Trimite și prietenilor tăi articolul!

Oamenii vin la mine cu o problemă universală și tot mai des întâlnită. Cum mă conectez cu persoane noi, cu domni, doamne și domnișoare?

Interesul autentic

Fii interesat „pe bune” despre o persoană. Pune întrebări care chiar te fac curios despre acea persoană, poate despre îmbrăcăminte sau chiar serviciu.

În loc de „ce lucrezi”, folosește „cu ce ajută jobul tău oamenii?”.

În loc de întrebări închise, care așteaptă răspuns „da/nu”, de tipul „îți place să mergi la cinema?”, folosește „ce carte ai citit ultima oară?” sau „care e ultimul film care ți-a plăcut și de ce?”.

Limbajul inteligent emoțional

În loc să folosești expresii dure, ca majoritatea românilor, alege expresii corecte și inteligente emoțional-rațional.

În loc de „filmul este bun” folosește „mi-a plăcut filmul pentru că…”

În loc de „asta este adevărul” folosește „părerea mea subiectivă este că…”

Limbajul inteligent emoțional duce la evitarea perspectivei alb/negru, vehemente, care creează granițe, sperie și îndepărtează pe cei din jur.

Marketing-ul

Dacă vrei să cunoști oameni „faini”, atunci de fapt vrei să cunoști oameni compatibili cu tine. Cu cât ești mai de nișă, adică ai gusturi și obiceiuri mai rar întâlnite în societate, cu atât îți e mai greu să întâlnești lume cu aceleași preferințe ca tine. Asta nu înseamnă că nu există oameni ca tine. Dimpotrivă.

Ce vrei să faci, este să te gândești la o statistică. Câți oameni noi ai nevoie să întâlnești ca să găsești persoane compatibile cu tine? De pildă, dacă întâlnești 10 oameni noi, atunci ai șanse că 1 dintre ei să fie un nou prieten. S-ar putea să fie chiar 1 din 20. Asta înseamnă că ai nevoie să întâlnești 100 de persoane noi, pentru ca să găsești 5 prieteni super faini. E un număr mare 100?

Deci ieși în lume, fă networking oriunde poți: evenimente, concerte, sport, voluntariat. Fă-te cunoscut. Fă-ți fața cunoscută. Arată lumii ce interese ai și cu ce te ocupi, așa vei găsi oameni ca tine.

Limbajul corporal

Cumpără orice carte cu imagini despre limbajul corporal, sau caută pe YouTube resurse. Limbajul trupului îți transmite informații pe care nu le poți prelua oral: dacă cineva te palce sau nu, nu îți va spune în față. Dacă e timpul să ieși din conversație sau să intri mai adânc, tot limbajul ne-oral te va ghida.

Contagiunea emoțiilor

După cum ai observat și tu, nouă ne place să petrecem timpul în jurul oamenilor fericiți, și tindem să îi evităm pe cei în depresie. Cred că ai și tu persoane în jurul tău care se plâng non-stop, și nu îți place să stai în compania lor, nu-i așa?

Emoțiile sunt contagioase, iar asta înseamnă că ține de tine să intri în conversații cu o minte deschisă și cu o atitudine pozitivă. Da, chiar dacă trebuie să te forțezi, e necesar ca tu să afișezi primul zâmbet, tu să faci o glumă care să destindă atmosfera. Ne atrag oamenii fericiți – arată că și tu ești unul.

Storytelling-ul

Oamenii de succes știu să spună povești. La capătul opus sunt cei pe care dacă îi întrebi „ce ți s-a întâmplat azi?” vor răspunde cu… „nimic”. Asta arată o profundă lipsă de creativitate și probabil că persoană în cauză a trăit ziua pe pilot automat.

Oamenii care atrag sunt cei care știu să creeze povești din lucruri mărunte. Sunt oameni care observă, care fac legături.

Oamenii care știu să spună povești sunt înconjurați de o aură de inteligență, carismă și mister. Ei observă lucrurile (chiar și aparent banale) și le pun într-o lumină atât de interesantă încât ne fac să vrem mai mult, să stăm în compania lor o perioadă cât mai lungă.

Bărbații care știu să spună povești sunt considerați mai atractivi și mai importanți de către femei

– vezi studiu aici.

Controversa

Fii controversat/ă. Așa cum scriam și aici, noi suntem atrași de oameni puternici, care au ceva de zis și nu le este frică să o facă în public.

Ca și contraexemplu, am întâlnit în România o grămadă de oameni care sunt „prieteni” cu „toata lumea”. Aceștia sunt cameleonici și foarte plictisitori. Ei nu vor spune nimic rău despre nimeni, chiar dacă vorbim despre lucruri oribile care ne afectează pe toți, precum Roșia Montană sau siniștrii politicieni infractori.

Oamenii controversați sunt iubiții de unii și urâți de alții. Oamenii necontroversați sunt necunoscuți și ignorați – ei nu au păreri, ei nu contează.

Bonus

Aici și aici ai două articole care îți mai aduc informații despre cum să întâlnești oameni ca tine și să creezi relații de valoare.

Pe scurt

Dacă vrei să întâlnești oameni faini, în primul rând devino tu un om fain. Găsește un interes autentic în persoanele cu care te întâlnești – fiecare are o poveste pe care tu nu o știi. Folosește un limbaj inteligent emoțional, ne-vehement sau alb/negru. Întâlnește mulți oameni ca să ai de unde alege. Învață din limbajul corporal, zâmbește, fii entuziasmat, spune povești fermecătoare. Fii controversat/ă. Arată că ai curaj – iubim oamenii curajoși și cu o personalitate puternică.

Îți doresc să întâlnești cei mai frumoși și interesanți oameni din lume, și să te bucuri de relații adânci și valoroase cu ei!

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Când a apărut anxietatea și depresia prima oară în viața mea, am luat-o razna. Simțeam frică de lumină, dar și de întuneric. Simțeam frică de zgomote puternice, dar și de liniște. Simțeam frică să stau singur, dar și să ies în lume. Credeam că înnebunesc!
Mai rău, din cauza atacurilor de panică am ajuns să nu mai am încredere în mine, să nu mai ies din casă, să mă izolez.
După aproape de jumătate de an în această situație, am decis că singura soluție de a scăpa de suferință este... sinuciderea.
10 ani mai tărziu, sunt perfect sănătos, fericit, și ajut oameni să iasă din anxietate și depresie. Ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, este o poveste și mai lungă, pe care o vei trăi și tu la rândul tău, odată ce te hotărăști să spui stop suferinței tale.
Când simți că nu mai poți, și explodezi de teroare și supărare, atunci fă-ți loc pentru 20 de training online, în care nu numai că vei reveni la starea anterioară psihologică, ci îți vei crea o nouă viață, o viață în care tu ești în control, în care tu ai puterea, și încredere în tine și nu îți pasă de ce spun ceilalți.
Ridică mâna și spune: vreau să termin cu anxietatea și depresia, în 20 de zile! Acum!

Stop anxietate și depresie!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie


1 gând la “Cum te conectezi cu fete și băieți

Comentariile sunt închise.