii inteligenți să nu sufere precum am suferit eu, la mâna și răutatea infinită a românilor stupizi.
Ca să ies din depresia și nefericirea provocată de românii din jur, am studiat la cele mai mari universități din lume, am citit cărțile celor mai inteligenți oameni de pe planetă. Informația aceasta de cea mai mare valoare a umanității m-a salvat, inclusiv de la sinucidere.
Mă întorc mereu la sensul vieții mele, de a ajuta românii bătuți de părinți și societate să scape de realitatea cruntă în care trăim.
Am publicat sute de articole de psihologie și filozofie, unele mai serioase, unele mai hazoase, toate cu un singur scop: să te ajute pe tine să te eliberezi de suferință, să trăiești viața pe care o meriți, nu cea care ai fost blestemat/ă să o trăiești până acum.

Acum poți fi fericit/ă!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie


3 gânduri inteligente la “Ce câștigi când te muți în civilizație

  1. Știu cum este când te întorci din vest! E groaznic sa realizezi în ce fel de țară trăim. As vrea ca articolul tău sa ajungă la toți romanii. Ma bucur ca mai exista oameni ca tine, care fac ceva pentru cei din jur. Ceea ce ma ajuta sa lupt împotriva depresiei și a anxietății e un program de la Mindvally. Te ajuta sa trăiești o viata nu doar pentru tine, ca să-ți fie ție bine ( ceea ce este foarte înșelător) dar și pentru cei din jur și chiar pentru lumea în care trăim.

  2. Multumesc pentru articol. Continutul lui il impartasesc cu toate inima, ca de astfel pe toate. E ca o inspiratie de aer curat. Pe cand urmatorul articol?

Comentariile sunt închise.