Trimite și prietenilor tăi articolul!

O prietenă a avut un episod cu creștinii, și nedumerită îmi spunea „parcă ăștia sunt cei mai răi”. Mi-a rămas întipărită întrebarea ei semi retorică: sunt creștinii mai răi decât ceilalți?

A trecut timp, iar subiectul tot mi-a revenit în minte, având și eu experiențele mele cu ei. Săptămâna trecută am primit o reclamă de la Facebook, despre Iuliana și Narcis.

Narcis

Narcis este un copil de 13 ani dintr-o comună uitată, cel puțin pentru mine. Narcis are leucemie, adică cancer. Mă gândeam la o persoană de treabă, un american, pe care am cunoscut-o acum câțiva ani, care aducea ajutoare pentru copii abandonați în spitalele romanești. Îmi plăcea de el pentru că avea un suflet blând, si era un om deștept – puțini prin Romania, cu atât mai puțini în Oradea.

Mă întrebam despre perspectiva americanul care ajuta copii români: ce simte când intră într-un spital în care mor copii de cancer la 7 ani, cum își explica el religiozitatea sa, cum își spune el că zeul evreu în care el crede, omoară copii mici, dar totuși, cumva este un zeu bun.

Narcis, copilul din prezent are toate șansele să moara în Romania – ce spun creștinii despre asta?

Am ales să îți arat feedback-ul primit de el pe Facebook.

Din câte observi, creștinii se roagă zeului care a creat cancerul, să îl vindece pe Narcis de… cancer. Cum ți se pare asta?

Ar fi zis ei, dacă era un om bătrân, că i-a dat evreul cancer pentru că merita. Dar ce „păcate” are un copil? Chiar și în feedback-ul de mai sus scrie că copilul nu are „păcate”.

De ce ar inventa cineva o boală atât de cruntă ca și cancerul, și de ce ar omorî zilnic copii cu ea?

Ghicitul în viitor

Un lucru pe care îl observi la românii needucați este puterea lor de a ghici viitorul. Preotul, mama, televizorul, toți știu viitorul. Dacă se simt negativ, atunci viitorul este sumbru. Dacă se simt joviali, atunci viitorul este roz.

Ce spune românca de mai jos?

De unde știe Alina că Narcis se va face „bine”? Are sursa de undeva? Dacă da, de unde, poate tot de la evreul magic? Are o legătură de internet la zei, care îi șoptesc destinele oamenilor?

Dacă tu ai fi în locul lui Narcis, și ai muri la 13 ani din cauza zeului inventator de cancer, din cauza lipsei de servicii de sănătate din Romania, din cauza lipsei de bani, ce ai simți când ți-ar spune Alina: „ai încredere”!

Încredere în ce?

Ce i-ai spune tu Alinei?

Urări creștine

Urmează apoi o lista lungă de tot de urări creștine: puneți încrederea în cel ce te omoară, salvează evreule copilul de boala pe care tu i-ai dat-o, evreule vindecă toți copii bolnavi de boala ta.

Funcționează?

Sunt primii oameni care se roagă zeilor să nu mai dea boli copiilor?

Sunt copii acum liberi de boli?

Cum vindeci cancerul

În mintea creștinilor exista mai multe moduri de vindecare a cancerului. Prima este bineînțeles, cerșitul leacului de la exact cel care a dat aceasta boală.

A doua metodă este… sucul de morcovi. Dacă aș spune eu asta sau tu, ar spune lumea că suntem nebuni. Dar intre ei, totul este „normal” și posibil.

Iar dacă cele două metode nu funcționează, sigur a treia va da roade.

Mi-ra-co-lul! Atât ai nevoie ca să scapi de cancer. Dacă vin și sărbătorile, doar „trebuie” să te caute și să te găsească, iar apoi PUF, că prin magie, ai scapăt de cancer.

Înțelegi?

Ăștia sunt românii, ăștia sunt creștinii.

Iuliana

Iuliana are 20 de ani, și are cancer la rinichi.

Mi-a apărut de 3 ori imaginea ei pe Facebook până să donez pentru ea. M-a impresionat fața ei, privirea pierdută, o oarecare frică și lipsă de speranță – pe care le simt subiectiv. Nu m-am rugat pentru ea, nu am cerșit zeilor să înceteze să mai omoare copii: am scos cardul și am pus bani în contul ei.

Îmi doresc din toată inima ca să primească tratamentul necesar în Turcia (nu România, evident) – dar doritul nu e îndeajuns, banii este ceea ce ea are nevoie acum.

Bunul evreu

Hai să vedem și în cazul ei, ce spun creștinii.

Nu prea înțeleg ce spune Raul, cred că îți dai seama de nivelul său de inteligență când citești despre „exsperiența” lui cu evreul cancerigen. Aș bănui că spune că Iuliana este deja vindecată! WTF?!

Respectiv, doar trebuie să crezi!

Cum te-ai simți dacă ai fi Iuliana, să stai în așteptarea morții, și să îți spună analfabeți funcționali că „doar trebuie să crezi”?

Etapele vindecării cancerului

Care sunt etapele conform lui Gabriel?

  1. Crezi
  2. Mănânci sănătos

Atât!

Eu cred că Iuliana este cea cu problemă, cea lipsită de inteligență. Ea nu are nevoie de tratament, de medicii competenți din Turcia. Nu, ea are nevoie să creadă și să mănânce sănătos.

Ce simți când te pui în locul Iulianei și cineva îți spune așa ceva?

Câtă lipsă de empatie, câtă răutate pot să aibă acești „oameni”?

Intelectualii

Ce spun intelectualii din Romania? Din păcate în Romania, intelectual este acea persoană care apare la televizor. Tot de pe Facebook apare Dem Rădulescu, un actor „monstru sacru” și ne dă rețeta fericirii cam așa:

Vrei să fii fericit? Nu privi în sus, privește în jos. Dacă vei privi în sus, vei vedea oameni mai fericiți ca tine și te va durea. Privește în jos, la cea mai mare nenorocire, la un orb. Privește un orb și te vei duce liniștit acasă. Să-i mulțumești lui Dumnezeu pentru prezentul pe care-l trăiești. Prețuiește înainte de a pierde.

Înțelegi ce spune? Că fericirea sa vine din suferința altora.

Când vezi un om care suferă pe stradă, mergi acasă și te bucură că nu ești tu!

Dragă cititorule, asta nu este definiția empatiei, este definiția răutății!

La fel, privește la Angelica și Cristina:

Cristina se bucură când privește copii crunt de săraci, muritori de foame: mulțumește evreului!

Te simți „binecuvântat/ă” când copiii mor lângă tine?

Este asta nebunie sau nu?

Este asta cea mai mare formă de răutate, sau nu?

Fanatismul religios

În călătoriile mele prin țările lumii, nu am întâlnit oameni mai răi ca aceste exemplare, care se bucură de răul altuia. Care este experiența ta?

Priveam la o știre, câte biserici se construiesc în România, în ultimii 30 de ani?

Câte crezi?

Conform articolului, în România se construiește o biserică noua la… 3 zile!

Lasă-mă să repet, te rog:

În România se construiește o biserică nouă la 3 zile!

Care este mai mare definiție a fanatismului decât asta?

Iar ce fac apoi românii? Românii merg la biserică să se roage să le dea zeii spitale!

Românii dau bani să se construiască biserici la trei zile, iar apoi merg să se roage în ele să le dea zeii… spitale!

Cum ai categorisi asta?

Fanatism?

Nebunie?

Răutate?

Banii

Ce îi ajută pe Narcis și Iuliana?

Îi ajută cerșeala de evrei zburători, rugăciunile unor analfabeți funcționali?

Sau îi ajută serviciul de sănătate ale medicilor din Turcia (nu România)?

Pentru asta au nevoie de 20 de mii de euro.

Viața celor doi copii atârnă în valoare unui Megane nou, probabil fără toate opțiunile incluse.

Viața a doi copii valorează cât o mașină nouă Renault!

Dar ei sunt atât de săraci încât nici măcar suma asta nu o au.

Medicii români

Ai citit probabil articolul Cât de incompetenți sunt de fapt doctorii, plus că probabil ai și tu experiențe negative cu ei.

Medicii din Cluj mi-au omorât un prieten din cauza unui diagnostic stupid. Mamei mele i-au dat diagnostic de cancer de două ori, când ea nu avea nimic. Pe un prieten l-au operat degeaba în Oradea, iar apoi au spus că e ok, oricum nu e mare brânză.

Ce s-ar întâmplă dacă Narcis și Iuliana ar fi copii de medici români?

Crezi că medicii crunți de incompetenți din Romania au 20 de mii de euro să își salveze copii?

Cei care au case, scuze vile, mașini, toate luate pe șpagă, ar scoate lejer această suma din buzunar?

Înțelegi de ce atunci

Copiii români care mor de cancer nu sunt problema medicilor români!

Lipsa de empatie

Încerc să nu stau prea mult în Oradea. Când eram copil mi se părea un oraș mic dar oarecum șic – acum mi se pare un oraș mort cultural și profund fanatic religios. S-au construit biserici nonstop, au dărâmat parcuri de copiii, monumente, doar ca să facă loc de adunare. Adunare pentru ce?

Mai jos ai o imagine tragică a orașului Oradea.

O hidoșenie sinistră ridicată între două blocuri oribile, în centru civic. Observi spărturile din pavaj, magazinele urâte, oamenii sărac îmbrăcați.

Iar în mijloc triumfează un indemn creștin: „Nu te teme căci eu sunt cu tine”.

De cine să nu ne temem? Cine ne face rău? Politicienii, pensia, medicii, etc – adică… oamenii sunt cei care ne fac rău. Și cine ne salvează de oameni? Evreul din lumea paralelă.

Cum îți sună îndemnul ăsta: Oamenii sunt răi, iar eu/statul/lumea paralelă te salvez?

Înțelegi că creștinii sunt îndoctrinați că oamenii sunt păcătoși și răi? Înțelegi îndemnul la ura față de propria persoană și față de cei din jur? Iar ca scăpare, trăirea într-o lume de unicorni cușer dătători de cancer?

Înțelegi majoritatea lipsei de empatie a românilor vine exact din propozițiile religioase?

Înțelegi că ei la biserică învață să… urască?

Ce spune „intelectualul” Dem Rădulescu? „[…] vei vedea oameni mai fericiți decât tine și vei deveni invidios, și te va durea, pentru că omul este egoist.”

Sună rezonabil ce spune actorul sau sună nebunesc?

Depresia și anxietatea

La mine vin o grămadă de oameni cu probleme. Eu îi învăț să înțeleagă realitatea preluata de la cei mai inteligenți oameni de pe planeta; ei scapă de probleme, și mai mult, își găsesc fericirea! Fericirea pe bune, nu aceea a lui Dem Rădulescu, de a se bucura de durerea altuia.

Dintre toți oamenii care vin la mine, cei mai greu de educat sunt creștinii. Au în ei aceasta credință, pe care ei o iau ca un lucru pozitiv, când este for un fixism, un fanatism.

Mai mult chiar.

Puterea

Ieșirea din depresie și anxietate înseamnă a se baza pe propriile forțe, pe propria inteligență. Dar creștinii dau din măna lor puterea: puterea aparține zeilor!

De aceea, nu au încredere în ei, nu cred că singura soluție de a ieși din depresie este chiar eu-ul lor. Ei cred in continuare că zeii îi vor salva. Iar asta, după cum știi, nu se întâmplă.

La fel ca și feedback-ul de pe Facebook la copii, ei nu înțeleg că banii și doctorii competenți ii vor salva, nu evreii dătători de cancere, respectiv că știință și educația îi eliberează de depresie si anxietate.

Civilizația

Cum se întâmplă în țările civilizate?

Viața în țările civilizate arată foarte diferit decât în România. Oamenii sunt ferici, sănătoși, au o longevitate mult mai mare decât a romanilor. De ce?

Pentru că în loc să bată rugăciuni, în loc să construiască biserici la a treia zi, ei construiesc… spitale. Și școli. Ei educă medici competenți, profesori competenți, iar rezultatul este copii sănătoși, educați, care devin oameni maturi inteligenți și blânzi la suflet.

Salvarea

De unde vine salvarea în țările profund fanatice religios? De la evrei, talibani, etc.

De unde vine salvarea în țările civilizate?

De la… oameni!

Da, cine s-ar fi gândit că oamenii nu sunt răi, nu sunt păcătoși, ci ca si tine și mine, niște ființe care chiar își ajută semenii.

Cine s-ar fi gândit că putem noi să ne salvăm între noi, fără să „credem” în state/zei paraleli?!

Criminali

Ce am observat eu că învăță creștinii in locul de îndoctrinare este ura.

Ura împotriva altor religii.

Ura împotriva homosexualilor.

Ura împotriva femeilor și copiilor.

Ura împotriva științei.

Ura împotriva modernității.

Atât timp cât aceste ființe se opun științei și progresului, ei sunt criminali indirecți ai copiilor, în Romania.

Lasă-mă să repet:

Religia ucide!

Iar în România, ucide zilnic copii, femei, bătrâni, săraci – adică exact cei care au cel mai mare nevoie de ajutorul nostru.

Situația de azi

Mi se pare fascinant că dacă ai nevoie de sistem de sănătate competent, atunci „trebuie” să mergi în Turcia.

Tu înțelegi?

S-au construit mii de biserici, iar pentru vindecarea de boli „trebuie” să pleci din țară pentru că nu sunt spitale și medici competenți.

Tu înțelegi că asta este situația în Romania acum?

Copiii creștinilor

Ai auzit vreodată să protejeze rugăciunile împotriva bolilor?

Câți copiii de creștini suferă de boli grele în România? Ce se va întâmpla cu ei?

Copiii creștinilor vor muri. În chinuri, în lipsa de medicație, de doctori competenți, în lipsa de bani.

Cine îi omoară?

Părinții lor creștini. Ei le-au semnat moartea prin fanatismul lor religios, prin biserici la trei zile, prin ura împotriva progresului și a științei.

Cum ți se pare asta?

Părinte care să își ucidă copiii?

Așa fac și americanii, francezii, germanii, etc?

Durata consecințelor

Câți ani vor muri copiii (inclusiv de creștini) în chinuri?

Câți ani vor suferi efectele bisericilor?

Atât timp cât ele există. Și cât timp vor exista?

Nu e greu să faci un exercițiu de imaginație: bisericile construite la trei zile în Romania vor exista sute de ani! Cine naiba să le dărâme?!

Copiii nu vor avea parcurile răpite de biserici: sute de ani!

Creștinii vor investi în biserici noi și în întreținerea lor: sute de ani. În tot acest timp copii lor vor muri în bolile inventate de zeul lor.

Înțelegi situația?

Înțelegi ce înseamnă a fi creștin în România?

Pe scurt

România este probabil singura țară de pe planetă în care cancerul se vindecă cu cerșit și suc de morcovi. România este probabil singura țară de pe planetă în care se construiește o biserică la trei zile. România este probabil singura țară de pe planetă în care fericirea oamenilor vine din suferința celor săraci, slabi, handicapați. Fanatismul religios ucide progresul țării întregi. Religia ucide compasiunea față de persoanele în nevoie. Bisericile românești sunt fabrici de ură, ură față de orice. Creștinii își ucid singuri puterea personală, dramul de inteligență și alfabetismul.

Îți doresc să înțelegi contextul grav al fanatismului religios în care trăim, și să înțelegi câteva motive de ce mor copii. Care sunt șansele că al tău (nu) va fi următorul?

Donații

Pentru cei care m-au întrebat de donații și poveștile celor doi, pe Iuliana o găsiți aici:

Iar pentru Narcis aici:

Mă bucur și te felicit pentru ai decis să ajuți doi copii să scape de moarte!

Update 1

În urma articolului, creștinii români adevărați au ținut să demonstreze că ei nu sunt cei mai răi, conform articolului prin:

  1. A mă înjura pe toate canalele posibile
  2. Votând mincinos aplicațiile mele cu 1* spunând lumii că ar fi aplicații de rahat

Așa au demonstrat creștinii români că nu sunt răi.

De exemplu, preotul sectant Victor Condorachi scrie:

Aplicația este foarte buna. Nu am ce să-i reproșez. Am o mare problema cu ultimul articol, care indică multă ură cât și foarte multă ignoranta părtinitoare. Daca autorul dorește să-și disemineze ura si ideile anticreștine, ii sugerez sa le separe de această aplicație. Până atunci pe mine m-a pierdut.

Cum își manifestă preotul dezacordul față de un articol? Spunând că aplicația este foarte bună, și votând 3* ca mediocră. Cum ți se pare asta? Nu îi convine ceva, și atunci încearcă să contribuie cumva, să facă și el un rău, dacă se poate. Nu știe cum să îi facă rău autorului direct, dar măcar mințind în votul aplicației.

Cum a luptat cu articolul, dovedind că creștinii nu sunt răi? Mințind și făcând rău!

Oare cât rău face aceasta ființă oamenilor cu care interacționează direct? Cât rău a făcut deja de-a lungul existenței sale, celor cu care nu este de acord?

Citate

Dacă vrei să vezi inteligența briliantă acestor „oameni”, atunci aruncă o privire la citatele de mai jos.

„Rezultatele ideologiei dumneavoastra le culege societatea acum si in afara de tehnologie performanta, toxicomanie, divorturi, sinucideri, avorturi, furturi legalizate nu ia ce sa inveti.”

„Materia a devenit CREATOARE si a limitat viteza luminii”

„Pentru a vorbi unei persoane cum e sa fi fara un brat trebuie sa fi fara un brat. la fel si cu crestinismul nu po poti vorbi bazandute pe povesti scrise folosind o logica omeneasca. ( nu a existat om perfect)”

„Articolul este plin de ura impotriva crestinilor. Toti au ura, nu numai crestinii. Si musulmanii, si hindusii, si ateii etc.

Eu as propune altceva: haideti sa fim atei sinceri si sa propunem eutanasierea persoanelor bolnave de boli incurabile. De ce sa sufere ei, cei dragi, medicii etc. Mai bine sa o termine cu viata, ca si asa traiesc degeaba, iar viata nu are nici o finalitate. Ea nu este altceva decat produsul haosului din univers.

Nietzche a avut o logica buna. Nihilismul e concluzia logica a lipsei de perspectiva de dupa moarte a ateilor.”

„De cancer nu te salveaza banii – aviz “inimosilor” donatori! […] Nu se moare de cancer pentru ca nu am avea spitale, ci pentru ca traim in societatea democratica, deschisa, capitalista, iar aceasta societate are banul ca valoare suprema.”

„Nu Dumnezeu a dat omului cancerul, ci omul dă altui om cancerul și tot felul de boli in goana lui de a se îmbogăți.”

„Nu Dumnezeu a ceiat cancerul. Satan este creatorul răului.”

Și bineînțeles, nu poate să lipsească: „Pleaca din Romania si lasa-ne pe noi asa cum suntem.”

Cam ăștia sunt creștinii români și modul prin care arată că nu sunt răi și lipsiți de inteligență.

Update 2

Cum preoții ucid oamenii în timp de pandemie:

ÎPS Teodosie sfidează recomandările Institutului de Sănătate Publică. Copii împărtăşiţi cu aceeaşi linguriţă VIDEO

Procesiune religioasă la Focșani: Icoana Făcătoare de Minuni de la Dălhăuți, plimbată prin oraș

Focarul de COVID-19 din Sălicea a izbucnit în cadrul comunităţii bisericii penticostale

La Cluj @0:57:

Update 3

Linkuri despre preoții români violatori de copii găsești aici Cum îi spui mamei tale că ești gay

Update 4

Ce se întâmplă în România în timp ce mor oamenii non-stop, și toată planeta intră în criză economică?
Guvernul alocă de șase ori mai mulți bani pentru biserici înainte de alegeri

Trimite și prietenilor tăi articolul!

Când a apărut anxietatea și depresia prima oară în viața mea, am luat-o razna. Simțeam frică de lumină, dar și de întuneric. Simțeam frică de zgomote puternice, dar și de liniște. Simțeam frică să stau singur, dar și să ies în lume. Credeam că înnebunesc!
Mai rău, din cauza atacurilor de panică am ajuns să nu mai am încredere în mine, să nu mai ies din casă, să mă izolez.
După aproape de jumătate de an în această situație, am decis că singura soluție de a scăpa de suferință este... sinuciderea.
10 ani mai tărziu, sunt perfect sănătos, fericit, și ajut oameni să iasă din anxietate și depresie. Ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, este o poveste și mai lungă, pe care o vei trăi și tu la rândul tău, odată ce te hotărăști să spui stop suferinței tale.
Când simți că nu mai poți, și explodezi de teroare și supărare, atunci fă-ți loc pentru 20 de training online, în care nu numai că vei reveni la starea anterioară psihologică, ci îți vei crea o nouă viață, o viață în care tu ești în control, în care tu ai puterea, și încredere în tine și nu îți pasă de ce spun ceilalți.
Ridică mâna și spune: vreau să termin cu anxietatea și depresia, în 20 de zile! Acum!

Stop anxietate și depresie!

Consilier Psihologic, Profesor de Mindfulness , Soft Skills Trainer, Executive & Team Coach, Leadership and Social + Emotional Intelligence Coach®, Inginer Software

Vreau eBook-ul de 100 de pagini: Eliberarea de depresie


2 gânduri inteligente la “Sunt creștinii cei mai răi?

  1. Ai spus un mare adevar in articolul tau. Mare parte, daca nu chiar majoritatea, dintre crestini n au nici cea mai vaga idee asupra religiei pe care o practica si frecventeaza biserica doar ca sa nu fie mai prejos doamnei Ileana de la etajul 2. Gandesc insa ca, precum si in alte articole, faci referite la anumite exemplare ce se categorisesc drept crestini si nu la toata masa religioasa. Sper ca ai intalnit sau ca vei intalni cel putin o persoana religioasa cu care sa poti purta o conversatie inteligenta.
    Ps: m ai omorat cu sucul de morcovi :)))

    1. Salut Andrei,

      Articolul a avut 5000+ de vizualizari, din care multe comentarii lipsite de inteligenta pe care nu le-am aprobat, dar pe cateva le-am citat la sfarsitul articolului.
      +1 comentariu inteligent (al tau). Atat. La 5000 de vizualizari. (Un)holy fuck! 😀

      Articolele mele sunt scrise ca statistica subiectiva, nu ca absolutism (obiectiv).

      Nu stiu cineva sa scrie un articol “Barbatii sunt de rahat” si sa se refere la 100% din ei. Dar stiu muuulti cititori care asta ar intelege. Or fi crestinii din articolul curent 😀

      Nu stiu daca am intalnit persone religioase inteligente – si ma tot gandesc la asta de catva timp.

Comentariile sunt închise.