7 moduri de a îți face prieteni noi

Trimite și prietenilor tăi articolul!

O grămadă de clienți de-ai mei, mai ales băieți, au probleme de socializare. Ar dori să cunoască fete și oameni noi, dar nu știu unde.

Am scris deja articole folositoare despre asta aici Cum te conectezi cu fete și băieți si Cum găsești prieteni noi, de exemplu, iar azi voi face o listă de contexte în care poți să cunoști persoane noi.

1. Voluntariatul

De departe, cea mai bună acțiune pe care o poți face este să oferi timpul tău celor care au nevoie. Poți să ajuți copii, tineri, bătrâni, adunare de fonduri, petreceri, educație, o mulțime de lucrui.

În contextul voluntariatului vei întâlni oameni, de obicei, speciali, deschiși, cu o inimă binevoitoare. Probabil te vei simți inclus/ă din primele zile și vei face legături pe viață.

Sună bine?

Niciunde altundeva, în continuarea listei nu ai șanse atât de mari să întâlnești persoane de calitate și cu un suflet mare, ca aici.

2. Facebook

Cunosc o mulțime de băieți ce agăță fete pe Facebook. Cum? Pur și simplu intră pe profilul lor și încearcă să le spună ceva simpatic.

E o metodă excelentă de a cunoaște lume nouă, dacă nu ai chef să mergi prin baruri și cluburi.

La celălalt capăt al internetului sunt fete și oameni singuri, ca și tine. Suntem programați genetic să ne dorim să fim acceptați și validați de către societate, deci și ei/ele sunt exact în situația ta.

E un lucru prin care îi ajuți și tu pe ei/ele să iasă din propria lor singurătate. Ești pregătit/ă să faci un lucru frumos pentru voi doi?

3. Evenimentele culturale

Un loc genial de conectat sunt evenimentele culturale – prezentare de carte, filme scurte, etc. De ce?

Pentru că ai subiectul întins pe tavă. Poți să mergi la absolut oricine, inclusiv cea mai frumoasă fată/băiat din sală, și să întrebi fără emoții: „ce ți-a plăcut mai tare”?

Cu siguranță nu își va întoarce ochii peste cap, cum ar fi în mod normal dacă ai agăța-o pe stradă, ci dimpotrivă, va fi fericit/ă să răspundă.

Observi că întrebarea nu este un închisă: „ti-a plăcut?” – pentru că răspunsul ar fi „da” sau „nu”, iar de aici conversația s-ar termina.

Întrebările deschise sunt mama conexiunilor sociale!

4. Sportul

De ce să nu îți clădești un corp frumos în timp ce întâlnești fete/băieți cu corpuri frumoase. Cui nu îi plac oamenii frumoși?

Dacă optezi pentru a avea grijă de tine, de mintea și de corpul tău, vei observa că oamenii vor respecta asta, și se vor uita la tine cu prețuire și drag.

Subiectele de discuție la sală sunt gata servite, doar ai nevoie să profiți de întrebări de tipul: „ce produse naturale recomanzi?”, „ce proces ai utilizat că să obții forma curenta”, etc.

Întrebări deschise, iar oamenii iubesc să vorbească despre ei.

5. Dansul

Nu știu dacă am întâlnit o persoană care să fi spus că orele de dans nu i-au adus beneficii. Pe lângă partea de fitness și clădire a corpului, vei avea o energie debordantă, atrăgătoare.

Automat, la dansuri, te conectezi fizic – prin atingere – cu parteneri noi. Iar asta reduce enorm din barierele obișnuite. Lăsând oamenii să ne atingă, suntem mai deschiși către ei, inclusiv în a crea relații sociale sau romantice.

Acest mod de conectate este probabil cel mai rapid dintre toate, astfel încât inclusiv din prima zi, deja vei cunoaște, conversa și interacționa cu lume nouă.

La ce cursuri plănuiești deja să te înscrii?

6. Ieșirile

Prin ieșiri mă refer la acțiuni făcute de privați sau ONG-uri de tipul „Cunoașterea de sine în natură”, „Plantarea unei păduri noi”, orice activitate de grup. Ai aici șansa să întâlnești între 10 și 50 de oameni într-o singură zi.

Statistic vorbind, măcar 1, 2 probabil vor fi pe placul tău. E ca și cum ai pescui în vană/cadă cu găleata.

Atât timp cât oamenii caută sau acționează împreună, au un motiv să fie mai deschiși, să te accepte mai repede, să vă împrieteniți.

7. Cărțile

Întotdeauna să ai o carte la tine. Citește, educă-te, devin-o mai inteligent și atrăgător decât 99% dintre români.

Iar dacă vezi pe cineva citind o carte, mergi direct la ei și întreabă-i simplu „ce citești”?

Oamenii iubesc să vorbească despre cărți, despre autorii lor preferați, despre o nouă aventură sau o informație fascinantă proaspăt citită.

Aici nu vei fi întâmpinat cu răceală, ci dimpotrivă, cu dragostea proiectată față de carte.

Și cui nu îi plac fetele care citesc?

Pe scurt

Există moduri eficiente și foarte eficiente de a te conecta cu persoane noi. Regula de bază este întotdeauna: „ce le oferi tu”? Iar regula secundară: cunoști oameni plăcuți și noi dacă îi cauți în cât mai multe și diferite contexte.

Îți doresc să te simți ușurat/ă acum că vezi câte moduri ai de a cunoaște persoane frumoase, și să întâlnești multe fete și bieți pe placul tău!

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Ca tu să înțelegi viața și să trăiești inteligent și deci fericit/ă ai nevoie de o viziune globală asupra vieții tale, oferite de către psihologia modernă împreună cu filozofia de la începuturile umanității

Aleg să lucrez cu tine dacă:

  • ai încercat psihologii români incompetenți și nu ai obținut rezultatul dorit
  • ți-ai dat seama că colegii/prietenii tăi sunt reduși intelectual, trăiesc ca niște roboți
  • vrei să vezi dacă viața înseamnă mai mult decât job, soț/soție, credit, apartament, mașină

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software


Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie